Sizce Bu Buzdolabını Almalı Mıyım?

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,090
Görüşeceğim çok teşekkür ederim.

Ne marka alırsanız alın .Hayırlısı olsun .

Ek şartlarını kapsamı ?
Ana garanti gibi ek garantisi devam ediyormu ? ( araştırmanız . )

Alt kısımda buzluk olmasının iyiliği .
Buzdolabına ( üst buzluk ) müdahale edilmemesi ( tatil - evde olmamak ) durumlarında .
Uzun süreli şebeke enerji kesilmesi , siğorta atması , kaçak akım rölesi atması durumunda
buzluk kısmındaki bozulan ürünler yer çekimi ile altta ilerler .
( Doğrusunu ustalar bilir ? )

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Gardırop tipi buzdolaplarında raf yapısını tek parça yapmaları ve genişliğin tamamını kullandırmaları daha verimli olurdu gibi geliyor bana ama sanırım izolasyon tasarımı açısından sorun yaratacağı için yapılamıyor. Bizim buzdolabı üstten donduruculu çift kapılı model olduğu için sanki kullanım kolaylığı büyük parçalarda daha fazla gibi. Tabii artık bu modellerde 650 lt ve üstü hacimler kaldı mı hiç fikrim yok.

Bu arada sonra fark ettim. Ayrı bölmelerin açma kapama seçeneği dahi olduğu için biraz daha yüksek enerji verimi için ayarlanabilmesi mümkün. Bu özellik benim düşündüğüm tasarımda çok imkan dahilinde olan birşey değil.
O genişliğe tek raf yapısı uygulanırsa destek noktasının yoksunluğu nedeniyle gövdede zaman içerisinde çatlamalar yapabileceğini düşünüyorum.
Fabrikadan mutfağa ulaşana kadar enaz 7-8 defa taşıma işlemine maruz kalacak.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
O genişliğe tek raf yapısı uygulanırsa destek noktasının yoksunluğu nedeniyle gövdede zaman içerisinde çatlamalar yapabileceğini düşünüyorum.
Fabrikadan mutfağa ulaşana kadar enaz 7-8 defa taşıma işlemine maruz kalacak.
Zaten yeni nesil cam raflar olursa o zaman hiç anlamı kalmaz. Ama bu şekilde de gardırop tipi olmasının bir esprisi olduğunu düşünmüyorum. Resmen dondurucu ile buzdolabını birleştirmişler gibi. En büyük avantajı ayar opsiyonları.

E Çevrimdışı

ecuetos

Yeni Üye
12 May 2023
6
35
işin içine çocuk girerse yeterli gelmiyor.
Ilk buzdolabımız 450litre idi ve 2 yetişkin rahat rahat yetiyordu aileye 2 bebiş katılınca yetmez oldu.
Yıl başında birkaç gün önce Samsung 655lt alarak çocuklar ve hanımın kullanımına verdim. 450lt ben baş başa kaldık :kiskis

Büyük hacimli buzdolaplarında istinaide olsa gövde çatlağı problemi olabiliyor ki bu yüzden garanti uzatılması konusunu gündemde tutuyoruz.

Küçük hacimli dolaplarıda uzun yıllar kullanabilmek içinde kompresör kalitesi yada garantisi ön plana çıkıyor.

Örneğin samsung birçok modelinden 20 Yıl kompresör garantisi vermekte.
Elektronik kart arıza vermediği sürece 20 Yıl kafa rahat.
Evet gördüm onu fakat Samsung ile Siemens'in iç malzeme kalitesi arasında çok fark var. Siemens Samsung'a göre çok daha kaliteli bir marka ama tabi garanti olarak düşünürsek de 20 yıl garantisi oluyor. Bu arada o garanti muhabbetini sorduğumda ek garanti yaptırdığında 7 yıla kadar A'da Z'ye kompresör dahil garantisi oluyormuş.

Ne marka alırsanız alın .Hayırlısı olsun .

Ek şartlarını kapsamı ?
Ana garanti gibi ek garantisi devam ediyormu ? ( araştırmanız . )

Alt kısımda buzluk olmasının iyiliği .
Buzdolabına ( üst buzluk ) müdahale edilmemesi ( tatil - evde olmamak ) durumlarında .
Uzun süreli şebeke enerji kesilmesi , siğorta atması , kaçak akım rölesi atması durumunda
buzluk kısmındaki bozulan ürünler yer çekimi ile altta ilerler .
( Doğrusunu ustalar bilir ? )
Ek garanti +4 yıl yapılıyormuş totalde de 7 yıl oluyormuş garantisi. Kompresör de dahil 7 yıl garantisi oluyormuş. Totalde yaklaşık 20.800 civarlarına geliyor bu buzdolabı. Taksit imkanı da veriyorlar.

Diyorum ki dolar kuru artmadan almalı mıyım acaba bugün yarın. Çok da zaman kalmadı açıkcası. Bunun gibi uyguna güzel markaya 8-10 ay sonra bulabilir miyim buzdolabı? Ben açıkcası alıcam ve 1 sene 3 ay sonra filan kurdurucam. Evin bir odasına koyup orda bekletmeyi düşünüyorum. Ya da diyorum bi 8-10 ay sonra alırım. O konuda da kararsız kaldım.

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Evet gördüm onu fakat Samsung ile Siemens'in iç malzeme kalitesi arasında çok fark var. Siemens Samsung'a göre çok daha kaliteli bir marka ama tabi garanti olarak düşünürsek de 20 yıl garantisi oluyor. Bu arada o garanti muhabbetini sorduğumda ek garanti yaptırdığında 7 yıla kadar A'da Z'ye kompresör dahil garantisi oluyormuş.

Ek garanti +4 yıl yapılıyormuş totalde de 7 yıl oluyormuş garantisi. Kompresör de dahil 7 yıl garantisi oluyormuş. Totalde yaklaşık 20.800 civarlarına geliyor bu buzdolabı. Taksit imkanı da veriyorlar.

Diyorum ki dolar kuru artmadan almalı mıyım acaba bugün yarın. Çok da zaman kalmadı açıkcası. Bunun gibi uyguna güzel markaya 8-10 ay sonra bulabilir miyim buzdolabı? Ben açıkcası alıcam ve 1 sene 3 ay sonra filan kurdurucam. Evin bir odasına koyup orda bekletmeyi düşünüyorum. Ya da diyorum bi 8-10 ay sonra alırım. O konuda da kararsız kaldım.
Açıkçası finansal konuda bir tavsiye vermemiz (Hatta kendimiz için bile bir öngörüde bulunmamız) mevcut şartlarda zor görünüyor. Ancak kullanmadan garanti süresinden kaybetmek söz konusu olacaksa zamanı gelince almak ve birikimi o zamana kadar değerlendirmek daha mantıklı gibi görünüyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Zaten yeni nesil cam raflar olursa o zaman hiç anlamı kalmaz. Ama bu şekilde de gardırop tipi olmasının bir esprisi olduğunu düşünmüyorum. Resmen dondurucu ile buzdolabını birleştirmişler gibi. En büyük avantajı ayar opsiyonları.
Ayar seçeneği neredeyse tüm modellerde mevcut.
(Soğutucu, Dondurucu, Kapalı)

4 kaplı olan puzzle modellerine hiç gözattı mı.?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Ayar seçeneği neredeyse tüm modellerde mevcut.
(Soğutucu, Dondurucu, Kapalı)

4 kaplı olan puzzle modellerine hiç gözattı mı.?
Evet. İşte bunlar. Tam olarak bahsettiğim şey. Ama işte By_Trol By_Trol üstadın bahsettiği gibi bunlarda da dondurucu bölme altta. Sirkülasyon sisteminde bir problem olması halinde soğutucu bölmesi direkt etkilenecek. Zaten rakamları düşününce içim bir hoş oluyor. Aman diyim bizim dolabın kulağına gitmesin bu konuştuklarımız. :haha

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Evet. İşte bunlar. Tam olarak bahsettiğim şey. Ama işte By_Trol By_Trol üstadın bahsettiği gibi bunlarda da dondurucu bölme altta. Sirkülasyon sisteminde bir problem olması halinde soğutucu bölmesi direkt etkilenecek. Zaten rakamları düşününce içim bir hoş oluyor. Aman diyim bizim dolabın kulağına gitmesin bu konuştuklarımız. :haha
880lt olan model beni benden almıştı ama hanımı ikna edemedim. :kiskis

20230513_215100.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Yeni dolabı çocuklar ve hanım kullanıyor

20230513_215526.jpg
20230513_215548.jpg
20230513_215554.jpg

Eski 450lt dolapta bana kaldı.
için önceden yapılmış diyet yemeklerin doldu olduğu için açmadım.

ayrıca balkonda 270lt sandık tipi derindondurucu çalışıyor.
Balık avında yakaladıklarımı oraya koyuyorum.

20230513_215806.jpg

Geri
Üst Alt