Stick Andorid TV Box Tavsiyesi

S Çevrimdışı

Shadewrox

Yeni Üye
9 Ocak 2021
14
19
Kolay Gelsin Arkadaşlar
Stick Android TV Box almak istiyorum. Stick almamın sebebi adaptör takacak yer yok sadece tv ye güç vercem Stick gücünü TV nin USB sinden alcam arkada görünmeyecek
Genel olarak IPTV için kullanacağım.
Uzun Ömürlü olarak önerileriniz nedir?

Amazon Fire TV Stick 4K Max Türkçe dil yok sanırım çoğu kişi Xiaomi Stick 4K önermiş her yerde TV de 4K özellik yok ama başka yerde kullanma ihtimalide olur belki diye 4K olsun istiyorum.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
598
45
Uzunca bir süredir İiki ayrı televizyonda Fire TV kullanıyorum. 4K olan cihazı bilemiyorum ama 1K olan cihazın adaptörü 1000 mA çıkışa sahip. Standart olarak birçok televizyonn USB çıkışı 500mA güç verdiğinden kullanım kılavuzunda cihazın televizyon USB'sinden beslenmemesi yönünde uyarı var. Tipik kullanımda bu değer 500mA'in altında kalmasına rağmen güncelleme sırasında 500mA'in üstüne çıkabiliyor ki bu durumda televizyon kendini korumak için USB'ye güç sağlamayı durduracaktır. Eğer bu koruma devresi yoksa anakartta USB'ye güç veren kısım arızalanacaktır.
Bir de şöyle bir durum var. Bir çok televizyon kapalı olduğunda USB portlarına güç vermez. Siz televizyonunuzu kapattığınız sırada ya da televizyonunuz kendini korumak için USB'ye giden gücü kestiğinde eğer bir işletim sistemi güncellemesi yapıyorsa Fire Stick kullanılamaz hale gelecektir (İngilizce'de brick olmak deniyor). Bu durum Xiomi için de farklı değil.

U Çevrimdışı

urzais

Aktif Üye
15 Mar 2021
68
52
Xiaomi alacaksan asla güncelleme yapma.
İlk nasıl aldıysan öyle kalsın.

S Çevrimdışı

Shadewrox

Yeni Üye
9 Ocak 2021
14
19
Uzunca bir süredir İiki ayrı televizyonda Fire TV kullanıyorum. 4K olan cihazı bilemiyorum ama 1K olan cihazın adaptörü 1000 mA çıkışa sahip. Standart olarak birçok televizyonn USB çıkışı 500mA güç verdiğinden kullanım kılavuzunda cihazın televizyon USB'sinden beslenmemesi yönünde uyarı var. Tipik kullanımda bu değer 500mA'in altında kalmasına rağmen güncelleme sırasında 500mA'in üstüne çıkabiliyor ki bu durumda televizyon kendini korumak için USB'ye güç sağlamayı durduracaktır. Eğer bu koruma devresi yoksa anakartta USB'ye güç veren kısım arızalanacaktır.
Bir de şöyle bir durum var. Bir çok televizyon kapalı olduğunda USB portlarına güç vermez. Siz televizyonunuzu kapattığınız sırada ya da televizyonunuz kendini korumak için USB'ye giden gücü kestiğinde eğer bir işletim sistemi güncellemesi yapıyorsa Fire Stick kullanılamaz hale gelecektir (İngilizce'de brick olmak deniyor). Bu durum Xiomi için de farklı değil.
Adaptör bağlama imkanım olsa Stick yerine normal box almayı denerdim amacım güç için ayrı bir kablo olmaması dediğiniz gibi USB de o tarz sorunlar olabilir ama çaresizim :)
Stick modellerinde zaten özellik kısıtlı oluyor ama derdim almışken kısıtlının bile iyisini almak aslında

Geri
Üst Alt