TAVSİYE BEKLİYORUZ

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
Sevgili arkadaşlar..bazı forumlarda samsung 55mu8000 ve 9000 ,bazılarında sony xe9005 bazı yerlerde ise vestel ud9650 ve philips 55pus8602 tavsiye edilip duruyor..işin ilginci hepside diğerlerini kötülüyor ve karalıyor..kafalar allak bullak..bu forumda Adem Helvacı Ado arkadaş ve albanez albanez sağolsunlar yorumluyor bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar..ama ben şahsen kendi adıma (film dizi izleyen..55 inç olacak) tv tavsiyesi istiyorum..bu işten anlayan arkadaşlar -evet sen film dizi için şu özellikleri olan şu tv yi almalısın ..demeli..şimdiden herkese teşekkürler..

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Kardeş "bazı" dediğin forumun önce adını koy yaw;ya da sen koyma ben koyayım "Donanimhaber.com" ve "Turkeyforum.com"

Kısaca sallayıp geçiyorun bunları! hele hele DH yi hepten salla geç!
Gerçi buralar da elbette sağlam/bilgili veya iyi niyetli v.s üyeler var(ciddi azaldı ama bunlar!)
dolayısıyla oraya panel almak için gidersen;evde ki bulgur dan bile olursuın misali başına gelebilir yaw

Prof.kişiysen zaten kimin sallamacı kimin harbi bilgi verdiğini veya kimin satıcı/fake veya firma elemanı
v.s olduğunu anlarsın ama böyle birisi değilsen,şaşırıp kalırsın!
Maalesef TR de forumların vaziyeti budur kardşeim+

Bu arada 55" isteyip de orta da aman aman fark olacak bir panel yok,ben bilmiyorum;bilen varsa Allah rızası için açıklasın
hepimiz öğrenelim!

Sen bence bu işe kaç para ayıracaksın onu söylemelisin! ama para sorun değil dersen,yine yazıyorum öyle uçan-kaçan
filan bir 55" yoktur,haybeye paranı harcama,onun-bunun gazına gelerek!

DH de bir tip vardır;o çakal şimdi çok büyük ihtimalle,benim yazdıklarımı gelip buradan okuyordur,iyi okusun o çakal bunları!

Adama soruyorlar,bütçe şudur diye ve bütçe yüksekse herif tabiki "şunu alacaksın" diyor yani tek bildiği bu herifin!
Bunun adına da "Tavsiye" diyorlar!

TR de bütün TV satan firmalar DH ye "Dua" etsinler yaw!!

+++

Sana kısa tavsiyem;"kötünün iyisi" olarak örneğin madem Samy lere bakınıyorsun;2016 Model KS/8500/9500 lere bak
2016 "M" lere fazla takılma derim sana! Sony den de 9305 2017 Model de alınabilir özellikle FILM de bir tık daha iyidir!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Azizim bizimkimseye yaranmak veya kimseye mal satmak gibi bir kaygımız olmadığı için, ürünler hakkında sadece bildiklerimizi paylaşıyoruz, Bu anlamda başka markaları karalama kötüleme yoluna girmeye de gerek kalmıyor :)

Ben VESTEL 9650 yi forumda özellikler dile getirenlerdenim ancak benim verdiğim kod ile buylursanız 9650 yoksa MU8-9 serisi tercihim olur.

Can abi SONY konusunda daha detaylı yorum yapar diye düşünüyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Kimse neden "OLED" den bahsetmiyor acaba??? pahalı diyemi?

