TCL 65C735 Seri No Uyumsuzluğu

E Çevrimiçi

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
97
40
Basliksiz26c33fc90e708b55.jpg

Fotoğrafa demek istediğim belli. adam siyah giyinmiş diye her vücudu komple yok olmuş. Adem hocam belki açıklık getirir. Belki çözümü vardır bu karartma olayının. Güncelleme ile falan giderilebilir mi bu durum?

Üstadım, dolby vision konusu neden kaynaklanıyor olabilir?
Dolby Vision olayını çözdüm. Dosya aktarırken hata oluşmuş olabilir. Yeniden aktarıp açtım. Tanıdı dosyayı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
İnternet hızım iyidir. Bilgiler için teşekkürler. Bir şey daha soracağım. Karanlık yerleri çok fazla siyah yapıyor. Siyah dengesini yukarı aşağı yaptım birşey değişmedi. Demek istediğimi biraz zor anlattım galiba. Gölgeler aşırı siyah. Siyahi bir adamın yüzü zor görünüyor. Diğer TV'lerde böyle değil. İnternetteki bu TV alanların hepsi memnun. Bu konuda bir şikayette bulunmamış.
Siyah seviyesi kaçta

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
50 de bu şekilde. ama onu değiştirsem de fark etmiyor. Disney+ da biraz fark etti.
Yerel karatma algoritması kötü olabilir.
Menüyü bilmediğimden bir şey diyemiyorum.
Panel siyahın her tonunu üretmede başarısız da olabilir.
Ama yerel karartmadandır diye düşünüyorum.

Benim telefonumun ekranı AMOLED mesela (OLED yani), siyahın bazı tonları kayıp resmen.
Detay kaybı var bariz. :sirit

E Çevrimdışı

endoxer

Yeni Üye
4 Haz 2023
18
32
C735'ler 144 Hz, C728'ler 120 Hz dir.

Runnig Time testleri için bir videom vardı işinize yarayabilir.

Ancak kutuların uyumsuz olması hoş değil bunu bildirip değişim talep etmenizi tavsiye ederim. Running time bir şekilde sıfırlanıyordur bunu bilemeyiz...

Ve son olarak 10 kasım 2022'den 28 ocak 2023'e kadar vatandan 3 tane 55c728 tcl tv iade edip satın aldım. Kutuları hoşuma gitmemişti ki her kutudaki ürün piksel arızalıydı.

Piksel testlerini yapınız bu marka bir piksel dehası.... İlk günler iyi davranırlar 2-3 olunca servis bile göndermezler. :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
1-"siyahlar" özelikle VA paneller de bile contrast aşırı kötü/düşük v.s oldu için
"siyah da detaylar" aynen ...her yer karanlık... şarkısını söylerler!

2-yaw TCL dediğiniz TV ler de elemanlar her seviye de ciddi kötü dür! hoş diğer
markalar da aynen böyledir

Siyah detayları için iyi bir panel de(VA dan bahsediyorum); ,min.CR oranı örneğin 3500:1 olmalıdır!
iyi de Sony dahil Samsung dahil 9x serilerin de bile ancak bu kadar bir oran vardır ki bu da ancak
FALD ile tetiklenirse 3500/4000 lere çıkar/çıkabilir! yani ANSI değer den Native olması durumunda
bu değerlere çıkar!

Piyasada özellikle çok üst düzey Samsung PVA/S-pva v.s paneller kalmadığı için,bu mvcut "sallama" değerli
VA paneller den adam gibi detay filan çıkmaz,ya da bir diğer ifadeyle IPS den hallice daha iyi bir
contrast alırsınız!

3-Üreticilerin dikkat edin CR oranlarına örneğin Samsung/Sony 9xx HiEnd serileri veya diğer üreticilerin
HiEnd serilerine kafadan yok 10bin yok 6bin yok 5bin filan!
ulan panel de o değer de Contrast üretimi olsa biz hala neden Pioneer diyelim:haha1

Bu değerler uyanık Panel üreticilerinin Dynamic ON-OFF değerine göre bir skala belirleyip bunun da
max.değerini alıp;alın size 6bin veya 10bin v.s Contrast oranı diyorlar; "hastir" yaw diyeceksiniz kısaca:hayir

4-Beyler OLED ler dahil hiç bir panel de eskinin Pany/Pio gibi doğru ve de yüksek Contrast oranlarını
yakalıyamazsınız!

