Smart Tv'den Android Tv'ye Geçiş Hakkında Yorumlarım

F Çevrimdışı

ferdigecici

Yeni Üye
11 Kas 2017
24
Merhabalar.
2017 yılında 49UB8300 modelli 4K Vestel Smart Tv almıştım. Televizyona LG 3D Plazma Tv'den geçtiğim için renkler ilk başta biraz sönük kaldı Plazma tadı vermedi ama diğer aile komşu tv'leri ile karşılaştırınca gayet güzeldi. Smart konusunda başta Youtube,Netflix,Blu Tv, TRT İzle ile gayet yeterliydi. Daha sonra Amazon prime, exxen, disney+ çıkınca yetersiz kaldı ama hiç vah tüh demedim elimde olanlarla idare ediyor en fazla PC'den ekran yansıtma yapıyordum. 1 Ay önce ufaklık ekrana süt atmış ve aşağı süzülen süt COF'ları yakmış. Tamir edildi ama sol tarafta renk açıklığı ve titreme sorunları kaldı. Benimde içime sinmedi ve Haftasonu Toshiba 50UA2263 Tv'yi aldım. Bu tv'de 4K ve Android. Lakin Tv'yi aldığımda ve açtığımda içim kıpır kıpır olmadı :) Tv Görüntü, renk ve netlik olarak on numara bir eksiği yok ama Tv kanalları SD gibi. Tüm kanalları gezdim TRT 4K dahil ama her kanalda bir pixellenme, yazı yanlarında bulaklık gibi kaliteli olmayan bir görüntü mevcut. Netflix ve Youtube'da sorun yok ama TV Kanalları sorunlu. Bunu da uydu alıcısının Android sisteme entregre olamamasından kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Kullandığım iki tv'de 1,5Gb ramli olmasına rağmen 49UB8300'de youtube 4K videoları sorunsuz izlememe rağmen 50UA2263'de Youtube 2160p videoda kasma yapıyor donuyor kalıyor. Anroid sayfa da ve ayarlada biraz sıkıştırma yaptığımda tv kasılıp kalıyor hareket ettirmiyor. Fakar 49Ub8300'de kasma donma konusunda hiç sıkıntı yaşamamıştım.
Bir fikir vermek gerekirse sonuç olarak Android TV'ler TV izlemek için pek uygun değil. Uygulamada tamam sıkıntı yok ama Tv Kanalları maalesef güzel görüntü vermiyor.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Belirttiğin tv nin yani UA2263 modelinin 58" olanı var bende, yaşadığın sorunlara şaşırdım çünkü hiç birini yaşamıyorum. Ne kanallarda pixellenme var, nede yazılarda bulanıklık var. Youtube dahil, Netflix, Prime Video, Disney+ v.b uygulamalarda 4K da en ufak bir kasılma, donma hiç bir sorun yaşamıyorum.

Kullandığın tv sorunlu olabilir, bence bir servis çağırıp bu sorunları iletmelisin.

F Çevrimdışı

ferdigecici

Yeni Üye
11 Kas 2017
24
Belirttiğin tv nin yani UA2263 modelinin 58" olanı var bende, yaşadığın sorunlara şaşırdım çünkü hiç birini yaşamıyorum. Ne kanallarda pixellenme var, nede yazılarda bulanıklık var. Youtube dahil, Netflix, Prime Video, Disney+ v.b uygulamalarda 4K da en ufak bir kasılma, donma hiç bir sorun yaşamıyorum.

Kullandığın tv sorunlu olabilir, bence bir servis çağırıp bu sorunları iletmelisin.
Gerçekten mi. Ana kanallarda diziler özellikle net oluyor dün mesela hepsine 5'er dakika baktım Youtube'da 480p kalitesine eş değer bir görüntü vardı. Mesela Haber kanallarının alt bantları çok net çok düzgün. Tv kanallarında ki görüntü sorununu bacanağıma ONVO android tv aldık onun Tv'de benim ki gibi. Resim ayarı olarak CANLI'yı kullanıyorum ekstra bir ayar yapmadım. Youtube de 2160p yi defalarca TV'yi kapattım açtım hatta format attım ama mümkün değil izletmiyor Bir yerde donup kalıyor.
Panelim HKC bu arada.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Gerçekten mi. Ana kanallarda diziler özellikle net oluyor dün mesela hepsine 5'er dakika baktım Youtube'da 480p kalitesine eş değer bir görüntü vardı. Mesela Haber kanallarının alt bantları çok net çok düzgün. Tv kanallarında ki görüntü sorununu bacanağıma ONVO android tv aldık onun Tv'de benim ki gibi. Resim ayarı olarak CANLI'yı kullanıyorum ekstra bir ayar yapmadım. Youtube de 2160p yi defalarca TV'yi kapattım açtım hatta format attım ama mümkün değil izletmiyor Bir yerde donup kalıyor.
Panelim HKC bu arada.
Bende belirttiğin sorunların hiç biri yok hocam, çok memnunum tv den. Benim panel Boe VA panel bu arada.

Geri
Üst Alt