SOLAR ENERJİ SİSTEMLERİ

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

Dünyanın ‘’Enerji’’ gücünün nabzı ve enerjinin yol haritası 6-8 Nisan 2023’de 15. SolarEX İstanbul’da belirlenecek!​


5 Kıtadan, 125’in üzerinde ülkeden yatırımcıya ev sahipliği yapacak olan Uluslarrarası SolaEX İstanbul Fuarı 2023 yılında 15. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Dünya Fuar takviminde önemli sektörel fuarlar arasında yerini koruyan; SolarEX İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı dünya markası firmaların katılımıyla geleceğin öncü ve son teknolojileri ürünlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Avrasya’nın en büyük Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul’da fuarla eş zamanlı düzenlenecek konferanslarla solar sektörünün öncü uzmanları, dernekleri, birlikleri, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayacaklar. Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getirecek.
Globalde yaşanan enerji ve iklim krizinin tek çıkış noktası; kendini sınırsız tekrarlayan, yenilenebilir ve hammaddeye bağımlı olmayan güneş enerjisi sistemidir. Küresel çapta temiz enerji ve enerji verimliliği tüm dünya ülkelerinin önceliği. Enerjinin verimli ve etkin kullanımı sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen bireylerin ve kitlelerin güneş enerjisini sınırsız kullanmasıyla mümkün. Solar sektörünün dünyaca ünlü 200’ü aşkın firması ve 500’ü aşkın markası her yıl alanlarını büyüterek yer aldıkları SolarEX İstanbul’da uluslararası arenada yeniden bir araya geliyor.
Dünya pazarında 2023 yılında enerjinin yol haritasının belirleneceği sektör liderlerinin son teknoloji ürünleriyle 15. Kez Uluslararası yatırımcısıyla bir araya geleceği bu büyük buluşmada siz de yerinizi alın…
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60
Güneş Enerji Sistemleri
Güneşten dünyaya gelen ışınlar sayesinde elektrik enerjisi üretilmesine güneş enerjisi adı verilir. Solar enerji olarak da adlandırılır. Bu sistemde elektrik enerjisi üretiminde ana kaynak güneş ışınlarıdır. Enerji yüklü parçacıklar içeren foton adı verilen güneş ışınları güneş paneline çarpar.
Solar Enerji Sistemi Nedir ? Avantajları Nelerdir ?

Solar Enerji Sistemi Nedir ?

Solar sistem, Güneş sistemi yani başka bir anlamda enerji sistemidir. Sistemin ne olduğunu özetleyecek olursak güneşten gelen ışınlar ile güneş panellerinin invertör aracılığı ile güneş enerjisini evinizde kullanabileceğiniz enerjiye dönüştürme sistemi diyebiliriz.

Solar Sistemin Kullanım Alanları

  • Trafik işaret lambalarının çalışması için güneş enerjisi sistemlerinden faydalanılmaktadır. Genellikle şehir şebekesinden uzak alanlardaki trafik lambaları için tercih edilen güneş enerjisi, hem gündüz ışıkların kullanılmasını sağlar hem de gece kullanım için enerji depolar.
  • Güneş panelleri, büyüklüklerine paralel miktarda elektrik enerjisi üretirler. Bu da evlerimizde ihtiyacımız olan elektrik enerjisinin tamamını karşılamaya yetecek düzeydedir. Tüketimimizi karşılayacak kadar enerji üretecek büyüklükte güneş panelleri ile ömür boyu elektrik ücreti ödemeden tüm enerji ihtiyacımızı karşılayabiliriz.
  • Çeşitli alanlarda kullanılan solar lambalar, sokak aydınlatmaları ve bahçe aydınlatması gibi dış mekan enerji ihtiyaçlarının da güneş panellerinden elde edilen elektrik ile kullanılması sağlanmaktadır.
  • Bina çatılarına yerleştirilen güneş kolektörleri sayesinde evlerde ihtiyaç duyulan sıcak suyun güneş panelleri ile ısıtılması gerçekleştirilir. Bu aynı zamanda uygun büyüklükteki panellerle kaloriferler için ihtiyaç duyulan sıcak suyun da karşılanmasını sağlayan bir sistemdir.
  • Elektrik enerjisi ile çalışan hybrid araçlar yollara çıkmaya başlamış durumda. Yani güneş panelleri ile üretilen elektrik enerjisini kullanarak hybrid araçların ihtiyacı olan elektrik enerjisinin karşılanması da pek ala mümkündür.
  • Tarımsal alanlarda duyulan elektrik ihtiyacının giderilmesi için de güneş panellerinden faydalanılmaktadır. Isıtma ve soğutma, sulama, aydınlatma gibi tarımda ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi güneş panelleri ile sağlanabilmektedir.
  • Sanayi tipi işletmelerin uygun alanlarının varlığı halinde kurulan güneş enerjisi tarlaları sayesinde tüm işletmenin elektrik enerjisinin karşılanmaktadır. Daha küçük işletmeler için binanın üzerinde veya bahçesi gibi alanlarda kurulacak panellerle de ihtiyaç giderilebilmektedir.

