H Çevrimdışı

haktanbozer 

Aktif Üye
26 Nis 2019
122
23
Merhabalar,

Tankli bir yazıcı almak istiyorum. Çok fonksiyonlu, gramajlı fotoğraf kağıdı desteği ve renkli baskı kalitesi de önemli, wifi desteği olmazsa olmaz bir yazıcı bakıyorum. Ev ortamında kullanılacak. Aylık en fazla 200 sayfa çıktı alınır gibi tahmin ediyorum.

Birçok ürün ve fiyat aralığı karşıma çıkıyor. Doğru ürünü doğru fiyata almak istiyorum. Bu yüzden bir fiyat aralığını kesin olarak belirtemiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
581
41
işyerinde 3 yıl boyunca kaç yüz sayfa çıktı almama rağmen mürekkebinin bitmemesine çok şaşırdığım bir marka vardı. Bu model biraz kağıdı biraz yavaş çıkarıyor. Belki yeni modelleri vardır

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
709
Epson, kendim ikinci el çok al tamir et yap sat yaptım, HP Canon diyenlere inanma.

Epson mürekkepli yazıcıda 1 numara. Arkadaş brother önermiş lakin brother tonerli yazıcıda daha başarılı. Epson arızasız 100bin'e yakın çıktı verebilir. HP yazıcılar belli süre sonra kafa hatasına düşüyor, Canonlar hata vermese de kafası bozuluyor aynı şekilde. Lakin epson kafaları çok dayanıklı. HP ve Canon mürekkebi ısıtarak püskürtüyor, epsonda ısıtma yok piezo bir malzemeyle basınç oluşturarak püskürtüyor ve bu sayede çok uzun yıllar sorunsuz çalışıyor. Hızları hepsi aşağı yukarı aynıdır, resmi çıktı sayılarına bakarak aldanma. Bütçenizin yettiği en yüksek epson modelini tavsiye ederim.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
709
Fotoğraf baskıları çok başarılı, en az 10-15 epson yazıcı alıp tamir edip sattım, hepsinde sistem benzer ve sorunsuz. Hatta çiçekçiler epson kullanıyor, kağıt alması sorunsuz ve uzun kağıtlara uzun çıktılar alabiliyor, bildiğim kadarıyla kuşe kağıt mürekkebini basabilen tek makine epson, çünkü kafa yapısı dayanıklı.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
809
50
Tanklıda epson derim.
Epson'ı tek geçerim.

Hanım örtmen, okul açıkken her gün eksiksiz en az 3o, bazan 6o hatta 9o çıktı alır. Bu da haftada ortalama 3oo ile 5oo arası baskı demek. Bu arada yanlış hesaplamadıysam cihaz 1o. yaşına girdi bu sene ve ilk set orjinaller bittikten sonra hep muadil mürekkep kullandı.

2 kez servis istedi, o da mürekkep pedi dolduğu için. Birinde ben yıkayıp program atarak hallettim. Ama ömrü kısa oldu. Bi sene sonra gene servis istedi. Dedim topla velilerden parasını, götüreyin servisine (elin enayisi ben miyim) Bu zamanın 2oo-25o lirası gibi bi paraya bitti. Hem de yetkili servis, orijinal parça. Bi 3-5 yıl daha servis istemez.

Alıp yere atıp kırmadıktan sonra kolay kolay bozamazsınız. Epson candır. Ayrıca eşek yükü ile para isteyen köşedeki fotoğrafçıya da kapak olsun, biyometrikleri kendim çekip çekip bunda bastım hep.

H Çevrimdışı

haktanbozer 

Aktif Üye
26 Nis 2019
122
23
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Epson markasının genel olarak olumlu kullanıcı yorumlarını gördükten sonra EcoTank L3252 modelini sipariş verdim. Benzer kodlu birkaç modeli daha var. Bu modeller arasındaki farklar renk, yanındaki mürekkepler ve dijital ekran gibi şeyler. Diğer tüm teknik özellikleri aynı gözüküyor. Aradaki fiyat farkı bana mantıksız geldiği için bu modeli seçtim.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
709
Düşünen arkadaşlar Brother dcp-t720dw modeline de bakalirler, hem hızlı hem de kaliteli çıktı veriyor. Wi-fi, wifi-direct, adf, dubleks, vs.. güzel özellikleri var.
Dublex (çift taraflı baskı) püskürtmeli yazıcılarda tonerlilere göre daha üst seviye bir özellik, tonerli yazıcıda mürekkep kuruma süresi olmadığı için dublexler daha yaygın.

Mürekkeplilerde ise mürekkebin kağıdın arkasına geçmemesi gerekiyor, bir tarafı baskı aldıktan sonra diğer tarafı çok daha yavaş basıyor öbür yüzdeki mürekkeple karışıp görüntüyü bozmaması için.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
809
50
Bilader iyidir hoştur ama alfanın ön takım dağıtması gibi, sürekli yüke binerse üzer.

Etrafımda örtmen çok, en çok da onlar eziyor. Ordan biliyorum. Ama mono laser derseniz brother, xerox tayfası volvo gibi olur ama laserlar bu konunun dışında sanırsam.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
905
5 senedir işyerinde Epson kullanırım, mürekkebi pahalı ama baskısıni tek geçerim. Kodak veya Epson fotoğraf kağıtlarına baskısı harika. İyi çıktı almak istiyorsanız baskı almadan önce kağıdı premium seçip baskı kalitesini artırmayı unutmayın.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
709
5 senedir işyerinde Epson kullanırım, mürekkebi pahalı ama baskısıni tek geçerim.
Evet ama en az mürekkep seçen makine yine epsondur, ucuz da alsan pahalı da alsan üzmez, yine çalışma prensibi kaynaklı ısıtmadan püskürtme yaptığı için seçmiyor. Lakin çok da ucuza kaçmamak gerekir mürekkep topaklanma yapabiliyor özellikle farklı mürekkepler karışınca tortu oluşturup makineyi tıkayabiliyor. En önemli nokta o mürekkep çok karıştırmadan kullanılmalı mümkünse tabiki orjinal olmalı.

En kaliteli yan sanayi mürekkep de olsa kullanılmadan 2-3 haftayı geçtikten sonra kafa temizlemeye ihtiyaç duyabiliyor. 5-6 aydan sonra tamamen tıkanık duruma geçip açılmama ihtimali çok yüksek oluyor.

Lakin orjinal mürekkepli makinede 1 sene kullanılmasa bile solisyonu ile açılma ihtimali çok yüksek oluyor.

1-2 ay gibi kullanılmayacağı kesinse yazıcı açık bırakılmalı, sanırım internet üzerinden mail yoluyla çıktı alma özellikleri var hiç kullanma fırsatım olmadı ama o şekilde haftada bir çıktı gönderilmeli, belki yeni yazılımlarda otomasyon belli aralıklarla çıktı alma fonksiyonu vardır bilmiyorum.

Yazıcı açık olunca kullanılmadığını anlayınca belli aralıklarla kafadaki mürekkebi çok az bi şekilde akıtarak bu şekilde kafanın donmasının önüne geçiyor. Mümkünse kapatılmamalı yani.

Geri
Üst Alt