Sony KD-49XF8577 vs LG 49SK8100

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
23
Eyvallah kardeşim, ikinizede çok teşekkür ederim.Aynen Adem Helvacı Ado hocam da yorumda bulunursa tüm yorumları değerlendirip karar vereyim.

Birde şu panel bit depth değerleri var
nu8000 için 8 bit + frc
Sony için 10 bit

bu ne anlama gelmektedir?

Kıyaslama da burada:
Sony deki mf xr 1000 dediği şey 1000frr değil bence çünkü çoğu düşük tvler 1000 den fazla muhtemelen isimlendirmede başka mesele var. Arada fazlada fiyat farkı yok ben olsam sony alırdım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
Selamlar, Şimdi geldim kusura bakmayın sınavlarım vardı bu haftasonu komple.

Yazıları okuyayım ona göre cevap yazacağım birazdan :ok

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Selamlar, Şimdi geldim kusura bakmayın sınavlarım vardı bu haftasonu komple.

Yazıları okuyayım ona göre cevap yazacağım birazdan :ok

Allah kolaylık versin hocam , başarılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu işi de bugün sonlandıralım Allah izin verirse, yıldım :) :tara:deli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Ado hocam saat 00:00 itibariyle sony fiyatı artacak. O yüzden yorumlarınız benim için çok değerli şu aşamada, beklemedeyim (=

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
Evet tüm yorumları okudum.

Forumda oluşturmaya çalıştığım ÖZGÜR İFADE ortamına katkıda bulunan @muratala53 @Askn0more kardeşlerime ve @teraspy abimize teşekkür ediyorum zira hep yazdığım gibi bu forumda fikir beyanı bizim tekelimizde değil. Karşılıklı fikir alışverişleri her zaman en sağlıklı olanıdır :ok

Şu FRR değerleri konusunda bir rahatsızlığımı ve belli başlı konularda sürekli dile getirdiğim TİCARİ VARYASYON denen konuyu da bu vesile ile masaya yatırmak gerekir diye düşünüyorum.

Tartışmasız elbette ki donanımsal bir özelliğin yaptığını yazılımla kapatmak mümkün görünse de, burada temel hedefin insan beyninin zayıf noktası olduğunu gözardı etmemek gerektiğini de unutmamak lazım.

Buradan hareketle Donanımsal 100hz yerine 50hz kullanılan bir panelde oluşacak yetersizliği, adı üzerinde SAHTE bir algı yönetimi ile yani yazılım ile kapatabildikleri bir gerçek. Gerçek olan bir diğer kısım ise aslında sorunun ortadan kalkmamış olduğu konusudur. Sadece görmemeniz sağlanıyor. ''Görmüyorsak sorun yok'' kısmı ise bizlerin ekonomik durumlarına göre değişik tepkiler vermemize neden olur.

Örnek 1; Ekonomik olarak rahat isek, ''Aaabi görmüyor olsak da sorunun var olduğunu biliyoruz o nedenle ben 100hz almayı tercih ederim''

Örnek 2; Ekonomik olarak zorda isek, ''Aaabi zaten adamlar yazılımla bu işi çözmüş, enayimiyim fazladan para vereyim?''

Burada asıl olan, insanın kendisini nasıl hissettiği/hissedeceği konusudur.

Odaklanmak gereken ve beni rahatsız eden diğer nokta ise şu;

SMR
FMR
NMR
PQI
MFXR
PMI

vs vs adı her ne olursa olsun bunun teknik kısmı ve terminolojik karşılığı FRR dir. Yani Fake Refresh Rate.

Bu başlı başına bir makale konusudur o nedenle bu mesajımda derin teknik detaylara girmeyeceğim. Lakin şunu kabul etmek lazım ki Klimalarda da sezonsal verimlilik/Enerji verimliliği konusunda itiraz ettiğim ''Neye göre? Kime göre?'' konusu burada da devreye giriyor.

VESTEL buna isim olarak Super Motion Rate demiş. Tamam güzel. Peki bu değerin 1800hz olmasının teknik dayanağı nedir, neye göre kıyaslanmıştır, sıfır noktası veya referans noktası neresidir.

VESTEL in referans noktası ile karşılaştırdığımızda aynı statüde ama farklı marka bir ürünün aynı referans noktasına kıyasla çıkan sonucumudur ortaya çıkan sonuç?

Yoksa ''Ben yaptım oldu'' sonucumudur bunlar?

VESTEL 55XYZ123 model tv de 2000hz
SONY 55XYZ123 model tv de 1000hz

Statülere bakıyorsunuz aynı
Klasmana bakıyorsunuz aynı
Ancak VESTEl in 2000 dediğine SONY 1000 demiş.

VESTEL mi abartmış?
SONY mi tevazu göstermiş?

Yoksa ''Benim yaptığım 1000hz senin yaptığın 2000 hz ye eşdeğer'' mi demek istiyor. Yani ''Senin yaptığın gider, benim ancak hoşuma gider'' mi demek istiyor SONY?

Biliyorum bilgi almak istiyorsunuz ama kafanızı daha çok karıştırıyorum.

O zaman dağıtmayalım konuyu daha fazla.

Madem öyle başka bir konuda daha önce de yazmış olduğum bir örnekleme ile konuyu toparlayayım.

Biliyorsunuz 2005 li yılların gündemi KONTRAST ORANI idi.

