Tcl 65p79k TV uydu sinyal sorunu

M Çevrimdışı

Mustikyr

Yeni Üye
17 Kas 2018
7
48
Hayırlı günler ustalarım 29.11.2025 te tcl 65p79k TV yi satın aldım.montaji servis tarafından yapıldı.trt11794 frekansında ki kanallarda mozaiklenme vardı.servis çanak antenden deyip bırakıp gitti.oysa bu TV kurulmadan önce Senna Google TV kuruluydu böyle bi sorun yoktu.neyse bı elektrikçi çağırıp anten ayarı yapıldı.sorun devam edince tcl servis çağırdım.gelen servis hiçbir ölçüm yapmadan çanak küflenmiş diye bahane bulup gitti.sorunlar devam ettiği için sıfır 85 lik çanak kablo lnb değiştirip tekrar kurdurdum.ayni canakta Vestel 4k TV de yayın alıyor.onda sorun yok.bu TV de sorun devam ettiği için servis istedim gelen servis TV yi götürdü 6 gün sonra atölyede sorun olmadı diyerekten getirip bıraktı.kendi getirdiği konnektör taktı oysa sorun devam ediyordu.simdi bu sorunla ilgili çözüm varmıdır ozellikle dikey frekanslarda TRT szc shov Habertürk ne yaparsam yapiyim mozaiklenme oluyor TV soğukken yeni açıldığında daha fazla oluyor.bu arada thh ne başvuru yaptim

IMG_20260122_171405.jpg

IMG_20260119_021520.jpg
IMG_20260106_071724.jpg

Son düzenleme:
Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
Top Poster Of Month
29 Ağu 2018
719
57
Merhabalar, kullandığınız TV'nin yanında çalışan başka bir elektronik eşya var mı? Varsa kapatıp deneyin. Resimlerden gördüğüm kadarıyla antenden gelen sinyal kaliteniz oldukça iyi durumda.

Not: TV'nin yazılımı ile ilgili de olabilir. Eğer güncelleme varsa yaparsanız faydası olabilir.

M Çevrimdışı

Mustikyr

Yeni Üye
17 Kas 2018
7
48
Merhabalar, kullandığınız TV'nin yanında çalışan başka bir elektronik eşya var mı? Varsa kapatıp deneyin. Resimlerden gördüğüm kadarıyla antenden gelen sinyal kaliteniz oldukça iyi durumda.

Not: TV'nin yazılımı ile ilgili de olabilir. Eğer güncelleme varsa yaparsanız faydası olabilir.
Sadece modem var.2 kere usta getirip ayar yaptırdım.2 farklı yetkili servis ısrarla sorun yok diyor servislerine 15 ten fazla sorunla ilgili video attım çözüm bulma yerine hala çanak anten diyorlar.hatta cokbilmis yetkili servisin biri tkgs Kanal sıralamasını değilde kendi kanal siralamamdan oldugunu bile söyledi.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
Top Poster Of Month
29 Ağu 2018
719
57
Sadece modem var.2 kere usta getirip ayar yaptırdım.2 farklı yetkili servis ısrarla sorun yok diyor servislerine 15 ten fazla sorunla ilgili video attım çözüm bulma yerine hala çanak anten diyorlar.hatta cokbilmis yetkili servisin biri tkgs Kanal sıralamasını değilde kendi kanal siralamamdan oldugunu bile söyledi.
Modem de belki etkileyebilir diye düşünüyorum. Modemi kapatıp tekrar yayınlara bir bakın isterseniz.
Eğer düzelmezse farklı şeylere bakabiliriz.

M Çevrimdışı

Mustikyr

Yeni Üye
17 Kas 2018
7
48
cihazın yazılımı güncel mi ota olarak güncellemeyi deneyin olmadı telegram gruplarında TCL yazılımları paylaşılıyor güncel sürümle şansınızı deneyin
Cihaz yazılımları günceldir diyor ayrıca 2 aylik TV bu sorun ayıplı olduğu anlamına gelir sıkıntı servisler kabul etmiyor bunca videoya ragmen

cihazın yazılımı güncel mi ota olarak güncellemeyi deneyin olmadı telegram gruplarında TCL yazılımları paylaşılıyor güncel sürümle şansınızı deneyin
Cihaz versiyonu LF1V500 1892 telegram da LF1V 521 var son versiyonmudur bide bu yazılım garantiden cikarirmi

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,423
66
Cihaz yazılımları günceldir diyor ayrıca 2 aylik TV bu sorun ayıplı olduğu anlamına gelir sıkıntı servisler kabul etmiyor bunca videoya ragmen

Cihaz versiyonu LF1V500 1892 telegram da LF1V 521 var son versiyonmudur bide bu yazılım garantiden cikarirmi
Bence thh başvur, başvurmadan önce bir de film çek telefonundan elinde bulunsun :ok

Geri
Üst Alt