En azından "Burn-in" riski olsa bile(fiyatını göz ardı ettiğim zaman)bu aldığınız/alacağınız eski nesil TFT-LCD den
çok çok daha iyi dir! tek sorun

>pahalı yaw bu meretler
>Burn-in ve devamın da bir kaç sorun daha var veya çıkabiliyor v.s

yani bu da iyi veya çok iyi ama "risk" bu meretde de var kardeşim!

kısaca bu işte aslında "para" geçmiyor,öyle bir teknoloji bu iş

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
teşekkür ederim cevaplar için..son bir sorum daha olacak Adem Helvacı Ado albanez albanez ...2018 modeller beklenmeye değer mi yoksa söylediğiniz tv lerden birini alıp geçelim mi?...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
teşekkür ederim cevaplar için..son bir sorum daha olacak Adem Helvacı Ado albanez albanez ...2018 modeller beklenmeye değer mi yoksa söylediğiniz tv lerden birini alıp geçelim mi?...

Açıkçası bu da "ŞANS" işi!

Örnek;ben şu sıralar öncelikle "Sony" leri araştıyorum ve aldığım ilk kokular 2018 ler le(F serisi) 2017 lerin
hemen hemen aynı oldukları...
X9xx incelemesine bakınca total not;aynı!

Benim ilk baktığım kriter;"MOVIE" ve 8,5 not almış ki bu oldukça iyi demektrir,min. 8,1/8,2 ve üstü olmalı dır!

Ama ben hala Sony için 2017 Model 9305E diyorum! hele de arada epeyi de fark olursa hatta az olsa bile ilk sıraya
9305E yazın

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Birde o test sitesin de aldıkları bir soruya verdikleri cevap da aşağıda;

Simple question? The X900F or the , which one is better. Usage will be for 4k HDR movies and HDR gaming. Room the TV will be set in is very neutral meaning if can be bright or dark. I would like a definitive answer please. Thanks

Between those two, get the . We would like to point out that the would also be an excellent choice, offering nearly the same performance as both the X930E and the X900F, but it is $500 cheaper.

F ile E arası farkı ve hangisinin alınabilmesi üzerine...(her ne kadar burada kullanıcı 4K Film ve Gaming diye sorsa da)
ortam aydınlanmasına ise aydınlık-karanlık diyor! kesin de cevap istiyor!

...basitçe site de 930 öneriyor üstelik 500 kağıt da daha ucuz diyor!
aynı performansı 900 ile de alabiliyorsun!

buna ben de katılıyorum!

930(biz deki 9305) bana göre piyasa da ki en iyi panel! bundan iyisi Şam da Kayısı yaw

8,5 Movie notu vardır! bunlar Samy de 7,8-8,1 gibi olabiliyor! (24fps de)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kimse neden "OLED" den bahsetmiyor acaba??? pahalı diyemi?

En azından "Burn-in" riski olsa bile(fiyatını göz ardı ettiğim zaman)bu aldığınız/alacağınız eski nesil TFT-LCD den
çok çok daha iyi dir! tek sorun

>pahalı yaw bu meretler
>Burn-in ve devamın da bir kaç sorun daha var veya çıkabiliyor v.s

yani bu da iyi veya çok iyi ama "risk" bu meretde de var kardeşim!

kısaca bu işte aslında "para" geçmiyor,öyle bir teknoloji bu iş

Can abim, biliyorum senin de benim gibi başın çok kalabalık, işlerin yoğun ve hatta sürekli cevaben aynı yazıları yazmaktan da sıkılmış olabilirsin ancak, bir kereye mahsus bizim için özel bir OLED başlığı açıp bu teknoloji hakkındaki ortada dolanan saçma sapan amatör bilgilerine inat GERÇEK bilgi paylaşabilirmisin? Sende argüman yüksektir, bir kaç da resim var ise dehşet olur :)

Şimdi diyeceksin ki, ''Yaw ben yıllardır zaten yazıyorum, eskileri bulsun okusunlar''

Aslında haklısın ama senin de bildiğin üzere CEVAP olarak yazdığımız yazıları üyelerimiz çok takip edemiyor mesaj yoğunluğundan, Bunun yerine özel bir konu olursa ve biz de bunu üste tutturursak her zaman birinci elden bilgi alabilirler.

O konuyu üste tuttururuz hiç olmazsa forum aleminde bu işin gerçekten içinden gelmiş ve yıllarını vermiş birisinin elinden çıkan gerçek bilgileri herkes istediği zaman kolayca bulup okuyabilir.