    Solar Sistemleri Nasıl Çalışır ?





    https://elcienerji.com/wp-content/uploads/2018/10/inner_solar.png


    GÜNEŞ PANELİ
    Güneş panelleri güneş ışığını DC elektriğe dönüştürür.

    İNVERTÖR
    İnvertör, güneş DC gücünü, ev aletleriniz için uygun 240V alternatif akıma (AC) dönüştürür.

    EV
    Eviniz öncelikle elektrik şebekesinden gelen ilave talep ile güneş panellerinden elektrik kullanır.
    SAYAÇ
    Sayaç, elektrik üretiminizi ve organik olarak yenilikçiliğinizi ölçer.

    AĞ ŞEBEKESİ
    Fazla güç çift yönlü sayaç ile aktarılır.

    DEĞİŞİM BAŞLADI
    İleriye dönük proaktif hakimiyeti sağlamak için kazan-kazan tasarruf ve yenilenebilir enerji sistemini keşfedin.
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60
Solar Enerji Nedir? Solar Paneller Nasıl Çalışır?

Solar Enerji Nedir?

Solar enerji sistemleri, güneş enerjisinin yakalanması ve elektriğe çevrilmesi ile çalışır.
Güneşimiz nükleer bir reaktördür ve 150 milyon km mesafeden dünyaya 8,5 dakikada ulaşan küçük enerji paketlerini yaymaktadır. Her bir saat içerisinde dünyamızın 1 senelik enerji ihtiyacının tamamını karşılamaya yetecek fotonlar yeryüzüne ulaşmaktadır.
Türkiye elektrik kurulu gücü 31 Mayıs 2018 itibariyle 87.041 MW, Güneş Enerjisi Santrallerinin toplam kurulu gücü 4.703 MW’tır. Buna göre Solar Enerji Santrallerinin Türkiye’nin elektrik kurulu gücündeki payı %5 civarındadır. Solar enerji teknolojisinin sürekli olarak gelişmesi ve solar panel ve diğer solar ekipmanların maliyetlerinin istikrarlı olarak düşmesi ile güneşin enerjisinin bolluğundan yararlanabilme yeteneğimiz artmaktadır.
Uluslararası Enerji Ajansının ( ) 2017’de yayınladığı bir rapora göre solar enerji diğer kaynakların tamamını geride bırakarak dünyanın en hızlı gelişen enerji kaynağı haline gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda güneş enerjisi ile üretilen elektriğin yararlarını bir şekilde yaşayacağız.

Güneş Paneli Nasıl Çalışır?​

Güneş paneli çalışma prensibi şuna dayanır: Fotonlar solar hücrelere çarptığında, elektronları hareketlendirerek atomlarından ayrılmasına neden olur. Eğer iletkenler güneş enerjisi hücrelerinin artı ve eksi taraflarına bağlanırsa bir elektrik devresi oluşur ve elektronlar böyle bir devreden akarsa elektrik üretilir. Çok sayıda solar hücre bir araya gelerek solar paneli, çok sayıda solar panel bir araya gelerek solar enerji sistemini oluşturur. Bir güneş enerjisi sisteminde ne kadar çok güneş enerjisi modülü varsa sistemin kurulu gücü de o kadar büyük olur.

