*Sorun Çözülmüştür* ARIZALI LG BUZDOLABI

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Merhaba, benim de başıma daha önce başka bir firmadan böyle bir olay geldi ama sizinki çok farklı siz 15000 tl değeri olan bir dolabı 2650 tl gibi bedava sayılabilecek bir paraya almışsınız hala deforme oldu,şu sorunu vardı diyorsunuz. Biz, eleştiri yaparken biraz da firmaları düşünmeliyiz sonuç olarak o insanlar da ekmeğini kazanma peşinde. Burada sorun hallolduysa halâ yazı kalsın vs. gibi cümleler hoş olmuyor. Benim başıma neler geldi, sorunum henüz çözülmedi. Siz şükredin bence :)

bunu yazmak için mi üye oldunuz foruma, yani tüketiciyi kandıran ayıplı mal gönderen bir firma hakkında şikayet oluşmuş ve siz arayıp tarayıp bu forumu bulup hiç alakanız olmayan bir firmayı savunuyorsunuz.

böyle konuların var olması gerekir ki insanlar 3 kuruş kar elde edeceğim diye böyle ticaret ahlakından yoksun etikten uzak ve devletin kanunlarını hiçe sayan firmalardan uzak durur.

ekmek parasını düşünen insan alavere dalavere yapmaz. firma ile doğrudan bağlantınız olduğuna adım gibi eminim, gidin ticaret anlayışınızı düzeltin önce böyle anonim hesaplarla gıyabi edebiyat yapmayın, yemezler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba, benim de başıma daha önce başka bir firmadan böyle bir olay geldi ama sizinki çok farklı siz 15000 tl değeri olan bir dolabı 2650 tl gibi bedava sayılabilecek bir paraya almışsınız hala deforme oldu,şu sorunu vardı diyorsunuz. Biz, eleştiri yaparken biraz da firmaları düşünmeliyiz sonuç olarak o insanlar da ekmeğini kazanma peşinde. Burada sorun hallolduysa halâ yazı kalsın vs. gibi cümleler hoş olmuyor. Benim başıma neler geldi, sorunum henüz çözülmedi. Siz şükredin bence :)
Biz firmaları düşünüyoruz. Dolandırıcı olmayan, Üçkağıt yapmayan, Tüketicisinin yanında duran bütün firmaları düşünüyoruz ve hatta onlar adına burada gönüllü mücadele dahi veriyoruz.

Sorun şu ki sizin ''BEDAVA gibi'' diyerek nitelendirdiğiniz 2650TL için 45 gün boyunca sabah 09:00 akşam kaç belli olmayan mesaide çalışan insanlar var.

45 Gün diye yazmak kolay, ama o derdi çekmek zordur. 2650 tl ye hurda almış olsaydı arkadaş siz yine haklıydınız
2650tl ye ''Arızalı kardeşim haberin olsun'' diyerek satsalardı siz yine haklıydınız.

O faturada herhangi bir ''Hurda amaçlı satılmıştır'' ibaresi var mı? yok.

O satış firmasından o dolap zorla mı 2650TL ye alınmış yoksa satıcı fiyatı kendisi mi belirlemiş?

Madem malın değeri 15.000TL idi, o halde 15.000TL ye satsalardı. Ben konunun ticari değil ahlaki tarafına bakarım.
Kendi kanalımda da, forumumuzda da bir numaralı hedefimdir bu gibi satıcılar. Ya ADAM gibi vatandaşa DOĞRU bilgi vererek satacak, ya da satmayacaklar bu kadar basit.