Bir marka çıktı ve ''benim kontrast oranım 1:10'' dedi
Diğeri geldi ''Benimki 1:100'' dedi
1:1000
1:10000
1:100000 diye devam ederken her marka kendi kontrast oranını basa basa konu 1:1.000.000 değerlerine kadar geldi.

Şimdi burada sormak istediğim konu şu;

İnsan gözü kontrast oranını hangi değerlere kadar algılayabiliyor?

Elbette bu konuda uzman yorumu yapmayacağım lakin mesafeye göre değişken olmak kaydı ile 1:41000 den yukarısını zaten gözün algılaması tamamen tartışmaya açıktır.

O halde gelelim FRR değerlerine.

FRR 100hz
FRR 1.000hz
FRR 10.000hz

Tamam alıp bunu da kontrast oranı gibi 1.000.000 rakamına kadar götürelim.

Götürelim de aradaki farkı kim ne kadar ayırt edebilecek?

Aynen o yıllarda yüksek kontrast oranlarına itiraz ettiğim ve TİCARİ yaklaşım olarak gördüğümü yüzlerce kere yazdığım gibi, Bu gün de FRR değerleri ile ilgili belli bir orandan sonrasının TİCARİ olarak görülmesi gerektiği kanaatindeyim.

(Uzman görüşü olarak kabul etmeyiniz, Tecrübelere dayalı şahsi fikir beyanıdır)

Dikkat ederseniz 3200 bantlarındayız şu aralar FRR değerleri için. Bunu sanki ford motor açar gibi yavaş yavaş mı açıyorlar da zaman geçtikçe ilerliyor?

Yok öyle bir şey, yazılımın ana algoritması belli, Şimdi ucundan tuttukları bir FRR var, 3-4 yıl yavaş yavaş arttırarak bunun ekmeğini de yemeli ve sonrasında GRR ye sıra getirecekler.

Malum alfabemiz 29 harf nasılsa, Eee teknik terminolojide de artistik terimler oldukça bol, mühendisler de iki kod değiştirip cihaza biraz da tepkisel fark oluşturmayı başarırlarsa tamamdır

FRR
GRR
HRR
IRR
JRR
KRR
LRR
MRR

böyle gider durur bu :kiskis

Bu mesaj çok uzadı, bunu yollayayım, sonra diğer konulara değineyim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
Eyvallah kardeşim, ikinizede çok teşekkür ederim.Aynen Adem Helvacı Ado hocam da yorumda bulunursa tüm yorumları değerlendirip karar vereyim.

Birde şu panel bit depth değerleri var
nu8000 için 8 bit + frc
Sony için 10 bit

bu ne anlama gelmektedir?

Kıyaslama da burada:

Eğer profesyonel fotoğrafçı değilseniz, PhotoShop, Sketchup ve türevleri ile işiniz yok ise, Klip Yönetmenliği de yapmıyorsanız 10 bit ile 8bit+FRC arasındaki farkı hissedeceğinizi düşünmüyorum :ok
Elbette ki fiyat skalası aynı ise biz yüksek olanı tercih edeceğiz :ok

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
23
Eğer profesyonel fotoğrafçı değilseniz, PhotoShop, Sketchup ve türevleri ile işiniz yok ise, Klip Yönetmenliği de yapmıyorsanız 10 bit ile 8bit+FRC arasındaki farkı hissedeceğinizi düşünmüyorum :ok
Elbette ki fiyat skalası aynı ise biz yüksek olanı tercih edeceğiz :ok
Sony de karar kıldık mı o zaman Adem Abi :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
İnternet üzerinde;
nu8000 - 4600 TL
KD-49XF8577 - 5000 TL

Mağaza & Bayide
nu8000- 5000 TL
KD-49XF8577 - 5000 TL

400tl fiyat farkı için donanımsal 100hz den vazgeçmeyi mantklı görmüyor ve ben de tercihimi SONY den yana kullanıyorum :ok

Yine de bu tarz markaların ÜLKEMİZ servislerinde ne şekilde hizmet aldığını/alacağını unutmamanızı rica ediyorum.

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61
Adem Helvacı Ado , muratala5361 muratala53, A Askn0more hepinize değerli yorum ve düşünceleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim de içimden SONY geçiyordu ve sizin düşünceleriniz de o yönde olmasıyla gönlüm rahat şekilde siparişimi verebilirim.

Adem Helvacı Ado hocam , bu forumu bulmamla birlikte 1 haftadır zaman zaman çeşitli konularda fikirler verdiniz yardımcı oldunuz , hakkınızı helal edin.

Siparişi tamamlamaya gidiyorum, tekrardan teşekkürler:clap2

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
23
Adem Helvacı Ado , muratala5361 muratala53, A Askn0more hepinize değerli yorum ve düşünceleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim de içimden SONY geçiyordu ve sizin düşünceleriniz de o yönde olmasıyla gönlüm rahat şekilde siparişimi verebilirim.

Adem Helvacı Ado hocam , bu forumu bulmamla birlikte 1 haftadır zaman zaman çeşitli konularda fikirler verdiniz yardımcı oldunuz , hakkınızı helal edin.

Hadi hayırlısı olsun o zaman incelemesini bekliyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52

Bir nebze faydamız oldu ise ne mutlu bana/bize.
ürün geldiğinde de, değerli fikir ve yorumlarınızı bekliyorum zahmet olmazsa :ok

Geri
Üst Alt