Detay zaten bir VA da olsa LCD ler de olmaz! en fazla IPS den biraz daha iyidir!
Panel FALD ise günümüz de gerçek FALD yok bol bol çakmaları vardır!
Ancak FALD panel de Dynamic(daha doğrusu Göz aldatılmasına yönelik bazı oturma düzeniniz olursa)
contrast ciddi artıyor,haliyle CR oranı da artıyor ama ne sonsuz olur;örneğin OLED ler de dendiği gibi
ne de LCD 9x serisi bilmem ne Master serisinde 5/6in olur!

Bu değer ancak Sinema makineleri(hepsin de değil tabiki) bir de çok üst düzey PJ sistemler de 5/6veya 10/12bin
CR oranları olur!

5-VA panel de eskiden(Samsung S_LCD üretimi) QLED/QDot/WVA v.s denen bana göre çok fazla işe yaramayıp
ve "Natural" resmi de bozduğu ama milletin canlı/parlak v.s bulduğu bu yeni panel sistemlerinde CR leri
gerçek anlam da zaten arttıramazsınız!

Ama 2013 den önceki bazı çok az Samsung S-PVA lar da sıfır açıdan değil de(tam cephe den)hafif 5/10derecelik
açıyla oturursanız fiziki/gerçek anlam da daha fazla ""siyahlar detaylarını"" görürsünüz!
Ben bu konuyu özellikle TF/DH/FT de o yıllar da çok fazla işlemiştim!!

o zaman da millet yok şu kadar contrast yok bu kadar cart curt diye ahkam keserken hiç bir bilimsel.teknik v.s
açıklaması yapmadan!

Ancak o yıllar da yoğun Pio&Pany PDP ler de olduğu için,en azından onlar bu konular da çok rahattılar:ok

örneğin benim de halen kullandığım Toshiba panelim de Samsung S_PVA panel takılı olduğu için yukarıda bahsettiğim
siyah detaylar durumunu bu şekilde 5/10derecelik açıyla daha detaylı görebiliyorum ama bu durum tamamen
panelin pixeller dizilimi fiziki durumu+bazı ara katmanlar hepsi çok özel ve çok doğru değerlere çıkabildiği için
siyah detaylarım örneğin bir Pio/Pany PDP kadar elbette olamaz aöa günümüz HiEnd paneller den açık ara çok
daha iyi seviyede+gerçek bir de FALD engine var! uyduruk şimdiler de takılı olan FALD- lar gibi değil dir!

LCD/baclit CCFL v.s olsun hiç farketmez veya IPS v.s bu paneller bu "siyah detaylar" için hala ciddi yetersiz
kalan yapıdalar,tek istisna eskinin PDP panelleri ama sadece Pio ve Pany diğer markalar kesinlikle değildir

++

Bir hile veya göz aldatması olarak,mevcut VA panelin her ne kadar ara katmanlar v.s değiştiği durumlar
bile olsa siz sıfır açıdan(tam karşıdan) hafif 5/10derece sağa sola kayın;bakın bakalım bahsettiğim
detaylar artımı olacakmı???

Not;IPS de böyle olmaz! sadece VA da olur!

6-"Yerel karartma"
beyler bu işe ilk kafa yorup sistemi de bulan üretici her zaman ilklerin adresi olan SHARP dır

XS1 diye efsane bir panel çıkarttı ama fiyatı manyak absürt filan olunca devamı gelmeyip üretimden
kalkmıştır(2010/12 dönemi gibiydi) Digicom TR ye ithal etti çok çok az adette,ben sanırım 11 veya 12
kişiye bunu aldırmıştım 65" ebatlı olanda fiyat Araba parası gibiydi yaw:hihi

Ancak maliyet den dolayı Sharp bunu bitirdi,hemen arkasında efsane Sony X4500 çıktı(yine Sharp&Samsung panelli tabiki)
fiyatı yine ciddi pahalıydı ama satıldı,işin tuhafı ben gazı fazla verince bu sefer fiyatı düşeceğine daha da yükselmişti!
aradan iki model yılı geçti herifler fiyatını arttırdılar(Sony Eurasia çakalı!)
2008/9/10/11 de bu iş başladı ve bitti

XS1 Ferrari parasına gidiyordu!
X4500 hangi Araba bilmiyorum ama bayağı ciddi pahalıya gitti!
Toshiba SV685 bu da manyak rakam dan çıktı,o zaman TNB ile aram çok iyi,Korhan beyle görüştüm;yaw kardeşim
bu ne fiyat böyle demiştim!

el-cevap;ama abi en iyisi bu... dedi ama ben yemezler o rakamı biraz düşürün dedim ve hepsi bir kaç ayda bitti zaten
2010 dan sonra FALD işi bir daha gelişemedi çünkü hiç bir üretici yüksek maliyet gerektiren bu sisteme hem yanaşmadılar
ve de zaten beceremiyorlardı!

