Sn.fottili seni sanırım DH veya TF den tanıyorum,nick yabancı gelmedi bana?
>yorumunun ilk paragrafı şöyle;
bahsettiğin Oled panel "FHD" ama bana göre oldukça sıkı bir panel! 5 kağıda o panel alınır
bende izledim defalarca,falso göremedim açıkçası,panel de motion çok iyi açıkçası ve UHD takıntısı
olmayan veya bir kaç sene daha UHD istemeyecek insan için o rakama LCD almak yerine(UHD bile olsa!)
bu paneli almak biraz daha doğru bir seçim diye düşünüyorum,bende bunu düşündüm ama benim taksitler
filan derken,benim iş yine başka bir bahara kaldı gari,UHD takıntım veya illa UHD panelim olmalıdır diye
acelem olmadığı için bu panel alınır kardeşim+
Not;içerik düşük bit-rate+düşük çöz.(örneğin SD&HD veya çakma HD dahil!) v.s ise teknik olarak
FHD paneller çok daha iyi resim işlerler,panel UHD olursa siz bunu iki defa işlem den geçiyor olarak
düşünün,zira UHD paneller örneğin SD ler berbat! belki iyimser olarka vasat denebilir ama artık SD de bir
kriter olmaktan çıkmıştır! FHD de ise(720/1080 ler de) yine iyi bir FHD panel bu resmi UHD den daha iyi işler!
Sadece panelin UHD olması ve çok yakından izlerseniz o zaman UHD panelin bir tık daha artısı olur!
Günümüz de artık bir Toshiba hele hele bir Pioneer gibi panellerin sahip oldukları Engine sistemleri olmadığı
için günümüz panelleri(UHD den bahsediyorum)ciddi çuvallıyor! buna bir de uygun+üst spec. panel takılmayınca
iş kala kala software kısmına kalıyor ama bu da bir yere kadar! sizin eliniz de adam gibi H/W olmazsa yazılım da
tutmuyor!
Zaten herifler deneme tahtasına çeviriyorlar sistemin yazılımlarını,habire S/W çıkarıyorlar!
Arayüz+WebOS filan gibi hikaye den şeylere de takıntı yoksa,bu panel iyidir,ayrıca Medya içerikler+Network
çalışmaları v.s v.s için de alırsın bir tane TVBox $50/100 kağıda her bir atraksiyonu bununla yaparsın,panel de
panelliğini yapar sadece!
>yorumunun ikinci paragrafı şöyle;
"Siyah" diye millet yine çok yanlış şeyleri biliyor yaw! Siyah nedir bunun mektebi Pio dur kardeşim!
TFT-LCD de adam gibi siyah zaten olamaz! Contrast yok bir kere+backlight çalışması da buna imkan vermez
ya tamamen kısar ya da kafasına göre dimming yapar v.s
Aynen senin de yazdığın gibi millet "her yer karanlık" diyor yaw kapkara olacak iyide detay nerede??
kapkara da bir tanımdır ama ucu açıktır,sahne karanlık dır ama LCD ler kapkara yaparlar!
Gökyüzüne bakın bakalım gece zifiri karanlıkta(ayrıca zifiri kara da olmaz gök yüzü)
boş bir araziye gidin,çevrede hiç ışık olmasın,göz bebekleriniz de iyice büyür o zaman Kedi gibi!
bakın bakalım gökyüzü ne "renk" dir;siz panele bakarsanız kapkara göreceksiniz ama normalde
böyle değildir! "lacivert" tonların da devam eder gökyüzü ama panelden bakınca havaya kapkara dır!
gibi bir sürü örnekler verilebilir!
Ama adam siyahlar süper diyor yaw! doğru süper ama "yanlış süper" bu yaw sıkı bir HD Cam ile çekin gece bakın
ne göreceksiniz monitör den ama TV ye bağlayınca her yer karanlık şarkısı söylecektir LCD paneliniz!
Not;ANCAAAKKK OLED de bizim istediğimiz bir Pio Black+Detail asla veremiyor;o da her yer karanlık diyor!