Solar Paneller Hangi Malzemeden Yapılır?

Fotovoltaik solar paneller (PV Panel) solar hücrelerden oluşur. Solar hücreler de diğer yarı iletkenler gibi silisyum malzemesinden üretilir. Solar hücreler tıpkı akülerde olduğu gibi elektrik alan üretmek üzere biri pozitif, diğeri de negatif iki tabaka şeklinde üretilir.

Solar Modüller Nasıl Enerji Üretir?

PV solar modüller DC (Doğru Akım) elektrik üretirler. DC akımda elektronlar bir elektrik devresinde tek yönde hareket ederler. Pile bağlı bir lamba örneğinde; elektronlar pilin eksi ucundan lamba üzerinden artı uca doğru hareket eder.
Alternatif (AC) akımda elektronlar, bir arabanın motorunun silindiri gibi, periyodik olarak ters yönde itilir ve çekilir. Bir bobin tel bir mıknatısın hemen yanı başında döndüğünde jeneratörler AC elektrik üretirler. Gaz veya dizel yakıt, hidroelektrik, nükleer, kömür, rüzgar veya güneş enerjisi gibi bir çok farklı enerji kaynağı bu jeneratörün “kolunu” çevirebilir.
Uzun mesafelere iletimin alternatif akımla daha az maliyetli olması nedeniyle, elektrik şebekelerinde AC, DC’ye tercih edilmiştir. Solar modüller DC elektrik üretmektedir. DC elektriği AC şebeke elektriğine nasıl dönüştürürüz? İnverter (evirici) kullanarak.

Solar İnverter (Evirici) Ne Yapar?

Bir solar inverter, solar paneller tarafından üretilen DC elektriği AC elektriğe dönüştürür. Solar elektrik sistemlerinin beyinleri olan eviriciler, DC enerjiyi AC’ye dönüştürmenin yanı sıra toprak kaçaklarına karşı koruma sağlar, akım / gerilim / üretilen enerji ve benzeri istatistikleri tutar – iletir ve solar panellerin maksimum güç noktalarında (Maksimum Power Point Tracking – Maksimum Güç Noktası Tarama) çalışmasını sağlar.
Merkezi ve dizi solar inverterler başlangıç günlerinden beri solar endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır. Mikro – inverterler ve optimizer’li sistemlerin ortaya çıkışı solar enerji endüstrisindeki en büyük teknolojik gelişmelerden biridir. Mikro – inverterler ve optimizerler, dizi eviriciler gibi GES’teki solar panellerin bir kısmından ve ya merkezi inverterler gibi sistemin tamamından değil tek tek panellerden sorumludur. Yani her bir panelin optimum seviyede çalışması ve istatistiklerinin tutulmasında bir mikro evirici ya da optimizer sorumludur.

Bir Solar Enerji Sistemi Nasıl Çalışır?

  • İlk olarak güneş ışığı çatıdaki solar modüllere vurur.
  • Güneş ışığı solar paneller tarafından DC akıma çevrilir ve solar invertere aktarılır.
  • Solar evirici DC enerjiyi evinizde kullanabileceğiniz şekilde AC’ye dönüştürür.
Bu işlemlerin hepsi çok hızlı, kolay ve temiz bir şekilde ilerler ve solar teknoloji her geçen gün gelişmektedir.
Bunların yanı güneşli bir günde evde yoksanız ve çatı solar enerji sisteminde üretilen elektriği kullanmıyorsanız ne olur? Ayrıca gece çatı güneş enerjisi sisteminiz elektrik üretemediği zaman zarfında ne olacak? Hiç dert etmeyin. Solar enerji sistemiyle beraber mevcut sayacınız “Çift yönlü sayaç” ile değiştirilecektir. Böylece elektrik şebekesiyle sürekli olarak alış – veriş içinde olacaksınız.
Tipik bir şebekeye bağlı solar elektrik sistemi güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde genellikle evde tüketilenden daha fazla elektrik enerjisi üretecektir ve bu durumda fazlalık solar enerji başka bir yerde kullanılmak üzere elektrik şebekesine verilecektir. Mevcut mevzuata göre şebekeye verdiğiniz bu solar elektrik enerjisini Elektrik Dağıtım Kuruluşuna satmış olacaksınız ve her ay bu enerjinin karşılığını bu kurumdan alacaksınız.
Güneş panellerinin ömrüne yönelik sizleri bilgilendirmek için yazmış olduğumuz “ ” başlıklı yazımıza göz atmayı unutmayın.

