Arkadaşlar selam;
Açıkçası konuya bir HUKUK gzüyle bir de UYGULAMA gözüyle bakmak gerekiyor ve aalesef hukuk ile uygulama arasında ükemizde her zaman fark olduğu için de kafalar karışıyor.
İşin hukuk kısmı İş günü tanımlamasını Ulusal, resmî ve dini bayram günleri ile yılbaşı, 1 Mayıs ve pazar günleri dışındaki çalışma günlerini şeklinde yorumluyor
Ancak kanunlar da burada birbiri ile çelişir ve burada devreye iş kanunu devreye giriyor ve haftalık çalışma saatlerine (45 saat) mesaileri ekleseniz dahi istediğiniz derecede personel çalıştıramıyor olmanız, Cumartesi günleri üretim kanadı haricinde Fabrikalarda büyük bir kesimin çalışmaması gibi durumların etkisiyle Devlet bunu saysa da kurumlar aslında Cumartesi günlerini saymıyor. Biz burada otomatik olarak deri zki ''Kim dinler kurumu kardeşim biz devletin yasalarına göre hareket ederiz'' deriz. Evet deriz ancak bunun karşılığında hakkımızı almak için hep yine yasalara kendimiz gitmek uğraşmak zorunda kalırız.
Kurum anlamında konuya yaklaşım şu şekildedir.
Garanti süresi içerisinde 2 arıza meydana gelmesi , ürünün teslim alındığı tarihten itibaren ilk 6 Ay içinde ayıbın ortaya çıkması durumunda ve onarımın 20 iş gününü aşması durumunda ücretsiz onarım, ürünün yenisi ile değişimi ya da iade hakkı doğmaktadır. Burada tercih kullanıcıya aittir. 4 seçimlik haklarına atıfta bulunan bu tanımlamaya parael İş günü tanımlamsı da Hafta içi 5 gün şeklindedir. Tabi ki yılbaşı resmi tatil dini bayram vs gibi durumlar da iş günü olarak yine sayılmamaktadır.
Özetlemek gerekirse eğer, Aynı markanın Müşteri hizmetlerinin evet dediği şeye Servisi Hayır diyebiliyor maalesef zira birisi Yasaları okur, Diğeri ise iç ve teknik bültenleri :jeo: