Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Muhalefet birleştirilmiyorMuhalefet birleşemiyor.
Hepsinin ABV
Muhalefet birleştirilmiyorMuhalefet birleşemiyor.
Ülke karışık, muhalefet nasıl olmasın?Muhalefet birleştirilmiyor
Hepsinin ABV
Bu cümleniz tamamen farklı bir bakış açısıyla oldukça doğruyken;Hele ki bir yorumu var benim gözümden insani değer olarak ahlaki değerler olarak insanlara olan başkış açısı olarak tamamen gözümden düşmüş bir insandır.
Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masterı olan, doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir.
Bu sözü medya önünde irdelesek lafı olmadık yerlere çekiyorsunuz diyecek belki ama baştan sona ahlaki değerlerini yitirmiş bir sözdür.
Ne demek yani
üniversite mezunu bir kadın istediği kararı verebilme yetisine sahip iken
üniversite okuyamamış bir kadın her kararını alırken kocasına mı danışacak
Bu şekilde devam etmesi biraz işi bozuyor.eğitim insanın ufkunu açar insana değer katar iş hayatı için artılar katar ama insanın karaktereini değiştirmeyecek olduktan sonra 5 üniversite bitirsen boş
ayrıca üniversite mezunu biri sosyal yaşantısında hatalı kararlar veremeyecek diye de bir durum yok.
Üniversite okumuş okumamış (Kaldı ki eşim ünv mezunudur) farketmeksizin benim eşim ne düşüneceğini, ne giyeceğini, nereye gideceğini, nerede nasıl hareket edeceğini bilir ve kendisi dışında kimseyi de ilgilendirmez. Aile kurumu içerisinde fikir alışverişi olur, aksi görüşüm varsa söylerim, ona rağmen kendi kararını uygulamak isterse uygular. Ben görüşlerine katılmayıp kendi fikrimi uygulamak istersem uygularım ama herkes sonuçlarına kendisi katlanır vs. Bugün oğlum ile sohbet ederken olası bir evlilik durumu ile ilgili kıza alma konusu olduğunda dahi ALMAK kelimesinin hoş olmadığını söyledim kendisine. MAL değil bu insanlar, Kızı istemek, Kızı almak toplumun geçmişinden gelen geleneksel yaklaşımlardır fakat kadınımız mal değildir ki alalım verelim. Daha insani yaklaşımlar sergilemek gerekir.İmamoğlu'nun o cümlesi şu şekilde aynen benim için de geçerlidir;
Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masterı olan, doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Kimsenin de bu konuda hiç bir söz hakkı yoktur.
Siyasi konular bir yana kadınlar bir yana. Kadınlar hakkında kadınlar yorum yapabilirler. Bu bizlerin haddine değildir.
Ben de üniversite okumuş bilmem ne kısmının üzerini çizip silik efekti verecektim gri yaptım yoksa kastettiğim tam da yazdıkların abi. ??Üniversite okumuş okumamış (Kaldı ki eşim ünv mezunudur) farketmeksizin benim eşim ne düşüneceğini, ne giyeceğini, nereye gideceğini, nerede nasıl hareket edeceğini bilir ve kendisi dışında kimseyi de ilgilendirmez. Aile kurumu içerisinde fikir alışverişi olur, aksi görüşüm varsa söylerim, ona rağmen kendi kararını uygulamak isterse uygular. Ben görüşlerine katılmayıp kendi fikrimi uygulamak istersem uygularım ama herkes sonuçlarına kendisi katlanır vs. Bugün oğlum ile sohbet ederken olası bir evlilik durumu ile ilgili kıza alma konusu olduğunda dahi ALMAK kelimesinin hoş olmadığını söyledim kendisine. MAL değil bu insanlar, Kızı istemek, Kızı almak toplumun geçmişinden gelen geleneksel yaklaşımlardır fakat kadınımız mal değildir ki alalım verelim. Daha insani yaklaşımlar sergilemek gerekir.
Kadın üzerinden lütfen hiçbir genelleme konularına girmeyelim.
Herşeyi eleştirelim, İmamın oğlu, Kılıçdarın oğlu, Halasının kızı ama yaptıkları ile ilgili eleştirelim, hayata bakış açıları ve hayatı yaşayış şekilleri ile ilgili değil.