12/07/2020
"Güneş Enerjisi Temelleri" içinde

01/03/2021
"Güneş Enerjisi Temelleri" içinde

03/05/2021
"Solar Teknoloji" içinde

Yazı dolaşımı​



Related Posts​


19/04/2021



11/01/2021



12/07/2020



09/06/2020

 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

Solar Enerji Nedir? Nerelerde Kullanılır?​

Emre LEBLEBİCİOĞLUEylül 29, 2017Son güncelleme: Aralık 1, 2021
11 6.952 3 dakika okuma süresi

solar enerji nedir? nerelerde kullanılır?

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Bu yazımızda kaynaklarından biri olan solar enerji kavramını ve nerelerde kullanıldığını sizler için derledik.

Solar Enerji Nedir?​

Solar; kelime olarak güneş, güneşten yayılan enerji olarak tanımlanabilir. Solar enerji yani güneş enerjisi, güneşteki helyum atomlarına dönüşmesi sonucu açığa çıkan ışınım enerjisidir. Güneş o kadar büyüktür ki içerisine 1 milyon dünya sığabilir ve yaydığı enerji miktarı o kadar fazladır ki saniyede 564 milyon ton hidrojen, 560 milyon ton helyuma dönüşüyor. Bu dönüşüm sırasında kaybolan 4 milyon ton enerji de uzaya yayılmaktadır. Güneşten yayılan bu enerji, solar enerji olarak bilinir ve gezegenimizdeki canlılığın devam etmesini sağlar.
Güneşle dünya arasındaki mesafe yaklaşık 150 milyon kilometredir ve güneş ışınlarının dünyamıza ulaşması yaklaşık 8 dakika sürmektedir. Güneş ışınları dünyanın dış katmanına metrekareye saniyede yaklaşık 1400 J enerji olarak düşer. Bu değer güneş sabiti olarak bilinir. Atmosferden geçerek yeryüzüne metrekare başına düşen solar enerji miktarı 1000 J değerindedir. Biz de bu enerjiyi çeşitli yöntemler ile ısı ve elektrik üretiminde kullanmaktayız.
Solar enerji ile ilgili aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

Güneş enerjisinin kullanımı termal ve elektrik enerjisi olmak üzere 2’ye ayrılır.

Solar Enerji Kullanım Alanları​

Termal Enerji Olarak Kullanımı

Güneş enerjisini yıllardır ısı enerjisi olarak kullanırız. Eski zamanlarda siyah fıçıları güneş altına koyarak ısıtma sağlardık. Daha sonra ise güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri yaygınlaştı ve günümüzde güneş enerjisini kullandığımız en yaygın yöntem haline geldi. Özellikle akdeniz iklimine sahip bölgelerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
İlgili Makaleler
Solar Termal Su Isıtma Sistemleri
Solar Termal Su Isıtma Sistemleri
Günümüzde yaygınlaşan bir diğer kullanım yöntemi; ısı enerjisinin faz değiştiren materyallerde (tuz çözeltisi,parafin,şeker çözeltisi vb.) depolanması ve bu depolanan enerjinin sıcaklık farkı kullanılarak konutları ısıtma için kullanılmasıdır. Bu sistem inşaat sektöründe yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlıyor. Sistemin işleyişi tamamen erime ve donma prensibine dayanır. Yani bilindiği gibi katı bir madde ısı alırsa sıvı faza geçer ve bu ısıyı bünyesinde depolar. Katı hale geçerken ise bu ısıyı etrafına yayar. Çünkü termodinamiğin göre enerji asla kaybolmaz sadece form değiştirir. Termal depolama dediğimiz sistemlerin de temel mantığı budur. Bir evin duvarında sıva ile birlikte parafinin kullanıldığını varsayalım güneş enerjisinin oluşturduğu ısı enerjisiyle parafin eriyerek ısı enerjisini bünyesinde depolar. Daha sonra ise hava sıcaklığı düşünce parafin tekrar katı faza geçer bu geçiş sırasında ise çevresine yaydığı ısı enerjisiyle konutu ısıtır.
Diğer bir termal kullanım yöntemi ise solar duvarlardır. Bu sistemler de günümüzde genellikle sanayi tesislerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir binanın dış duvarına küçük bir boşluk bırakılarak çinko bazlı bir kaplama yapıldığını düşünün bu kaplamanın üzerinde ise güneş ışığını geçiren küçük delikler bulunur. Bu şekilde güneş bu kaplama temas ettiğinde dış duvar ve kaplama arasındaki hava ısınır ve bu hava konuta aktarılarak ısınma sağlanır.
Tüm bunlardan ayrı olarak güneş enerjisi gıda ve sanayi tipi sistemlerde kurutma amaçlı da kullanılır. Köylerde gıda kurutma yaygın olarak kullanılırken sanayi boya kurutma gibi bazı endüstriyel uygulamalarda solar enerji kullanılır.
gunes duvari kis uygulamasi Mühendistan
Solar Enerji Nedir? Nerelerde Kullanılır? 7

