Sungate TITAN 22/09/ 2021 Yazılımı

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
4gb lık usb bellek ile anlatıldığı şekilde ram ekleme (linux swap) yaptım. putty'den "free -m" komutu ile sorguladığımda swap alanını 0 gösteriyor. nedendir?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
4gb lık usb bellek ile anlatıldığı şekilde ram ekleme (linux swap) yaptım. putty'den "free -m" komutu ile sorguladığımda swap alanını 0 gösteriyor. nedendir?
Şöyle bir link vereyim ,umarım beni yalancı çıkartırlar :)

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Şöyle bir link vereyim ,umarım beni yalancı çıkartırlar :)

sorumuza halen cevap gelmedi. belleği cihaza rezerve etmiştim. işe yaramıyorsa sökeceğim, verilecek cevabı bekliyorum. :uyku1

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
sorumuza halen cevap gelmedi. belleği cihaza rezerve etmiştim. işe yaramıyorsa sökeceğim, verilecek cevabı bekliyorum. :uyku1
Ben "işe yaramıyor" diyorum ve buradan çok da cevap bekleme açıkçası ,bunların varsa yoksa tek cevap verdikleri yer telegram ,forumlardan cevap vermeleri yasak :haha1
Yani buradan cevap verirlerse şaşırırım doğrusu ...

M Çevrimdışı
18 Kas 2020
762
43
dostum biraz kırıcı olmamışmı hergün buradayım ve elimizden geldikçe bilgi paylaşıyoruz kimseyide buradan telegrama davet etmiyoruz orada firma ile anında iletişim kuracaklarını ve isteklerini direk ifade edecekleri konusunda yazı yazıldı bir sorun varsa ne zaman yazılıpta cevabı verilmedi sen böyle düşünüyorsa sağlık olsun diyelelim senin dediğin olsun

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
dostum biraz kırıcı olmamışmı hergün buradayım ve elimizden geldikçe bilgi paylaşıyoruz kimseyide buradan telegrama davet etmiyoruz orada firma ile anında iletişim kuracaklarını ve isteklerini direk ifade edecekleri konusunda yazı yazıldı bir sorun varsa ne zaman yazılıpta cevabı verilmedi sen böyle düşünüyorsa sağlık olsun diyelelim senin dediğin olsun
ben usb ile ram arttırma işe yarıyor mu merak ediyorum. bilgi almayı çok isterim hocam. teşekkürler.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Keşke bunu yazacağına " sen yapamamışındır" veya "aha işte biz yaptık free -m komutu gösteriyor" deseydin sevgili memoli daha hora geçerdi :ok Bu arada lafımın sana olmadığını bilmen gerekiyordu ,ki sana her forumda "telegramda cevaplar var" mesajlarının olduğunu sen de biliyorsun ki bu forumda bile bir çok var.
Bu sorunun 2 cevabı olur ,ya kullanıcı yapamamıştır veya böyle bir çoğaltma yoktur, ben yalancı çıkmaya razıyım bu konuda :) ,yeni yazılımda eklendi ise süper olur ,eklenmedi ise olmaz maalesef :ok

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Keşke bunu yazacağına " sen yapamamışındır" veya "aha işte biz yaptık free -m komutu gösteriyor" deseydin sevgili memoli daha hora geçerdi :ok Bu arada lafımın sana olmadığını bilmen gerekiyordu ,ki sana her forumda "telegramda cevaplar var" mesajlarının olduğunu sen de biliyorsun ki bu forumda bile bir çok var.

Bu sorunun 2 cevabı olur ,ya kullanıcı yapamamıştır veya böyle bir çoğaltma yoktur, ben yalancı çıkmaya razıyım bu konuda :) ,yeni yazılımda eklendi ise süper olur ,eklenmedi ise olmaz maalesef :ok
flaş bellek ile , ilave ram yaratmanın çok da efektif olmadığını öğrendim . üstelik kendi rami kullanıldıktan sonra, sistem ihtiyaç duyarsa ilave olandan yararlanıyormuş. ama yine de az da olsa performans artışı beklentisi içimizde ukte kalmasın güzel kardeşlerim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
flaş bellek ile , ilave ram yaratmanın çok da efektif olmadığını öğrendim . üstelik kendi rami kullanıldıktan sonra, sistem ihtiyaç duyarsa ilave olandan yararlanıyormuş. ama yine de az da olsa performans artışı beklentisi içimizde ukte kalmasın güzel kardeşlerim.
Nasıl öğrendin bunu ,sistem ihtiyaç duyarsa olayını yani.Tekrar free -m komutunu ver bakalım ne diyecek cevap olarak cihaz :)

alodan-105.png

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
internetten öğrendim. :rock " swap linux total 0" görünüyor. ama sisteme yüklenip denemedim. ne kadar ve nasıl yüklenmek gerektiğini tam bilemiyorum.
Yüklensen de ,içinde extradan program da çalıştırsan olmaz çünkü "0" (yazı ile sıfır) durumda ,ama yukarıdaki foto gibi görüyorsan belki :)
Bende vardı bu cihaz ,test amaçlı bakmıştım uzun bir süre,ama ne yaptıysam olmadı bendeki ,belki de inattan çalışmamıştır swap benimkinde ,hani ben çok muhalifim ya bu cihazlara,belki ondandır :haha1
Bu arada yaptığın işlemi putty ile foto at bakalım buraya,benim attığım gibi,göreyim sendekini.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Yüklensen de ,içinde extradan program da çalıştırsan olmaz çünkü "0" (yazı ile sıfır) durumda ,ama yukarıdaki foto gibi görüyorsan belki :)
Bende vardı bu cihaz ,test amaçlı bakmıştım uzun bir süre,ama ne yaptıysam olmadı bendeki ,belki de inattan çalışmamıştır swap benimkinde ,hani ben çok muhalifim ya bu cihazlara,belki ondandır :haha1
Bu arada yaptığın işlemi putty ile foto at bakalım buraya,benim attığım gibi,göreyim sendekini.

titan.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hımm ,aşağıdaki anlatıma göre yapıyorsun değil mi :alala

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Hımm ,aşağıdaki anlatıma göre yapıyorsun değil mi :alala

evet. zaten tarifte bir hata yapılsa, sonuç alınmaz diye düşünüyorum.işlem bitince, programda 1 gb lık alan linux swap, geri kalan alan fat32 olarak görünüyor.

Geri
Üst Alt