Sony Xbr65x900c

A Çevrimdışı

ayhan1907

Yeni Üye
12 Haz 2020
5
46
Selam arkadaşlar

Kapı komşum Amerika'dan getirdiği Sony Xbr65x900c marka 65 inç Oled TV sini bana hediye etmek istiyor.

Tv Amerikadan alındığından dolayı resimde görebileceğiniz gibi volt farkı var.

Bu televizyonu burada kullanabilir miyiz,kullanabileceksek eğer bu TV yi çalıştırabilecek dönüştürücü ne almalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

IMG_20211028_192902.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
K.klavuzu usa kanada vs 110v yazıyor 220 çalışır çalışmasa en fazla besleme arızası olur
uygun 220 besleme ayarlanır o zamanda

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Boşuna yorum yapıyoruz tv'yi hediye eden komşusuna sorsaydı ya arkadaş
üzerinde yazıyor çalışması lazım çeviriciye ihtiyaç olsa hediye eden kişi uyarı yapardı :kiskis

A Çevrimdışı

ayhan1907

Yeni Üye
12 Haz 2020
5
46
İyi geceler,

Foruma özel islerimden dolayı giremedim,kusuruma bakmayınız.

Bir adet donusturucu temin ettim ve TV bir gün boyunca çalıştı fakat akşam üzeri TV kapandı ve açmaya kalktigim zaman 4 defa kırmızı ışık yanarak uyarı hatası vermeye başladı.
Bir çok denememe rağmen maalesef TV acilmamakta ısrar ediyor )))

Bu konuda öneri sunabilecek olan var mı arkadaşlar?

IMG_20211101_004801.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
İyi geceler,

Bir adet donusturucu temin ettim ve TV bir gün boyunca çalıştı fakat akşam üzeri TV kapandı ve açmaya kalktigim zaman 4 defa kırmızı ışık yanarak uyarı hatası vermeye başladı.

IMG_20211101_004801.jpg
Trafonun çıkışını ölçtür bakalım ,110 mu veriyor çıkışta :alala

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
İyi geceler,

IMG_20211101_004801.jpg
220 ile çalışır derken 110nu kaldırmamış TV belki sorunlu olduğundan hediye etmiştir komşunuz
Tamiri yapılır işten anlayan bir servise gösterin belki dönüştürücü bozulmuştur direk fişe takıp 220v deneyin
Genel olarak herkes 220v ile çalışır dedi cihazın üzerinde yazıyor zaten destekliyor

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Eğer bu TV tamir edilmeyecek boyutunda ise TV i yedek parça niyetine satabilir miyim?

Komşunuzun hiç bilğilendirmesi olmadımı ?

Sony firmasına email gönderin.
Gerekli açıklamaları yazın ve fotosunu
Gelecek cevaba göre işlemlerini yapın .

Eğer Turkiyede direk çalış derlerse convert ( dönüştürücü ) cihazı kullanmadan tv denersiniz.

Şimdilik tv işlemlerine ara verin .
Tv yi ve kendinizi dinlendirin. ( Cevap beklemek )

LED ışık hangi renkte yanıp sönüyor?
  • Red
  • Yeşil ve sarı
  • Diğer
Sizin TV Voltage 100-240 Volt 50/60 Hz
Satışta yok .
Satışta olan tv modelleri ( Alt Link )

Açıklama yazısı satiş firmasının .

SONY​

Immerse yourself in the world of spectacular, crisp moving images & superb sound quality with the latest model Multisystem LED TV from SONY. Superior noise reduction, together with lifelike picture quality, offers a depth of realism and details to your viewing experience. Worldwide NTSC/PAL/SECAM Color System & Dual Voltage 110-240 volts 50-60 hertz. The perfect pick for an all round entertainment and enjoyment in any living space.
A great addition to any home in the US or Overseas, & also makes a great gift for the holidays! Shop at WorldWideVoltage & save 2% more than any other shop.

Google Çevirisi .

SONY​

SONY'nin en son modeli Multisystem LED TV ile kendinizi muhteşem, canlı hareketli görüntülerin ve üstün ses kalitesinin dünyasına bırakın. Gerçekçi görüntü kalitesiyle birlikte üstün gürültü azaltma, izleme deneyiminize gerçekçilik derinliği ve ayrıntılar sunar. Dünya çapında NTSC/PAL/SECAM Renk Sistemi ve Çift Voltaj 110-240 volt 50-60 hertz. Her yaşam alanında çok yönlü bir eğlence ve keyif için mükemmel seçim.
ABD'deki veya Denizaşırı ülkelerdeki herhangi bir eve harika bir katkı ve ayrıca tatiller için harika bir hediye! WorldWideVoltage'da alışveriş yapın ve diğer mağazalardan %2 daha fazla tasarruf edin.

DİĞER

Foto ürün dönüştürücü için .
Değerlerinde kalite düşük olabilir .
Kullanılan prizinden ve cihaz ürün ölçümler . ( giriş ve çıkış )

IMG_20211101_00480101b0930faa426ce0.jpg

Tamamem convertör ( dönüştürücü ) fişten çekililip bir ileri zamanı bekleyip .
Her sonuca bağlı : değerler sorunu ? olabilmekte .

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
iyi de bu TV 2014/15 model yaw
IPS li ve sorunlu bir seri idi!

USA/CD TV leri eskiden 110/120-60 idi;genel de tüm elektrikli aletler de böyleydi
son 6/7 yıldır ise bu ülkeler de voltaj hemen hemen 120/60 sabitlenmiştir ancak
bazı eyaletler de hala 110/60 kullanılmaktadır veya her ikisi birlikte!