Solar Enerji ile Elektrik Üretimi

Solar enerji ile elektrik üretimi 2’ye ayrılır. Bunlar;
Dolaylı Yöntem: Güneşten ısıl yöntem ile elektrik üretilmesidir. Güneş enerjisi yoğunlaştırıcı sistemlerle odaklanarak kızgın buhar üretilip buhar türbiniyle elektrik üretilir.
Doğrudan Yöntem: Güneş enerjisinin herhangi başka bir dönüşüm geçirmeden doğrudan elektrik ürettiği sistemlerdir.

Solar Enerjisi ile Isıl Elektrik Üretimi

Güneş enerjisinin yoğunlaştırıcı sistemlerle odaklanarak buhar üretilmesine ve üretilen bu kızgın buhar, benzer bir şekilde türbin-jeneratör döndürerek elektrik üretilmesine dayanan bir sistemdir. Bu aslında termik santralin çalışma prensibiyle hemen hemen aynıdır. Örneğin kömür ile çalışan bir termik santralde suyu buharlaştırmak için kömürün ısıl gücü kullanılırken güneş enerjisinin yoğunlaştırıcı sistemlerinde güneşin ısıl gücü kullanılır. Güneş ısıl güç santrallerinin en önemli 2 türü vardır. Bunlar;

Solar Enerji Heliostat Tarlalı ve Güneş Kuleli Sistem​

Bu sistemlerde güneşin açısına göre hareket eden ayna sistemleri, güneş ışınını, içerisinde 290 derecede sıvı hale geçen bulunan alıcısına odaklar burada bu tuz eriyiğinin sıcaklığı 560 dereceye çıkartılır ve buradan da sıcak depolama tankına gönderilir. Bu depolama tankından da istenildiği zaman sıcak tuz, buhar üretiminde kullanılıp elektrik üretimi sağlanır. Eriyik tuzlar ısı enerjisini depoladığı için geceleri de elektrik üretimi yapılabilir.
Solar Enerji Heliostatik Sistem
Solar Enerji Heliostatik Sistem

Solar Enerji Parabolik Oluklu Odaklı Kollektör Tarlalı Sistem​

Bu sistemlerde parabolik olarak sac-krom malzemeden yapılma kollektörler merkez noktasından geçen ve içerisinde özel yağ karışımları bulunan boruyu ısıtır. Bununla birlikte boru içerisinde kaynama noktası suya göre düşük olan yağ kızgın duruma geçer ve bu yağ suyu buhar haline dönüştürmek için buhar jeneratörüne gönderilir. Buradan sonra da klasik buhar-türbin sistemiyle elektrik üretimi sağlanır.
Solar Enerji Parabolik Oluklu Sistem
Solar Enerji Parabolik Oluklu Sistem

