TCL 65C735 Seri No Uyumsuzluğu

E Çevrimiçi

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
97
40
Merhaba,

21.06.2023 tarihinde Vatan bilgisayardan 65C635 televizyon aldım. Ertesi gün 65C735 ile değiştirdim. Bugün ise servis kurulumu yaptı. Adem hocamın videoları sayesinde bilinçli davranmak istedim. Servisten Left Time testi istedim. Cihaz daha önce kullanılmış mı öğrenmek istedim. Servis bunun şifresi bizde yok falan dedi. Sonra müdürüyle konuştu. Bu cihazda öyle birşey yokmuş dedi. Sonra Televizyonun seri nosunu kontrol etmek istedim. TV'nin arkasındaki no ile kutudaki üretici seri no birbirini tutmuyor. Bir de ben bu cihazı 144hz diye aldım. Vatan'da da öyle sattılar. Ama cihazda da kutuda da 50-60hz yazıyor. Bir başka sorum da usb ile dolby vision özellikli video açtım tanımadı. Konuya seri no resimlerini de ekledim. Ayrıca kutuda bant falan da görmedim. ufak tefek darbeler vardı kutuda. Ölü piksel'e rastlamadım. Çok fazla test etme şansım olmadı henüz. Servis herhangi bir form falan da vermedi. Cihaz içinden seri no yazan bir yer buldu servis. Ama boş bırakılmış. Numara falan yok. Adem hocam lütfen yardımcı olur musun. Şimdiden teşekkürler.

22a74c7e06a97d544.jpg
1174e4801672d3a2a.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Öncelikle servis menüsü için;
İkinci olarak bu TV' nin speclerinde 50/60 Hz refresh rate bilgilendirmesi vardır. 144 Hz değerini teyit edecek herhangi bir evrak, kayıt v.b. mevcut mudur?
tcll.jpg

Üçüncüsü kutu ile seri numarası eşleşmemesi belki paketleme esnasında farklı cihazın kutusuna koyulduğu içindir. Ya da teşhir v.b. nedenlerle açılmış ve farklı kutu ile paketlenmiştir. Yani birden fazla sebebi olabilir.

Dolby Vision konusuna çok hakim değilim ancak söz konusu dolby vision lisansı harici medyalarda lisans doğrulamasına takılıyorsa açılmıyor olabilir. Söz konusu özelliğin internet üzerinden bir içerik ya da orjinal içerikle test edilmesi gerekebilir.

Hepsinin ötesinde cihazın bu durumlarıyla ilgili bir fiyat avantajı sunuldu mu? Herhangi bir satış sözleşmesi ile revizyonlu, teşhir v.b. bildirimi yapıldı mı? Bu bilgileri paylaşabilirseniz yönlendirmemizi ona göre yapabiliriz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Kutu ile TV deki seriler tutmuyorsa ürün teşhir demektir.
Şöyle olmuştur. Mağazalar boş TV kutularını ortak depo birdir. Oraya göndermişlerdir. Depoda diğer mağazaların teşhir ürünlerinin boş kutularıyla karıştırmışlardir. Aynı model olunca. Bakmadan kontrol etmeden kutuyla TV yi toplarlar.
Bu senin için iyi işte TV teşhir ise ispatin var. Kaçacak biyerleri yok

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Servis menüsü tcl
TV Ayarları > Görüntü > Gelişmiş > Parlaklık > Kontrast üzerine gel.
6425 - Çalışma Süresi bu rakamı tuşla çalışma süresine bakarsın

E Çevrimiçi

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
97
40
Öncelikle servis menüsü için;
İkinci olarak bu TV' nin speclerinde 50/60 Hz refresh rate bilgilendirmesi vardır. 144 Hz değerini teyit edecek herhangi bir evrak, kayıt v.b. mevcut mudur?
tcll.jpg

Üçüncüsü kutu ile seri numarası eşleşmemesi belki paketleme esnasında farklı cihazın kutusuna koyulduğu içindir. Ya da teşhir v.b. nedenlerle açılmış ve farklı kutu ile paketlenmiştir. Yani birden fazla sebebi olabilir.

Dolby Vision konusuna çok hakim değilim ancak söz konusu dolby vision lisansı harici medyalarda lisans doğrulamasına takılıyorsa açılmıyor olabilir. Söz konusu özelliğin internet üzerinden bir içerik ya da orjinal içerikle test edilmesi gerekebilir.

Hepsinin ötesinde cihazın bu durumlarıyla ilgili bir fiyat avantajı sunuldu mu? Herhangi bir satış sözleşmesi ile revizyonlu, teşhir v.b. bildirimi yapıldı mı? Bu bilgileri paylaşabilirseniz yönlendirmemizi ona göre yapabiliriz.

Kutu ile TV deki seriler tutmuyorsa ürün teşhir demektir.
Şöyle olmuştur. Mağazalar boş TV kutularını ortak depo birdir. Oraya göndermişlerdir. Depoda diğer mağazaların teşhir ürünlerinin boş kutularıyla karıştırmışlardir. Aynı model olunca. Bakmadan kontrol etmeden kutuyla TV yi toplarlar.
Bu senin için iyi işte TV teşhir ise ispatin var. Kaçacak biyerleri yok
Kutuda çok büyük şekilde VVR 144hz yazıyor. epeyde falan 100/120/144 Hz bilgisi var. vatanda da 144Hz diye sattılar.

E Çevrimiçi

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
97
40
Basliksiz60c37c2fd2d4e27f.jpg

hocam sayenizde bunu buldum. bu cihaz 1.5 saat çalışmış değil mi? Ayrıca yotube 4k videolarında donuk donuk oynatıyor bu normal mi?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Basliksiz60c37c2fd2d4e27f.jpg

hocam sayenizde bunu buldum. bu cihaz 1.5 saat çalışmış değil mi? Ayrıca yotube 4k videolarında donuk donuk oynatıyor bu normal mi?
İyi buldun.
YouTube farklı olur. İnternet hizin iyi di mi?
Menüye gir hızlı başlangıç varsa kapat onları artı kanal izlerken hbb yi menüden kapat. Gereksiz şeyleri kapatarak dene olmazsa YouTube sil tekrar yükle. Birde TV yi bazen tam kapat. Power tuşunu na uzun basılı tut. Tam kapat.

E Çevrimiçi

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
97
40
İyi buldun.
YouTube farklı olur. İnternet hizin iyi di mi?
Menüye gir hızlı başlangıç varsa kapat onları artı kanal izlerken hbb yi menüden kapat. Gereksiz şeyleri kapatarak dene olmazsa YouTube sil tekrar yükle. Birde TV yi bazen tam kapat. Power tuşunu na uzun basılı tut. Tam kapat.
İnternet hızım iyidir. Bilgiler için teşekkürler. Bir şey daha soracağım. Karanlık yerleri çok fazla siyah yapıyor. Siyah dengesini yukarı aşağı yaptım birşey değişmedi. Demek istediğimi biraz zor anlattım galiba. Gölgeler aşırı siyah. Siyahi bir adamın yüzü zor görünüyor. Diğer TV'lerde böyle değil. İnternetteki bu TV alanların hepsi memnun. Bu konuda bir şikayette bulunmamış.

Geri
Üst Alt