Kimse darılıp gücenmesin de, düne kadar başörtüsü mağduriyeti ile ağlaya sızlaya iktidara gelenlerin bugün Cumhuriyet insanına nasıl da müdahale ettiğini her yerde görüyoruz. Festivaller yasak, müzik yasak, gösteri yasak, toplanma yasak, bildiri yasak hatta bir saniye sevgli Cem Toker'in bir yazısı vardı kopyalayayım şuraya.
Önce Efes Blues Festivali yasaklandı. Ardından Rock&Coke tarih oldu. Eurovision Müzik Festivalinden çıkıldı. Üniversite Bahar Şenliklerine yasaklar getirildi, Rumelihisarı yaz konserleri bitti. İçine cami yapıldı. İstanbul dünya markaları Reina, Suada da sizlere ömür.
Yaşlı yaşlı teyzeler, sokakta gördükleri kendi aralarında sohbet eden çocuklarımıza o iğrenç sesi ile bağırıyor mesela göbeği neden görünüyormuş diye.
60 yaşında amcalar elinde tespih ile ana caddelerde banklara oturup gelenin geçenin giydiğine karışıp namus bekçiliği yapmaya başladılar.
Ülkenin güya kelli felli görevlileri 'Konyada bile'' diye başlayıp kapalı olmayan kızlarımız ile ilgili ''bunun sonu fah..şeliktir'' demeye getirebiliyor.
Bu saydıklarımın ve buna benzerlerin tamamının Allah belasını versin diyorum. Geçmişte başörtüsüne, bugün şorta müdahale eden kim var ise hepsinin canı cehenneme.
Bu ülkede insana İNSAN olduğu için hür iradeleri doğrultusunda yaptıkları ile bakmayı herkes öğrenecek.
Özellikle KADIN üzerinden yapılan yorumlara lütfen dikkat edelim.
Abi yemin ediyorum bıktık artıkBen de üniversite okumuş bilmem ne kısmının üzerini çizip silik efekti verecektim gri yaptım yoksa kastettiğim tam da yazdıkların abi. ??
aslında demek istediğim şuHep söylediğim güçlü liderlerin koltuğu alınca bozulacağı tezim genellikle doğru çıkıyor. İmamoğlu için bu durum biraz fazla erken oldu.
Ben sadece şu konuda fikrimi belirtmek istiyorum;
Bu cümleniz tamamen farklı bir bakış açısıyla oldukça doğruyken;
Bu şekilde devam etmesi biraz işi bozuyor.
Herkes hatalı kararlar verebilir. Bunun kadını erkeği yok. İki taraf da eşini etkileyebilecek konuları eşine danışmalıyken yine iki taraf da kendi kararlarını eşi olumsuz baksa bile kendisi alabilir. Neticede yuva kuruyorlar, birbirlerine kölelik yapmıyorlar.
İmamoğlu'nun o cümlesi şu şekilde aynen benim için de geçerlidir;
Benim eşim nereye gideceğini bilir. Bunun eğitimiyle veya başka bir niteliğiyle alakası yoktur. Kimsenin de bu konuda hiç bir söz hakkı yoktur.
Siyasi konular bir yana kadınlar bir yana. Kadınlar hakkında kadınlar yorum yapabilirler. Bu bizlerin haddine değildir.
Saygı bizden abi. Elbette bizim de bilmediğimiz konular ve hata yaptığımız hususlar vardır lakin siyasi erk veya herhangi başka bir çıkar için bile bile doğrularımızdan ödün vermedik çok şükür. ?Adem Helvacı Abi yine nokta atışı yapmışsınız.ne siyaha beyaz nede beyaza siyah dediginiz hiç olmadı.ideoloji baska vatan baska abi.
En icten saygılarımla....
Durum aynen böyle şu an ülkemizde.bu ülkede satılık adamlar satılık seçmenler var devletin hassas yerlerine kadar sızmışlar satın almışlar her yere adamlarını koymuşlar.
Parayla dönüyor işler satılık adamlar ülkesinde kimse demokratik bir seçim beklemesin.