Fotovoltaik (PV) Elektrik Üretimi

Fotovoltaik sistemler yapısında yarı iletken silisyum malzemeden üretilen solar hücrelerinden oluşan fotovoltaik panellerle fotonların hücreler üzerinde sebep olduğu elektron hareketliliği ile güneşten doğrudan elektrik üretir. Ancak üretilen bu elektriği evlerimizde kullanabilmek için şarj regülatörü, batarya ve inverter gibi sistem elemanlarına ihtiyaç duyulur. Bütün bunların ayrıntıları ise adlı yazımda ele almıştım.
Solar enerji off grid sistem
Solar enerji off grid sistem
Bu yazıda sizlere solar enerji ve kullanım alanlarında bahsetmeye çalıştım. Artık solar kelimesinin anlamını ve kullanım alanları hakkında bir fikre sahip olduğunuzu umuyorum.
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

DİKKAT l Evler İçin Solar Sistem Maliyeti (Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi )​


POWER ENERJİ




352.894 görüntüleme 2 Kas 2018 TÜRKİYE
Bu videomuzda Güneş Paneli, İnverter ve Batarya (Akü) kullanarak Evler için Solar Enerji yani Güneş Enerjisi ile elektrik üretimi videosu hazırladık. Videomuzda Solar panel sistemi ile, bir ev için elektrik ihtiyacını karşılayacak maliyet hesaplaması bulunmaktadır. Evler için Solar Sistem maliyeti ( Güneş enerjisi elektrik üretimi ) maliyeti kaç tl dir? Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi eğitimlerini izlediğin için teşekkürler. Ücretsiz Güneş Enerjisi eğitimleri için abone olmayı unutma! Abone ol: Abone olmayı ve videoyu beğenmeyi unutmayın! ABONE OL : https://bit.ly/2D3STCA Her türlü soru, görüş ve önerilerin için https://www.powerenerji.com adresinden belirtebilir ya da info@powerenerji.com mail adresinden sormak istediklerin hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Website: https://www.powerenerji.com Solar Satış E- Mağaza : https://satis.powerenerji.com Facebook: https://www.facebook.com/Power-Enerji... Instagram: https://www.instagram.com/power_enerj... Twitter: https://twitter.com/POWER_ENERJI Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi ile ilgili online ücretsiz özel ders paylaşımları yapıyoruz. Bu sayede Solar Enerji ile ilgili üst seviyede bilgiye sahip olabilirsiniz. Videolarımızın içeriği; Güneş paneli, güneş panelleri, güneş enerjisi ile elektrik üretimi, güneş enerjili tarımsal sulama sistemleri, çatı üstü güneş enerjisi sistemleri, solar pompa sürücüler, inverter, akü, jeneratör, led ve daha niceleri.. Merhaba Güneş Enerjisi Eğitimi takipçileri biz POWER ENERJİ! Ülkemizde yeni bir iş sektör olan Yenilenebilir enerji, özellikle Güneş Enerjisi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bazıları Güneş Enerjisi elektrik üretimi, güneş enerjili tarımsal sulama sistemleri, çatı üstü güneş enerji sistemleri, solar panel satışı, güneş paneli fiyatları, güneş panel kurulumu gibi. Videolarımızı takip ederek güneş enerjisi elektrik üretimi alanında sizde bilgi birikiminizi arttıra bilirsiniz. Tüm videolara kanal menümüzden ulaşabilirsiniz: / @powerenerjicom
 