Bu biraz şuna benziyor. ''Evet biz dolandırıcıyız, ama yakalarsanız''

Tamam o halde biz yakaladık :ok

M Çevrimdışı

mervesu24

Yeni Üye
22 Eki 2018
2
30
bunu yazmak için mi üye oldunuz foruma, yani tüketiciyi kandıran ayıplı mal gönderen bir firma hakkında şikayet oluşmuş ve siz arayıp tarayıp bu forumu bulup hiç alakanız olmayan bir firmayı savunuyorsunuz.

böyle konuların var olması gerekir ki insanlar 3 kuruş kar elde edeceğim diye böyle ticaret ahlakından yoksun etikten uzak ve devletin kanunlarını hiçe sayan firmalardan uzak durur.

ekmek parasını düşünen insan alavere dalavere yapmaz. firma ile doğrudan bağlantınız olduğuna adım gibi eminim, gidin ticaret anlayışınızı düzeltin önce böyle anonim hesaplarla gıyabi edebiyat yapmayın, yemezler.
Ben de sıradan bir tüketiciyim sadece sorun çözülmüşken halâ burada böyle konuşulması da etik değerlere uymuyor, ondan bahsediyor. Benim halâ sorunum çözülmedi mahkemelik oldum. Sadece ben kendi açımdan sorunum çözülse olayı bu kadar uzatmayacağımı anlatmaya çalıştım. Sürçü lisan ettiysem kimse kusura bakmasın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biz firmaları düşünüyoruz. Dolandırıcı olmayan, Üçkağıt yapmayan, Tüketicisinin yanında duran bütün firmaları düşünüyoruz ve hatta onlar adına burada gönüllü mücadele dahi veriyoruz.

Sorun şu ki sizin ''BEDAVA gibi'' diyerek nitelendirdiğiniz 2650TL için 45 gün boyunca sabah 09:00 akşam kaç belli olmayan mesaide çalışan insanlar var.

45 Gün diye yazmak kolay, ama o derdi çekmek zordur. 2650 tl ye hurda almış olsaydı arkadaş siz yine haklıydınız
2650tl ye ''Arızalı kardeşim haberin olsun'' diyerek satsalardı siz yine haklıydınız.

O faturada herhangi bir ''Hurda amaçlı satılmıştır'' ibaresi var mı? yok.

O satış firmasından o dolap zorla mı 2650TL ye alınmış yoksa satıcı fiyatı kendisi mi belirlemiş?

Madem malın değeri 15.000TL idi, o halde 15.000TL ye satsalardı. Ben konunun ticari değil ahlaki tarafına bakarım.
Kendi kanalımda da, forumumuzda da bir numaralı hedefimdir bu gibi satıcılar. Ya ADAM gibi vatandaşa DOĞRU bilgi vererek satacak, ya da satmayacaklar bu kadar basit.

Bu biraz şuna benziyor. ''Evet biz dolandırıcıyız, ama yakalarsanız''

Tamam o halde biz yakaladık :ok
Kim dolandırıcı, kim değil ben bilemem... Bedava da demedim sadece o kadar fiyat farkı varsa illa bir yerlerinde deforme olan şeyler olabilir bunu anlamak lazım, ona göre almak lazım dedim. Yoksa ben de kimseye paranı çöpe at demiyorum. Ama sorun çözüldüyse olayları biraz daha bu halden uzaklaştırmak lazım benim kanaatimce.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben de sıradan bir tüketiciyim sadece sorun çözülmüşken halâ burada böyle konuşulması da etik değerlere uymuyor, ondan bahsediyor. Benim halâ sorunum çözülmedi mahkemelik oldum. Sadece ben kendi açımdan sorunum çözülse olayı bu kadar uzatmayacağımı anlatmaya çalıştım. Sürçü lisan ettiysem kimse kusura bakmasın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kim dolandırıcı, kim değil ben bilemem... Bedava da demedim sadece o kadar fiyat farkı varsa illa bir yerlerinde deforme olan şeyler olabilir bunu anlamak lazım, ona göre almak lazım dedim. Yoksa ben de kimseye paranı çöpe at demiyorum. Ama sorun çözüldüyse olayları biraz daha bu halden uzaklaştırmak lazım benim kanaatimce.

Tünaydın Azizim;

Aynı stratejiyi ŞV de yapıyor dikkat ederseniz.

Ben bir kurumun içerisinden geliyorum, İşlerin ne kadar (Afedersiniz) kaypakça yürüdüğünü iyi biliyorum. Aynı probleme sahip 3 ayrı tüketiciden sadece bağırıp çağıranın işini çözdüklerini, sesi soluğu çıkmayanları görmezden geldiklerini çok çok iyi biliyorum. Sosyal medya bu anlamda bu tarz firmalar için inanın büyük bir koz. Demoklesin kılıcı gibi tepelerinde durmak bizim işimize geliyor zira tüketiciye yarıyor.