Vakit ayırma imkanın olur umarım, Şimdiden teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

VESTEL üretimlerinde 2018 lerde donanımsal farklılık, anakart serilerini yukarı taşıyor olmaları ve HDR WCG desteklerindeki yelpazeyi genişletiyor olmalarıdır, PANEL DONANIMI anlamında hiç bir değişiklik şu an için yok.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw Oled konusu aslında benim işim ama DH de bir ara çok işledim sonra işin sonu "Karakol" da bitti kardeşim
bende kestim sonra yazmaya,zira bir kaç kişi de Burn-in çıkınca,odunu alan bana dalmıştı!!

ama istiyorum aslında bunu işlemeyi,ama millet 1/2/3 kağıda panel bakarken şimdi adama Renault Symbol yerine
Merso veya BMW al dersem yine odunu verirler! bizim millet bir garip yaw,önce odunu verirler,sonra Allah razı olsun derler!

LGE aldı başını gidiyor ve pazar daki rakamı onlarda belirliyor! şimdi Oled fiyatını düşürse bu sefer TFT-LCD leri nasıl satacaktır??
Oled de hala risk ciddi fazla ve baş ağrıtıyor milyonlarca Oled zaten satamaz herifler,olanı da kazık markadan satmaya çalışıyor kısaca
onunu almayın ben size LCD vereyim diyor!

yaw Oled sıkıntılı başladı hala aşılmadı çoğu şeyi,Sharp o işte yok bakmıyor bile! Sony en iyisi o da bakmıyor sayılır!
ilerleme yok aslında ama bana göre riski olsa da LCD lerin çok daha fazla olan sorunları Oled de bana göre çok daha azdır
ve resim kalitesi de ciddi anlamda iyidir+adam gibi de Contrast vardır yaw tabi ki Siyah da süper v.s

F Çevrimdışı

fottili 

Aktif Üye
27 Şub 2018
76
albanez albanez Can Abi uygun fiyatlı gözüken , full hd LG EG9A7V Oled var , 4k led yerine bu televizyonu önerir misin ? Ben kendi çapımda test yapmıştım . Test dediğim , usb ile görüntüyü oynattım sadece. Senin DH de paylaştığın bir motion videosunu oynattım , en akıcı bu televizyon oynattı. 4k B7 oled bile bunun kadar iyi değildi.Video ikisinde de oyun modun da oynatıldı. Oynattığım görüntünün çözünürlüğü full hd olduğu için sanırım böyle oldu diye düşünüyorum.

Bir de siyah mevzusunu biraz açmak lazım abi. Siyah deyince herkes karanlık sahnelerde kapkara bir görüntü anlıyor. Bir LCD karanlık bir sahnede siyahı basıp detaydan yoksun ve simsiyah bir görüntü sunarken Oled siyah basmaktansa siyahın tonlarıyla , karanlıkta kalan deyatları daha iyi gösteriyor diyebilir miyiz ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Sn.fottili seni sanırım DH veya TF den tanıyorum,nick yabancı gelmedi bana?

>yorumunun ilk paragrafı şöyle;
bahsettiğin Oled panel "FHD" ama bana göre oldukça sıkı bir panel! 5 kağıda o panel alınır
bende izledim defalarca,falso göremedim açıkçası,panel de motion çok iyi açıkçası ve UHD takıntısı
olmayan veya bir kaç sene daha UHD istemeyecek insan için o rakama LCD almak yerine(UHD bile olsa!)
bu paneli almak biraz daha doğru bir seçim diye düşünüyorum,bende bunu düşündüm ama benim taksitler
filan derken,benim iş yine başka bir bahara kaldı gari,UHD takıntım veya illa UHD panelim olmalıdır diye
acelem olmadığı için bu panel alınır kardeşim+