Son düzenleme:
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

Güneş paneli sistemi nasıl kurulur? Maliyetini hesaplama!​


ShiftDelete.Net
ShiftDelete.Net
Güneş enerjisini kullanma olanakları gün geçtikte gelişiyor. Elektrik enerjisine bağımlılığı ortadan kaldıran, Arçelik bünyesinde solar enerji sistemleri ürün gamındaki Arçelik Solar Panelleri inceledik. Arçelik Solar Panelleri inceledik! Arçelik Solar Paneller hakkında daha fazla bilgi için: https://bit.ly/3vRL6Bn Solar Hesaplama Asistanı ile enerji ve maliyet ölçmek için: https://bit.ly/3QnapVm 25 yılı aşan ürün ömrü ve 65 yılı aşkın Arçelik tecrübesi ile uzun yıllar hizmet alabilme güvencesi ile kendi elektriğini üreterek tasarruf sağlamak isteyenler için önemli çözümlerden biri solar paneller. Doğaya saygılı sürdürülebilir enerji kaynağı olarak da değerli bir konumda olan bu yapıda yaygın hizmet ağıyla tüm keşif, montaj ve bakım hizmetlerinin Arçelik güvencesi ile verilmesi müşteri tarafında büyük bir güven oluşturuyor. Üstelik bu süreçle uğraşacak zamanınız yoksa, vekalet vererek tüm yasal süreçler müşteri adına çözüm ortakları tarafından yürütülüyor. Solar Paneller, mesken, ticarethane, tarımsal sulama alanı ve sanayi amaçlı kullanılan alanlarda uygulanabilen, güneş enerjisini dilendiğinde depolanabilen elektrik enerjisine çeviren paneller. Bunun haricinde ürünün teknik olarak en üstün özelliği half cut ve multi busbar teknolojisi ile kısmi gölgeleme durumunda bile optimum verimi sağlamaktır. Solar Paneller ile ilgili daha fazla bilgi almak için yukarıdaki web sitesinden girilebilen Solar Hesaplama Asistanı’ndan yararlanabilirsiniz. Bu asistan ile örneğin bir ticarethane sahibi, işyerinin çatısını çizip, coğrafi yönünü ve eğimini seçerek, fatura ve kurulu güç bilgilerini de işledikten sonra enerji ihtiyacına göre çatıya monte edilebilecek solar panel adedini öğrenebilir, enerji tasarrufunu ve yatırım geri dönüş süresini hesaplayabilir, KVKK kapsamında iletişim bilgilerini paylaşarak Arçelik yetkililerine keşif talebini iletebilir. Yeni tip panellerde hücreler 2 bölünüyor. Bunun amacı gölge vurduğunda tüm panelin veriminin sadece yarısı kadar düşmesi. Ayrıca, panel ikiye bölündüğü için panelin direnci de düşmüş oluyor. Eski teknolojide 5 adet tel (busbar) varken yenisinde daha ince 10 adet tel var. Bu değişim elektron toplama açısından daha fazla elektrik toplanmasını sağlıyor. Verimlilik açısında solar panellerde 25 yıl sonunda yüzde 83 verimlilik korunuyor. Ayrıca 12 yıl boyunca Arçelik ürün garantisine de sahip olunuyor. Arçelik kalitesi ve güvencesi ile yüksek performansa ve kullanıcı dostu tasarıma sahip solar inverterler ise pratik ve hızlı, duvara montaj özelliği, DC konektörler ile basit ve güvenilir bağlantı, uygulama üzerinden kolay kurulum ile kullanılabiliyor. %150’ve kadar yüksek boyutlandırma imkânı, geniş MPP aralığı, multi MPPT özelliği ile Uluslararası Standartlarda Güvenilirlik, inventer için önemli özelliklerden sadece birkaçı. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://bit.ly/SDNKatil Discord sunucumuza üye olun ve bizimle iletişimde kalın: https://bit.ly/SDNDiscordYouTube Teknoloji videoları ve teknolojiye dair her şey için kanalımıza ABONE Olun ►►https://goo.gl/ylUFmZ Tüm İnceleme videolarımızı buradan izleyebilirsiniz ►► https://goo.gl/IIKYIK
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

kendine yeten ev // bu ev tüm ihtiyaçlarını güneşten karşılıyor​

47.497 görüntüleme 17 Mar 2023 Güneş enerjisi elektrikli araçlar ve depolama
00:00 giriş 01:20 sistemde kullanılan ekipmanlar 04:21 sıcak su tankı ısı kayıpları 06:18 ısı pompası her bölgede kullanılabilir mi? 07:40 güneş enerjisi+ısı pompası+depolama maliyeti 09:44 ısı pompası kaç metrekarede mantıklı 14:30 ısı pompası ile soğutma mümkün mü? 15:20 gün ısı ile ısı pompası entegre edilebilir mi? 22:15 güneş ve rüzgar entegre çalıştırılabilir mi? #güneşenerjisi #çatıges #ısıpompası #depolama #ısıtma #soğutma detaylı bilgi için https://ozbek.com.tr/ Ayrıcalıklardan yararlanmak ve desteklemek için bu kanala katılın: / @technicalltr
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,805
Osman emmi sizin güneş enerji projenizden biraz bahsedermisin.

