smart tvde reklam engelleme ve yasaklı sitelere girme

J Çevrimdışı

jomily

Aktif Üye
1 Eki 2018
177
35
youtube vıdeoların engelleyemezsın dıye dusunuyorum.

kullandıgınız tv baska browser yuklenebılıyorsa chrome yukleyıp adblok eklentısıyle ısınızı cozebılırısınız.
youtubede çıkan video reklamları?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o konuyu bende düsünüyorum henüz arastirmadim bir cözüm bulursam yazarim fakat bildigim kadariyla tv ye bir program yada eklenti kurup engelleyemezsin aklima gelen tek yöntem router/modem in üzerine reklam engellemek icin bir eklenti kurmak yada kara liste olusturmak adblock gibi uygulamalarin reklam listelerini cihaza entegre edebilirsek reklamlari engellemeyi basarabiliriz
bunu nasıl yapabiliriz?

biraz önce dns server degistirerek reklamlari engellemeyi denedim sadece youtube uygulamasinda test ettim ise yaramadi fakat diger uygulamalarda ise yarar herhalde router/modem arayüzünden yada tv nin baglanti ayarlarindan dns serveri degistirerek deneyebilirsiniz alternatif bulana kadar belki isinize yarar

176.103.130.130

176.103.130.131

veya IPv6 adreslerini kullanın

2a00:5a60::ad1:0ff

2a00:5a60::ad2:0ff

daha fazla secenek yada ayrintili bilgi icin :

tvnin dns ayarlarında tek kutu çıkıyor.yani sadece birinci sıradaki dns adreslerını ekleyebılıyorsun

ben lg tv kullanıyorum.dns eklemek i,çin tek bölüm var.yani örneğin 176.103.130.130 dns adresını yazıyorum.altta ikincisini eklemek için bölüm yok.kendı tarayıcısından başka tarayıcıda indiremıyorum

Norton safe dns in dns lerini modeme girer iseniz youtube ve yasakli sitelerin cogunu kullanamaz giremezzsiniz.
Ayrica bazi modemlerde ip adresi kisitlama aranacak kelimeleri de kisitlama ozelligi vardi diye hatirliyorum...
tam tersine ben yasaklı sitelere girmek sadece reklamları engellemek istiyorum :)

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Ben android tv de bu şekilde engelliyorum bir sorun olmuyor. Sizde reklam çıkıyorsa uygulama bazlı reklam engelleme programlarını deneyin. yada modlanmış youtube apk leri deneyin

Cep icin kullandigim reklamsiz youtube apk var Android.isteyen olursa link ini koyarim..

samsung da tizen isletim sistemi oldugu icin sanirim disardan bisey yüklenmiyor hic arastirmadim ilerleyen zamanlarda bakarim belki bir yolu vardir

youtube su anda videolar ile ayni adresden reklamlari yolluyor o yüzden mümkün degil anladigim kadariyla fakat eger reklamlarin nereden geldigini bilseydik örnegin "reklam.youtube.com" gibi bir adresden gelseydi modemde bunu yasakli siteler listesine ekleyip reklamlarin acilmasini engellerdin eskiden böyleymis ama simdi hersey ayni adresden geldigi icin ayristirma yapilamiyor malesef

tv nin dns ayarlarinda tek kutu cikmasi seni etkilemez tek kutuya bir tane dns yazabilirsin 2. kutu alternatif secenek icin 1. dns adresi devre disi kalirsa sayfalar acilmaz cihaz bu sefer 2. dns adresi üzerinden sayfalari cözümleyemeye calisir dns adresi calistigi sürece sorun yasamazsin kisaca sayfalar acilmazsa dns adresini kontrol etmek yapacagin ilk sey olur baskada bisey olmaz ama istersen o dns leri modemin destekliyorsa ordaki dns adresi bölümüne yaz ozaman bütün cihazlar icin tek seferde uygulamis olursun

J Çevrimdışı

jomily

Aktif Üye
1 Eki 2018
177
35
samsung da tizen isletim sistemi oldugu icin sanirim disardan bisey yüklenmiyor hic arastirmadim ilerleyen zamanlarda bakarim belki bir yolu vardir

youtube su anda videolar ile ayni adresden reklamlari yolluyor o yüzden mümkün degil anladigim kadariyla fakat eger reklamlarin nereden geldigini bilseydik örnegin "reklam.youtube.com" gibi bir adresden gelseydi modemde bunu yasakli siteler listesine ekleyip reklamlarin acilmasini engellerdin eskiden böyleymis ama simdi hersey ayni adresden geldigi icin ayristirma yapilamiyor malesef

tv nin dns ayarlarinda tek kutu cikmasi seni etkilemez tek kutuya bir tane dns yazabilirsin 2. kutu alternatif secenek icin 1. dns adresi devre disi kalirsa sayfalar acilmaz cihaz bu sefer 2. dns adresi üzerinden sayfalari cözümleyemeye calisir dns adresi calistigi sürece sorun yasamazsin kisaca sayfalar acilmazsa dns adresini kontrol etmek yapacagin ilk sey olur baskada bisey olmaz ama istersen o dns leri modemin destekliyorsa ordaki dns adresi bölümüne yaz ozaman bütün cihazlar icin tek seferde uygulamis olursun
modemde lan seçeneklerinde dns bölümüğ gördüm.oraya 176 ile başlayan dns adreslerının ikisini de yazıp kaydettim.modemi yeniden başlattım..bilgisayarda denedim değişen birşey olmadı
android gibisi yok.keşke android işletım sistemli tv alsaydım

Benim android tv de sorun çıkmıyor fakat vestel tv de bu dnsler işe yaramıyor.

samsung mu?

Geri
Üst Alt