Not;içerik düşük bit-rate+düşük çöz.(örneğin SD&HD veya çakma HD dahil!) v.s ise teknik olarak
FHD paneller çok daha iyi resim işlerler,panel UHD olursa siz bunu iki defa işlem den geçiyor olarak
düşünün,zira UHD paneller örneğin SD ler berbat! belki iyimser olarka vasat denebilir ama artık SD de bir
kriter olmaktan çıkmıştır! FHD de ise(720/1080 ler de) yine iyi bir FHD panel bu resmi UHD den daha iyi işler!
Sadece panelin UHD olması ve çok yakından izlerseniz o zaman UHD panelin bir tık daha artısı olur!

Günümüz de artık bir Toshiba hele hele bir Pioneer gibi panellerin sahip oldukları Engine sistemleri olmadığı
için günümüz panelleri(UHD den bahsediyorum)ciddi çuvallıyor! buna bir de uygun+üst spec. panel takılmayınca
iş kala kala software kısmına kalıyor ama bu da bir yere kadar! sizin eliniz de adam gibi H/W olmazsa yazılım da
tutmuyor!

Zaten herifler deneme tahtasına çeviriyorlar sistemin yazılımlarını,habire S/W çıkarıyorlar!

Arayüz+WebOS filan gibi hikaye den şeylere de takıntı yoksa,bu panel iyidir,ayrıca Medya içerikler+Network
çalışmaları v.s v.s için de alırsın bir tane TVBox $50/100 kağıda her bir atraksiyonu bununla yaparsın,panel de
panelliğini yapar sadece!

>yorumunun ikinci paragrafı şöyle;

"Siyah" diye millet yine çok yanlış şeyleri biliyor yaw! Siyah nedir bunun mektebi Pio dur kardeşim!
TFT-LCD de adam gibi siyah zaten olamaz! Contrast yok bir kere+backlight çalışması da buna imkan vermez
ya tamamen kısar ya da kafasına göre dimming yapar v.s

Aynen senin de yazdığın gibi millet "her yer karanlık" diyor yaw kapkara olacak iyide detay nerede??
kapkara da bir tanımdır ama ucu açıktır,sahne karanlık dır ama LCD ler kapkara yaparlar!

Gökyüzüne bakın bakalım gece zifiri karanlıkta(ayrıca zifiri kara da olmaz gök yüzü)
boş bir araziye gidin,çevrede hiç ışık olmasın,göz bebekleriniz de iyice büyür o zaman Kedi gibi!
bakın bakalım gökyüzü ne "renk" dir;siz panele bakarsanız kapkara göreceksiniz ama normalde
böyle değildir! "lacivert" tonların da devam eder gökyüzü ama panelden bakınca havaya kapkara dır!
gibi bir sürü örnekler verilebilir!

Ama adam siyahlar süper diyor yaw! doğru süper ama "yanlış süper" bu yaw sıkı bir HD Cam ile çekin gece bakın
ne göreceksiniz monitör den ama TV ye bağlayınca her yer karanlık şarkısı söylecektir LCD paneliniz!

Not;ANCAAAKKK OLED de bizim istediğimiz bir Pio Black+Detail asla veremiyor;o da her yer karanlık diyor!
Bu bir sistem dir ve bunu bir tek Tosh ile Sharp becerdi,hatta Sharp bir veya iki tık Pio dan bile daha iyi becermiştir
efsane 2010 model(USA/Canada ve China için üretildi bu paneller sadece!!) X5 serisiydi,işte panel TFT-LCD ama
PDP den(Pio dan bile)bile başarılı Black+Details sunuyordu! senin bahsettiğin durum yani

FALD panel di bu meret,herifler saksıyı işlletip bunu becerdiler aradan 8/10 sene geçti güyya Teknoloji de acaip
ilerledi hatta OLED bile çıktı ama yine sınıfta kaldılar Sharp ın TFT-LCD paneli yanında(Pio bile!!)