Hangi alanda kullanacak, hangi ekipmanlar çalışacak.
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60
Osman emmi sizin güneş enerji projenizden biraz bahsedermisin.

Hangi alanda kullanacak, hangi ekipmanlar çalışacak.
Yukarıdaki video.daki gibi olsun istedik herşeyi çalıştırsin dedik ama bu fiyata zor artanida devlete satarız diye düşündük fuarda ortalama bi hesap yaptılar çatıya 50 panel 50 kW enerji alınır dediler ama Fiat çok fazla hem konum resim hemde olmassa yerinde teşhis dediler
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,805
Yukarıdaki video.daki gibi olsun istedik herşeyi çalıştırsin dedik ama bu fiyata zor artanida devlete satarız diye düşündük fuarda ortalama bi hesap yaptılar çatıya 50 panel 50 kW enerji alınır dediler ama Fiat çok fazla hem konum resim hemde olmassa yerinde teşhis dediler
emmicim şuana kadar gördüğüm en büyük panel 0.545kw

50 panel max 27kw üretebilir. 1kw panel hiç görmedim.!

50kw kurulu için 100panel gerekir ki 500.000tl sadece panel parası yapar.

Daha inverter, akü grubu, kablolama, şarj cihazları, panellerin üzerine konulacağı iskele işin içinde yok.

minimum 800.000tl paranız gider.
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60
emmicim şuana kadar gördüğüm en büyük panel 0.545kw

50 panel max 27kw üretebilir. 1kw panel hiç görmedim.!

50kw kurulu için 100panel gerekir ki 500.000tl sadece panel parası yapar.

Daha inverter, akü grubu, kablolama, şarj cihazları, panellerin üzerine konulacağı iskele işin içinde yok.

minimum 800.000tl paranız gider.
Canım kardeşim zaten fuarda,da hepsi dahil 600,700,e çıkar dediler muhakkak bu Fiat'ın üzerine birşeyler eklenektir ama önce biz bina malikleri karar vermemiz lazım birde aşağıdaki dükkan mutehatin pek yanasacagini zannetmiyorum şimdi ramazan geçsin bayramda bayramlasirken konuyu açarım kabul görürse fiatida açıklarım sonrası Allah kerim Ilgın için teşekkür ederim kardeşim. :bye :ok
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,805
Canım kardeşim zaten fuarda,da hepsi dahil 600,700,e çıkar dediler muhakkak bu Fiat'ın üzerine birşeyler eklenektir ama önce biz bina malikleri karar vermemiz lazım birde aşağıdaki dükkan mutehatin pek yanasacagini zannetmiyorum şimdi ramazan geçsin bayramda bayramlasirken konuyu açarım kabul görürse fiatida açıklarım sonrası Allah kerim Ilgın için teşekkür ederim kardeşim. :bye :ok
Eyvallah emmim ne demek :ok
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

GÜNEŞ TAKİP SİSTEMİ DEDİĞİN BÖYLE OLUR​


Güneş takip cihazı & güneş takip sistemi, kendi CSP sistemimiz için geliştirip patentini aldığımız güneş takip cihazımızdır. Özel sensörü sayesinde kolay kurulum, güneşi çabuk bulma, hızlı ve hassas takip önemli özelliklerdendir. Güneş takip cihazımız herhangi bir yazılıma, zaman ayarına, konum ayarına, GPS cihazına, dil ayarına ihtiyaç duymadan çalışır. Sistem gerçek zamanlı çalıştığı için step motor ve step motor sürücülerine ihtiyaç duyulmaz. Kurulumu uzmanlık gerektirmeyecek kadar basittir.
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60

Solarux Enerji Sistemleri​


Yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam enerji arzı içindeki payını artırmaya yönelik yasal altyapı çalışmaları ve sektörü harekete geçirecek kapsamlı girişimler sahada karşılığını bulmaya başladı. %100 yerli sermaye ile yenilenebilir enerji kaynaklarından güneşi baz alarak geliştirilen sistemlerin kaynağında SOLARUX, endüstriyel kuruluşların enerji maliyetlerini sıfıra indirmeyi hedefliyor.
 
Geri
Üst Alt