Sharp bile sıkışmıştı,anlatın artık
Sony zaten "toplamacı" idi o da maliyet+fason v.s derken şişti ve pes etti!
Toshiba,çok enteresan kendi FALD sistemini bulup geliştirdi! Sharp bile kıskandı,hatta Lisans anlaşması yapılacaktı ama
Sharp TV işinden çıkmaya karar verince,Lisans işi yattı,sonra Toshiba da 2013 de şi bırakınca....

FALD işi de öldü

Baclit+yerel her türlü "doğru" karartma tekniği+yüksek Contrast lı(o yıllarda bu ya Samsung ya da daha da pahalısı Sharp idi)
kasa derinliğinin 10/12cm olması+başka teknik sebebler yüzünden;maliyetler ciddi artıyordu+böyle bir sistemi
adam gibi becerecek üretici ise sadece Sharp ve Toshiba vardı!!

sonuç olarak bunlar çok ciddi üretici yatırımları+aşırı yüksek maliyetler ve ciddi bir üretim tekniği gerektirince
işte bugün gördüğünüz adına hala LED-LCD ler le bu işler gidiyor!,

OLED bunun bence bir kaç tık iyisi,o da uçan-kaçan olmadığı gibi hala ciddi pahalı!

LGD diğer OLED üreticilerini çok güzel "hallediyor"

++

Siyahlar/Contrast=bugün piyasa da VA ların en babası 2/3/4/5bin:1 ile çalışıyor!
5/6bin=sadece Sony/Samy FALD vardır 9xx serileri ama hepsinde yine yoktur
gerekçe=yaw bu herifler ucuz maliyetli CSOT/AUO panel takıyorlar!

Not;AUO da istenen en üst Amoy v.s dahil VA lar var ama bunları kimse takmıyor(Sony/Samy den bahsediyorum)

ortalama bir FALD panel de(ON da iken) 2500/3000:1 oranı aslında gayet yeterlidir! hatta bayağı iyidir bir "LCD" için!

Not,arka ışığı açarak detay artmaz VA lar da sadece "Natural" resmi bozarsınız!
hele içerik FILM ise "cinametic"-video dan çıkar tamamen resim FILM için çekilen halinde yine çıkar!

"Detaylar" için baclit ayarı bozulmaz,vermiyorsa detayı,kabahat Contrast oranıyla dır,çünkü size örneğin bu panel
VA ve CR si de 10din veya 6bin denmiştir ama yarısı kadar bile değildir gerçekte!

CR si çok yüksek bir panel de ise şu yapılır,Brightness/Contrast ayarları iyice düşürülür!
ama siz sakın bunu yapmayın görüntü tamamen gider sonra:ara

Ben bir paneli teste girerken şayet panelin modelini de bilmiyorsam kafadan bu ayarları ellerim!
ne mal olduğunu da şak diye anlarım!

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,684
40
Basliksiz26c33fc90e708b55.jpg

Fotoğrafa demek istediğim belli. adam siyah giyinmiş diye her vücudu komple yok olmuş. Adem hocam belki açıklık getirir. Belki çözümü vardır bu karartma olayının. Güncelleme ile falan giderilebilir mi bu durum?

Dolby Vision olayını çözdüm. Dosya aktarırken hata oluşmuş olabilir. Yeniden aktarıp açtım. Tanıdı dosyayı.
Bahsettiğiniz sorunun adı ''Black Crush''. Siyah seviyesi ve Gamma ayarını değiştirmeyi deneyin, Siyah Seviyesini arttırıp Gamma'yı düşürün mesela.

Bu televizyonda yerel karartma yok, belki de nedeni budur. Siyah kalitesini güçlü tutmak istemişler ama bölgesel olarak müdahale edemediği için detay kaybına yol açıyor.

Bu durumun güncelleme ile giderileceğini çok düşünmüyorum. Görüntü ayarları ile biraz uğraşın.

Geri
Üst Alt