Bu bir sistem dir ve bunu bir tek Tosh ile Sharp becerdi,hatta Sharp bir veya iki tık Pio dan bile daha iyi becermiştir
efsane 2010 model(USA/Canada ve China için üretildi bu paneller sadece!!) X5 serisiydi,işte panel TFT-LCD ama
PDP den(Pio dan bile)bile başarılı Black+Details sunuyordu! senin bahsettiğin durum yani
FALD panel di bu meret,herifler saksıyı işlletip bunu becerdiler aradan 8/10 sene geçti güyya Teknoloji de acaip
ilerledi hatta OLED bile çıktı ama yine sınıfta kaldılar Sharp ın TFT-LCD paneli yanında(Pio bile!!)
Şimdi FALD var küllüm çakma,şimdi Direct-LED var yine çakma(işi adam gibi beceremiyor) şimdi bir sürü
Dimming sistemleri alayı çakma! yaw bu iş geberdi aslında,USTA oyuncular saha dan çekilince!
OLED de LCD den daha iyi "Black" var ama;işin aması da şudur;LCD de hesapta Dimming vardır ama hikaye dir
dolayısıyla OLED gibi Black sunamıyor,çünkü OLED ler PDP tabanlı/benzer sistemli bir yapı dır ve ışık kaynaklarını
kendisi üretiyor! bu en büyük artısı dır ama Floating/Crushing/Flickering dediğimiz özellikle karanlık sahneler de
belli olan siyah ton da bozulmalar(özellikle black-crush)yaptımı zifiri karanlıkta izlemenin içine ediyor!!!
DEMO lara bakmayın siz,onlar hileli görüntülerdir! Eve geleceksin Bluray/DVD veya kafana göre bir şeyler izlediğin
zaman gerçek manzara ortaya çıkacaktır!
Şimdi OLED ler evet simsiyah ama bu bizim prof.anlam da istediğimiz Black değildir,çünkü fonu(resim-arkası)falso yapıyor
zifiri karanlıkta izleyince bu kusma daha belirgin oluyor! dolayısıyla bir "PJ" veya "PDP" gibi FILM performansı sunamıyor!
Not;yukarıda bahsettiğim genel bazı sıkıntılar LGD OLED ler için dir! peki Panasonic veya TPV nasıl dersen onlar bir tık daha
iyi ama sıfır sorun değildir! Sony de böyle dir LGD den daha iyidir(A1 serisi) ama sıfır sorun değildir!
Yani OLED ler iyi hoşta sıfır sorun değildir! ayrıca bir çuval para bayılıp da yarın sorun çıkarsa aynen LCD ler de
olduğu gibi ....abi bunlar OLED ler de normaldir..... deyip kapıyı yüzünüze kapatırlar bilginiz olsun!
"BURN-IN" için de tamamen "DOĞAL" dır derler veya ilk etap da kafa dan "kullanıcı hatası" deyip sizi sallarlar!
Geriye dönüşü de yoktur,10/20 kağıt bayılıp da başına bunlar gelenler vardır(çoktur demiyorum ama! riskler den
bahsediyorum ve heriflerin olası tutumlarından bahsediyorum!)
yaw bu işin başı ve de sonu ŞANS dır gerisi ne desek hikaye dir kardeşim!
Alın size Teknoloji işte!
İyide Pio aldıkmı sorun neredeyse sıfırdı şansa-manşa işiniz kalmazdı NEDEN!!! gözü kapalı al gitsin
ben bir dünya Pio 2.el aldırdım millete sorun sıfır dır HALA
Demekki kafayı kullanıp adam gibi mal üretirsen sorun sıfır veya sıfıra çok yakın olur!
Not;Pio nun "Beyin Takımını" 2010 da Sharp komple Transfer etmiştir!! Pio nun "Mühendis Takımını" ise
yine 2010 da Panasonic komple Transfer etmiştir!
Ama Beyin Takımı esas oğlandır bu film de! Mühendisler hikaye!
Gerçi Mühendis takımı da OLED de artık iyi işi çıkarıyor,TFT-LCD ler de ise bir kaç seri de yine çok iyiler!