Eğer bu yapılanlar bizim tarafımızdan kaldırılmış olsaydı siz okuyabilirmiydiniz şu an? Haberiniz olurmuydu bu konudan? Bundan aylar sonra buradan alışveriş yapmak isteyenler için bu bir referans değil mi sizce de?

Peki bu suistimali yapan işletme için bu sizce de iyi bir ders değil mi? Bundan sonra dikkat etmez mi?

Biz yine de elimizden geleni yapıp firmanın sorunu çözdüğünü belirttik konu içerisinde, ancak zamanında yaptıklarının da hiç olmamış gibi davranılması asıl o etik kurallara aykırı diye düşünüyorum :ok

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
M mervesu24, kardeşim bana anlatsana hele sen bu konuyu forumu nasıl buldun, ben bile kaç aydır forumdayım konuyu birisi hortlatmasa göremeyecektim, özellikle firma adı aramadan bu konuyu bulamazsın, yani firma sahibi değilsen niye tutup gelip burada demagoji yapıyorsun. birde insanları salak yerine koyuyorsun, konudaki firma "ulusal gümrük market" sahtekarlık yapmış, müşteriyi kandırmış bunlar müşterinin belgelerle ortaya çıkardığı bir konu. ha daha sonra o vatandaşta işi görüldükten sonra çark etmiş aldığı parayla bütün mücadelesi mağduriyeti gitmiş tipik ben işime bakarım insanı.

sen içini rahat tut, hiç kimse google aramalarında ulusal gümrük market yazmadığı sürece kolay kolay bu konuya ulaşamazlar ama velev ki yazdılar o zaman firmanın bütün foyası ortaya çıkacaktır. yani sen böyle anonim olarak bu konuya yazdığın sürece insanların senin firmanın itibarını sanal olarak kurtarmaya çalışan basit bir firma olduğunu görecekler, yaptığın her saçma savunma kendi firmana zarar veriyor. buralarda zaman kaybetmek yerine dürüstçe para kazanmaya odaklanın, itibar kolay kaybedilir ama kolay kazanılmaz.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
ben burdan goldmaster su sebili alacaktım sahibindende satıyordu firmanın daha önce yaptığı sahtekarlığı okumuştum aklıma geldi bu yüzden almaktan vazgeçtim.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bana göre; buradaki temel sorun, satıcının yaptıkları hoş olmayan şeyler ile birlikte mağdur olan müşterinin "sınırlarını" aşmasıdır... Haklıdır orasına bir şey diyemiyorum ama haklılığını uygun bir dille, üslupla ortaya koysaydı gelinen nokta daha farklı olurdu...

Ama sen bir hışımla gelip "delaveracı satıcı" "Allah belasını versin" gibi terimlerle olaya girersen, sorun çözülür ama bu hitap ve üslup kabak gibi durur ortada. Söz ağızdan çıkana kadar insanın esiridir, ama ağızdan çıktığında insan o sözün esiri olur... Şimdi S sabri düşünsün...

:alsana

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
Bu tür firmalardan uzak durunması gerektiğine inanıyorum , teşhir bir ürünü sıfır gibi satanlar , ayıplı malın ne arızası olduğunu belirtmeden , ufak , tefek çizikleri var yoksa canavar gibi çalışıyor diyen sahtekarlar. Bu gibilerinde Allah korkusu olsa zaten bunları yapmazlar. Bu tarz insanlar sadece ticari ahlaksız değildir , her türlü ahlaksızlığı yapabilecek potansiyeli bulunan kişilerdir. Bu tiplerle normal hayatta 10 dakika aynı ortamda bulunun , ne mal olduklarını hemen anlarsınız.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Her zaman olduğu gibi olay tek taraflı değilmiş onu anladık... Esasında, herkesin kulağına küpe olacak cinsten bir hikaye ama anlayabilene...

Geri
Üst Alt