şöyleki özellikle USA da yaşayanlar bu converter türü ki buna kısaca "step-down converter"
derler zira adam 120/60lık yerde oturur ama aldığı cihaz 110/60 lıktır gibi abuk durumlar
sebebiyle "regülatör" dediğimiz meretler de çok ciddi fazla satılmaktadır!

TV ler ise CRT/LCD çok büyük genel de üreticiler bunlara multi-voltaj tipli Trafolar takıyorlar
100/240-50/60 dır bunlar yani klasik her tipe uyar...

TV lerin güç/anma testleri de 80-240 arasında ölçülür ama çoğu PWB ler ciddi dandik olduğu için
özellikle dansöz gibi voltajın oynadığı yerler de gümlerler??
bu olay eskiden daha çok olurdu(CRT zamanlarında)şimdiler de neyseki güç çekimleri azaldığı
için dandik Çin malı da olsa kolay kolay gümlemiyor ama başka basit/orta arızalar yine çıkarabiliyor

Eskiden Hitachi CRT/LCD en iyisi idi,adeta alemin Kralı idi ama diğer "caponlar" bu konuda kötü idiler!
capon malı diyorsunuz ama tırt idi Trafolar!

örneğin Karaköy Yanıkkapıya gidersiniz,size capon dan daha kaliteli Trafolar elde üretilirdi:ok

tekrar konuya dönersem;USA da iseniz bazı eyaletler de voltajlar ciddi sıkıntılıdır!!!
zırt-pırt da elektrikler kesilir,hele bir de bilmem ne fırtınası çıktımı tamamen gidiyor!

bugün en çok tamir işi de genel de PWB ler den çıkar USA da!
servisler de kafasına göre fiyat belirler artık

Çin malımı yoksa piyasa işimi diye soruyorlar!
orada "piyasa işi" en kalitelisi oluyor,MARKA diye söylersen dandik Çin malını
sana MARKA diye yedirirler:haha

Servisler(yetkili) yine dandik Çin malını takıyorlar!
biraz işi bilen adam ise özel servise gidip "bana piyasa işi tak" der!

kısaca özellikle Regülatör ve çeşitli tip converter lar hala orada ciddi satılmaktadır

not;Sigorta şirketleri,özel maddesi yoksa hiç bir elektriksel hatalar sonucu oluşan hasarları ödemezler!
bu tip aletlerin kapsam içine alınması durumunda yıllık prim ciddi artmaktadır!

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Sony yetkili servisi televizyonu gelip kontrol edecek.Konu hakkında gelişmeleri yazacağım.

İlgilnen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Teşekkürler

TELEFON İLE BİLĞİ ALMANIZ .

Sony Müşteri Hizmetleri
Tel: 444 76 69
Adres: Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:10 Onur Ofis Park Ümraniye, İstanbul

Tabiki sizin konumuza göre arıza uygunluğu durumu NEDİR ? bilmiyorum
Dönüştürücü ? etkisi .

Video buldum .

How To Know SONY TV Power Supply Board Problem || Why Sony TV Won't Turn ON & Red Light Blinking
SONY TV Güç Kaynağı Kartı Sorunu Nasıl Anlaşılır || Sony TV Neden Açılmıyor ve Kırmızı Işık Yanıp Sönüyor

SONY TV Power Board Failure

If you unplugged your SONY TV, while it was on, and now it is dead, you have just blown the main fuse on your Power Board.

||Sony TV Won't Turn ON || Sony TV Red Light Blinking ||

SONY TV Power Board or Main Board
If stuck in red standby, press the power button. If power button flashes, replace Power Board. If power button remains solid red, replace Main Board-

SONY TV slow startup, flickering or no picture, clicking noise even sound/Power is on, comes on and off, replace Power Board

Similar Issues:
1. sony tv red light blinking
2. sony power supply replacement
3. sony bravia tv power supply problem
4. sony bravia power board
5. sony bravia motherboard problems
6. sony tv wont turn on red light flashing

SONY TV Güç Kartı Arızası

SONY TV'nizin fişini açıkken çıkardıysanız ve şimdi ölmüşse, Güç Kartınızdaki ana sigortayı az önce atmışsınızdır.

||Sony TV Açılmıyor || Sony TV Kırmızı Işık Yanıp Sönüyor ||

SONY TV Güç Kartı veya Ana Kart
Kırmızı bekleme modunda takılırsanız, güç düğmesine basın. Güç düğmesi yanıp sönerse Güç Kartını değiştirin. Güç düğmesi sürekli kırmızı kalırsa, Ana Kartı değiştirin.

SONY TV yavaş başlatma, titriyor veya görüntü yok, tıkırtı sesi bile ses/Güç açık, açılıp kapanıyor, Güç Kartını değiştirin

Benzer Sorunlar:
1. sony tv kırmızı ışık yanıp sönüyor
2. sony güç kaynağının değiştirilmesi
3. sony bravia tv güç kaynağı sorunu
4. sony bravia elektrik panosu
5. sony bravia anakart sorunları
6. sony tv yanıp sönen kırmızı ışığı açmıyor

İyi geceler,

ARAŞTIRMA YAPMANIZ .

Sony TV - How to troubleshoot a red or blinking light

Sony TV - Kırmızı veya yanıp sönen ışıkta nasıl sorun giderilir

Sony TV 4 Blinking Red Lights Doesn't WORK - 2 Potential Fixes!

Sony TV 4 Yanıp Sönen Kırmızı Işıklar Çalışmıyor - 2 Olası Düzeltme!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt