o zaman ben de noktayı koyayım
"IPS" için eskiden beri,bu panel tipini en iyi işleyen tek üretici vardır(daha doğrusu vardı)
o da Dükkanı şimdi kapatan Toshiba dır! herifler sankim IPS TV üretmek için çalışmışlar yaw
Sonra bir aralar(çok kısa süre)LGE nin ve özellikle Philips lerinde ciddi anlamda çok başarılı
IPS li TV leri de olmuştur(LGE de bana göre 1 tane böyle baba seri vardı üstelik o panel de
harbi "FALD" idi öyle şimdikiler gibi çakma değildi,seri no.su aklım da değil)
Philips de yine 1 veya 2 seri vardı IPS ve bunlar da adeta süperdi!
Toshiba ise IPS lerin her zaman en Krallarını üretmiştir,hatta ben de 42lik bir tane 2011 modeli
durmaktadır,gözüm gibi bakıyorum valla,geçenler de 8505 aldığım da adamlar bunu gördüler
ve buna bağlı Kathrein-916 vardı onuda gördüler ve oturup yarım saaat kadar paneli ve
Kati yi incelediler sürekli zap yaptılar durdular ülen benim 8505 i yer koyup öyle kurmuştuk
sonra abi sen nasılsa hallediyorsun diyerek onlar Tosh a odaklandılar
Plazma gibi de LCD gibi de deyip durdular habire
sonra Kati yi 8505 e taktım Astra dan 720p yayın yapan Alman kanalları vardır FTA olarak
panel UHD ama resim kalitesi ciddi iyi olunca Kati nin de hakkını verdik tabiki...
AVF dan bir sürü kullanıcı yorumu okudum,8505 ler için "berbat" fabrika ayarları var demişler!
bir sürü ISF.calib ayarları vermişler,hemen hepsini tek tek denedim ülen hiç birisi bana göre beş para etmez!
ama adamlar fabrika ayarları berbat diyorlar hala! yaw ben 50 defa reset attım panele bu verdikleri
değerleri silmek için,ben fabrika ayarları ile süper resim alıyorum,herifler olan default ve güzel
ayarları bozup birilerinin sözüm ona Settings lerini kullanıyor!
Dahilisini denemedim ve sanırım işin bu kısmı dandik olabilir hiç denemedim bile ben!
Kati yi bağladım süper resim alıyorum! "SD" ler de gayet iyi,yani çamur gibi resim yok!
Alman 720 ler zaten bizim yerli kanalların 1080i leri gibi hatta daha bile iyi!(bit-rate leri çok daha yüksekdir)
++
sonuç olarak UHD panel den iyi bir resim almak için iyi bir harici cihaz şart dır!
özellikle UYDU yayınları için!
GPU ları vasat veya ehh işte gibi ama hiç birisinde süper denecek bir GPU yoktur!
adam x marka almış ve HDD bağladım süper diyor,abi olmaz "süper" zira ne o markada
ne de hiç bir markada süper zaten olamaz!
ama "PC" yi bağladım dersen ona eyvalah derim o zaman süper resim alabilirsin
veya Shield Box bağladım ona da eyvallah derim
veya RK3399 chip li herhangi bir BOX bağladım dersen yine eyvallah derim
ve hatta normal bir BOX bile çok daha iyidir dahili sistemden
ben bu konuda bir tek bazı üst model Sony leri beğeniyorum zira onlar da MALI860 vardır
biz burada yazıyorum yıllardır,süper müper v.s laflarını geçin gidin yaw,amma abartıyoruz bazı şeyleri
UHD panellerin bugün teknik yapıları+sistemleri v.s bana göre hepsi oldukça kötü,işi zaten Çin lilere
yıkmışlar alayı,yaw oradan bol bol MAL gelir başka bir şey gelmez,şimdilik durum budur,ama yarın
daha iyi şeyler gelebilir Çin liden,zaten sahada bir tek Çin liler var oynayan,onlarda MAL satmanın
derdindeler,Samsung bile işi bıraktı sayılır,TCL ye yıktı ağırlığı Sony de öyle oradan buradan toplamacı oldular
Samsung Hybrid-LCD çıkarmaya bakıyor şimdilerde QLED+QDot+OLED filan ortaya karışık çıkarmaya
gayret ediyor(202123 gibi)
Ana üreticiler OLED e kaydılar! LCD den fazla bir cacık olmaz bu saat den sonra,haybeye LCD ye fazla
para gömmeyin derim sizlere!
Bir de olayı fazla abartmayın,zira abartacak hiç bir teknolojik/teknik v.s bir gelişme sizin bu aldığınız
TV lerde yoktur,iyisi ise artık OLED lerden çıkmaya başlıyor