Şimdi FALD var küllüm çakma,şimdi Direct-LED var yine çakma(işi adam gibi beceremiyor) şimdi bir sürü
Dimming sistemleri alayı çakma! yaw bu iş geberdi aslında,USTA oyuncular saha dan çekilince!

OLED de LCD den daha iyi "Black" var ama;işin aması da şudur;LCD de hesapta Dimming vardır ama hikaye dir
dolayısıyla OLED gibi Black sunamıyor,çünkü OLED ler PDP tabanlı/benzer sistemli bir yapı dır ve ışık kaynaklarını
kendisi üretiyor! bu en büyük artısı dır ama Floating/Crushing/Flickering dediğimiz özellikle karanlık sahneler de
belli olan siyah ton da bozulmalar(özellikle black-crush)yaptımı zifiri karanlıkta izlemenin içine ediyor!!!

DEMO lara bakmayın siz,onlar hileli görüntülerdir! Eve geleceksin Bluray/DVD veya kafana göre bir şeyler izlediğin
zaman gerçek manzara ortaya çıkacaktır!

Şimdi OLED ler evet simsiyah ama bu bizim prof.anlam da istediğimiz Black değildir,çünkü fonu(resim-arkası)falso yapıyor
zifiri karanlıkta izleyince bu kusma daha belirgin oluyor! dolayısıyla bir "PJ" veya "PDP" gibi FILM performansı sunamıyor!

Not;yukarıda bahsettiğim genel bazı sıkıntılar LGD OLED ler için dir! peki Panasonic veya TPV nasıl dersen onlar bir tık daha
iyi ama sıfır sorun değildir! Sony de böyle dir LGD den daha iyidir(A1 serisi) ama sıfır sorun değildir!

Yani OLED ler iyi hoşta sıfır sorun değildir! ayrıca bir çuval para bayılıp da yarın sorun çıkarsa aynen LCD ler de
olduğu gibi ....abi bunlar OLED ler de normaldir..... deyip kapıyı yüzünüze kapatırlar bilginiz olsun!

"BURN-IN" için de tamamen "DOĞAL" dır derler veya ilk etap da kafa dan "kullanıcı hatası" deyip sizi sallarlar!

Geriye dönüşü de yoktur,10/20 kağıt bayılıp da başına bunlar gelenler vardır(çoktur demiyorum ama! riskler den
bahsediyorum ve heriflerin olası tutumlarından bahsediyorum!)

yaw bu işin başı ve de sonu ŞANS dır gerisi ne desek hikaye dir kardeşim!

Alın size Teknoloji işte!

İyide Pio aldıkmı sorun neredeyse sıfırdı şansa-manşa işiniz kalmazdı NEDEN!!! gözü kapalı al gitsin

ben bir dünya Pio 2.el aldırdım millete sorun sıfır dır HALA
Demekki kafayı kullanıp adam gibi mal üretirsen sorun sıfır veya sıfıra çok yakın olur!

Not;Pio nun "Beyin Takımını" 2010 da Sharp komple Transfer etmiştir!! Pio nun "Mühendis Takımını" ise
yine 2010 da Panasonic komple Transfer etmiştir!

Ama Beyin Takımı esas oğlandır bu film de! Mühendisler hikaye!

Gerçi Mühendis takımı da OLED de artık iyi işi çıkarıyor,TFT-LCD ler de ise bir kaç seri de yine çok iyiler!

F Çevrimdışı

fottili 

Aktif Üye
27 Şub 2018
76
Abi DH 'den tanıyorsundur. Arada sen çakallarla savaşırken sana destek olmaya çalışıyorduk . '' Pioneer plazma ansiklopedisi'' konusunu hatim ettik sayende. Zehiri bize o konu özelinde verdiğin , tüm panel dünyası hakkındaki bilgilerle verdin abi.:)

