Televizyon Kumandayı Algılamıyor

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Geçen günlerde televizyonu panel tozu temizliği için servise vermiştim. Tv geldi ve düne kadar sorunsuz kullanıyordum. Dünden beri tv kumandayı algılamamaya başladı.

Durum şudur. Fişini takıp kumanda ile açmaya çalıştığımda tv açılmıyor. Tv üzerinde düğme ile açabiliyorum. Bazen kumandayı algılayıp açılıyor ve bu şekilde açıldığında tv kapanana kadar kumandayı sorunsuz kullanabiliyorum.

Kumandanın pillerinde sorun yok, kumandayı telefonun kamerasına tuttuğumda kumandanın çıkış kısmındaki ışığı görebiliyorum. Vestel'e ait farklı kumanda ile de denedim sonuç değişmedi.
Adem Helvacı Ado

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili adem cevaplasın ama ,acaba kumanda göz kablosunda sıkıntımı oldu,yerleştirirken,aklıma gelen o benim :)

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Tabi servise gidip geldiği için, yukarıda yaptığım kumanda tetsleri sonunda benim de ilk aklıma gelen ihtimal montaj esnasında bir sıkıntı olmuş olabileceği oldu. Fakat düne kadar sıkıntısız çalışmış olmasının yanında bana ilginç gelen şey, kumandayı bir kere algılarsa kapanana kadar kumandayı kullanabiliyor olmam. teraspy teraspy,

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tabi servise gidip geldiği için, yukarıda yaptığım kumanda tetsleri sonunda benim de ilk aklıma gelen ihtimal montaj esnasında bir sıkıntı olmuş olabileceği oldu. Fakat düne kadar sıkıntısız çalışmış olmasının yanında bana ilginç gelen şey, kumandayı bir kere algılarsa kapanana kadar kumandayı kullanabiliyor olmam. teraspy teraspy,
Valla ilginç değil,çok ilginç bir olay , ama inan ilk aklıma gelen yukarıdaki yazdığımdır,çünkü çeşitli kumanda da denemişsin ya,bence p.tesi günü durumu yapılan yere bildir istersen :)

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Resmi garantimiz de bitti. Son servis işleminin ardından meydana geldiği için garantiden bakmayı kabul ederler herhalde. Adem Helvacı Ado üstat cevap vermek için fırsat bulabilecek mi, bulursa ne diyecek diye bekliyorum. ?

teraspy teraspy

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bulur bulur,biraz önce merdivenleri tırmanıyordu sevgili Adem Helvacı Ado :)
Garantinin bittiğini biliyorum,daha yeni yaptırmıştın zaten,bende onun için dedim öyle,çünkü tvyi söken onlar ,tabii şahsi düşüncem benim :)

emreuguz Çevrimdışı

emreuguz

Aktif Üye
9 Nis 2019
149
37
yuksek yuksek Mesela ben LG kullanıyorum, Google Play Store dan LG TV Plus diye bir uygulama ile TV mi kumanda edebiliyorum,

Senin TV ne özel bir uygulama varsa onu indirip, aynı WIFI ağı üzerinden eşleştirip kumanda edip etmediğine bakabilir misin.

Uygulama yoksa kullandığın cep telefonu ya da elinin altında tablet varsa (kızıl ötesi - infrared özelliği olmalı) ona uygulama marketlerinden Peel Remote Kumanda uygulamasını indirip kızıl ötesinden TV nin modeline göre kontrol sağlayabilir misin,

Olacak mı olmayacak mı merak ettim doğrusu..

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
emreuguz emreuguz, Vestel'in kumanda uygulaması zaten telefonumda var. Onu kullanabiliyorum. Kızılötesi yok telefonumda.

Garip ve ilginç olan durum şu: tv uzun süre kapalı kaldığında (bu zamanlarda fişini çekiyorum) kumandayı algılamıyor, fakat televizyonu kendi üzerindeki tuş ile açtığımdan belli bir süre sonra (10-20 dk gibi) kumandayı algılamaya başlıyor ve televizyonu kapatana kadar kumandayı sorunsuz kullanabiliyorum.

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
514
37
problem yazılımda olabilir bende de sw profil editledikten sonra ara sıra oldu fişş takıp çıkarınca çalılıyor namusus

yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Televizyonu getir-götür yapan arkadaşa ne yapıldığını sordum "bi ara televizyonun sökülmüş olduğunu gördüm ama ne yapıldığını bilmiyorum" diye cevap vermişti. Tvye modlanmış yazılım yüklemedim. Zaten anlamam. Sadece forumdan bir arkadaş edid.edid dosyasını istemişti onu vermiştim. Fakat bu işlemi tvyi ilk servise vermeden önce yapmış ve servise gidip gelene kadar sorunsuz kullanmıştım. Bunun etkisi olabilir mi bilmiyorum.
ytigi ytigi, teraspy teraspy,

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Televizyonu getir-götür yapan arkadaşa ne yapıldığını sordum "bi ara televizyonun sökülmüş olduğunu gördüm ama ne yapıldığını bilmiyorum" diye cevap vermişti. Tvye modlanmış yazılım yüklemedim. Zaten anlamam. Sadece forumdan bir arkadaş edid.edid dosyasını istemişti onu vermiştim. Bunun etkisi olabilir mi bilmiyorum.
ytigi ytigi, teraspy teraspy,
Hayır olmaz,çünkü dosyanın orjinali zaten tvde kalır,ama edit dosyasını nasıl aldın tvden?

Geri
Üst Alt