Aslında bu işlere çok meraklı değildim , hatta ilk LCD televizyonumu sadece donanıma bakarak aldım. Kağıt üstünde kaç bilmem kaç hz , smart , 3d , felan diye bakarak kafamıza göre f/p LCD TV'yi aldık. Sonrasında DH'de takılırken vertikal banding diye sorun duyduk . Baktık bizim LG bilmem kaç hz televizyonda bu sorunun alası var. Servis çağırıp söyledik , servis direkt gördü ve sorunu kabul etti ama genel merkeze soralım diyerek. Genel merkez yada ne departmanıysa artık , LCD televizyonlar da olur böyle şeyler diyerek salladı ama yemedi tabi. Bilindik bir siteden almadığım için mahkeme kısa sürse de tahsilat gecikti , ama paramızı kurtardık. Bu dönemde televizyon 3 kere daha servise gitti , başka sorunlardan dolayı , anladım ki bunların tüplü tv ile alakası yok ne zaman patlayacağı belli değil.Aslında hemen hemen bir çok sektörde bu durumlar yaşanıyor eski kaliteden eser yok artık bir çok üründe.

Özetle , tamda bahsettiğin gibi bu işler artık şansa kalıyor abi. Bunun da başıma gelenler sayesinde canlı şahidi benim.

Bu işlere ilgi duyan biri olarak Oled'e kayıtsız kalmak mümkün değil ama şansa kalan bu durumlar yüzünden bir daha mahkeme yolları bize gözükebilir o yüzden çekincelerim var .

Yinede sana bir kaç sorum olacak abi . Plazmalarda olduğu gibi Oled de rodaj olayı oluyor mu ? Yellow tin gibi sorunlardan bahsediliyor bu sorun çokça yaşanıyor mu ?
albanez albanez

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
PDP de rodaj vardır ki bunu da TR de ilk yazan kişi bendim! yıllarca da yazdım durdum sonra o iş bitti!

OLED henüz o teknik kullanım ve elde ki testler ile kesin olarak vardır,yapılmalı dır v.s tür den bir net çalışma
ne üreticiler de ne de kullancılar da vardır dolayısıyla bir PDP paneller gibi durum bugün için yoktur.

"Yellow-tint" sorunu vardır ama 2015/16 dan sonra bu şikayetler azaldı gibi! LGD bu konu da epeyi yol aldı!
Örneğin Burn-in riski de biraz veya epeyi azaldı;ancak bu biraz da "Engine" ile alakalı dır!

Örneğin Pany bu konuda hala en iyisi! malum şikayetler Pany için en az seviyede dir ama LGE için şikayetler
oran olarak daha yüksek tir gibi

"Yellow-tint" aslında çok büyük problem de değildir şöyle ki;normal görüntüyü izlerken aslında bu sorun pek çıkmıyor
resim sürekli hareket ettiği için insan gözü bu falsoları göremiyor,ancak sabit arka fonlar da falso ortaya çıkmaya
başlıyor veya düz resim bir sayfa açarsan ortaya çıkmaya başlıyor(her iki yan taraflar dan) ncak netice de bu bir
MONİTÖR değildir ve bir Televizyon dur! insanlar aynı zaman da bunları Monitör gibi de görmek istiyor ki bu külliyen
yalnıştır!

Yellow-tint yanın da Black-crush da oluyor/olabiliyor;o zaman gözü aldatmaya yönelik atraksiyonlar yapmak zorunda kalıyoruz!
örneğin zifiri karnalık yerine ortamı biraz aydınlatıyoruz,bu paneller TFT-LCD ve OLED;PDP/PJ ler gibi zifiri karanlıkta
performans veremezler! zaten çoğu kullanıcı daha set etmesini de bilmediği için LCD paneller gece Araba farı gibi patlar
gece izlemede am adam ben böyle seviyorum der! Movie mode ile şöyle yap diyorum;yaw abi kap karanlık oluyor diyor
hele de panel IPS ise

Sonuç olarak ben PDP leri artık unuttum,elde olanlar içinde de OLED ler osuna-busuna rağmen daha iyi veya çok daha iyidir
kötü olan fiyatları OLED lerin!

Geri
Üst Alt