Siyaset ve forum

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Ne zaman bir konunun ucu siyasete dokunsa konu kapatılıyor. Biz millet olarak bu işi beceremiyoruz. Ha sorsan özgür bir platform değil mi herkes fikrini belirtemez mi falan filan...
Cumhurbaşkanının müjdesi diye bir konu vardı ufaktan göz gezdirdim vay anam vay...
Yav vatana millete hayırlı olsun de geç ey forum ahalisi...
Belki şuan ucu siyasete dokunuyor diye benide taşa tutarlar ?
Böyle bir konuyu forum geçmişime dayanarak açtım içimden geldi.. Kıssadan hisse ?
 
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Siyaset konusundaki karmaşa sadece Türkiye için değil tüm ülkeler için geçerli ki yabancılar tarafından da söylenmiş bazı sözler var.



siyasetd1e43142b97142f8.jpg
 
B Çevrimdışı

Buskerhaund 

Aktif Üye
7 Haz 2019
64
Selamlar
Siyasi görüşe sahip olmak-olmamak, görüş belirtmek-belirtmemek her insanın kendi iradesinde olan bir tasarruf, kimsenin de bu tasarruf ile ilgili bir yorumu olmaz(bu forumda olamaz zaten). Yalnız; çoğu ülkede ve de son zamanlar da en çok bizim ülkede hiç bir konuda bilgisi olmayıp her konuda fikri olan insanlar bu konu başlıklarını resmen işgal ettiği için durum böyle (bizim foruma dadanmaya çalıştılar da olmasına izin verilmedi)
Yoksa siyaset niye olmasın niye konuşulmasın ki!
Adem bey yeni bir konu açmış tam da bunu işaret ediyor, bilim insanı lazım diye, işin özeti orada yatıyor.
Sevgiler
 
M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Bu forumu siyaseti kaldıracak kadar olgun ve zeki insanlardan oluştuğunu bilirim.

Lutfen boyle konular acarak bu dusuncemi baltalamayın :).

Evinizde evliyseniz haniminiz ile olan iliski bile aslinda bir siyasettir.

Kaliteli yaşamın anahtari iyi siyaset ve iyi politikadır.

Gercek hayatta paranizin ve paramızın degersiz olmasinin nedeni insanimizin kendisine "aman canim benim konusmam ile ne degisirki, her sey allah kerim" dusuncesini benimsemesin den ötürüdür.

Konusun ki insanlar uyansın.
Konusun ki toplum olarak bilinclenip çocuklarımıza bir pakistan bir afganistan veya herhangi bir alt seviye ulke birakmak yerine bir Luxemburg bırakalım.

Lütfen artık kaçmayın şu illetten.
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Parzitan-holigan-biatçı tiplerle siyaset konuşmayı bıraktıktan sonra kendimi daha rahat,mutlu hissetmeye başladım.

Tavsiye ederim muhatap olmayın.
Partizan, Holigan, Biatçı tiplerin forumda siyaset konuştuğunu görünce hemen çizmeye başladıktan sonra forumu daha elit, daha huzurlu görmeye başladım.

Tavsiye ederim :kiskis
 
A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Başlarken konu ile ilgili bir hikaye anlatayım hem güldürür, hem düşündürür.

Zamanın birinde medine de medresede bir öğrenci okuyormuş, bir yıl süren ilmi siyaset dersi hariç diğer derslerini başarı ile tamamlamış. Bu dersi hayatta öğrenirim deyip hocasına gidip durumu anlatıp ayrılmak için izin istemiş, hocası dersi tamamlaması hakkında ısrar etse de isteğinden vazgeçmeyip izni almış ve medreseden ayrılıp anadoluya doğru yola çıkmış. Şama geldiğinde günlerden cumaya denk gelmiş abdestini alıp namaza mescide gitmiş. Cuma namazına tüm şam müslümanları bir arada tek mescitte kalabalığı siz düşünün.
Hoca çıkmış cuma hutbesine başlamış vaaza gel gör ki medreselinin öğrendiğine göre adam islamı anlatırken hep ardı ardına yanlış ve kendince çarpıtarak anlatıyor. Dinlemiş, dinlemiş dayanamamış el kaldırmış hocadan söz istemiş. Hoca izin verince ayağa kalkmış sizin bu hocanız varya şunu şöyle dedi ama doğrusu öyle değil böyle deyip ardı ardına sıralamış. Hoca tabi baya bozulmuş, 'cahil' cemaate dönüp işte bu tipteki münafık insanlar dinimize zarar verdiği gibi aramıza da fitne sokmak için uğraşır dururlar bunları aranızdan atın der. Halk adamı bir güzel pataklayıp camiden atar.

Adam anlar ki hocasını dinleyip ilmi siyaseti de okuyup mezun olmalıymış, tekrar medineye medreseye döner. Sabredip, bir yıl sonra o dersini de tamamlayıp yola koyulur. Tabii aklında yediği dayakla şama gelir günü de cumaya denk getirmiştir. Bakar ki imama aynı kişi girer cemaatin arasına orta taraflara yerleşir. Hoca yine çıkar hutbeye yine aynı şaçmalıklarına devam ediyor anlattıklarının ne dinle ne bilimle alakası var. Yine el kaldırır hocadan söz ister. Hoca da verir söyle bakalım diyeceğini der.

Ayağa kalkar cemaate döner ve şöyle der. Ey cemaat sizin bu hocanız varya çok alim çok muhterem hocadır. v.b. sözlerle överek yüceltir. Hocanı keyfi gelir, son söz olarak derki; Bu muhterem hocanın mübarek sakalından bir tüye sahip olan cennete girer der.

Cahil cemaat camiye zaten cennet için gelmiş durur mu, birer tüy için hocaya saldırmışlar. Anında hoca, yolunmuş tavuk gibi kan revan içinde can çekişir halde ortada kalmış.

Tabi bizim mezun talebe karşıdan keyifle seyrediyor yanına kalacağını mı sandın deyip yoluna devam etmiş.

Siyaset yaşamak için gerekli ilk elzemlerden biridir. Bizler siyaset ile politika kelimesini çok karıştırıyoruz. Siyaset hedef belirler yani varılacak hedeftir. Politika ise bu hedefe ulaşırken uygulanacak iş adımları ve bunların sıralamasıdır. Devlet de süreklilik olduğundan hedeflerin sadece siyasilere bırakılacağına ben pek inanmıyorum. Hedeflere gidilirken iktidardaki politikacıların iktidar dışındakilere göre belki nüans farklılıkları olacaktır. Bir aile de bile gelen parayı baba önce bir yere anne ise başka bir yere çocuklar ise bambaşka bir yerlere öncelikle harcanıp o işin yapılmasını öncelemek isteyebilir. Bir araya gelip tartışıp asgari müştereklerinde birleşip herkesin razı olacağı adil bir yol bulmaları hiç birinin isteğini tam karşılamasa da en azından aile birliğinin korunmasını sağlar. Ama aileye dışarıdan müdahale olursa bireylerden biri veya birkaçının isteği olsa da aile birliği bozulmuş olur.

Bizlerin türkçemize hakim olup her konuyu siyasi yada politik konuşabilmeyi başarabilmemiz lazım. İnsan fikir üretebildiği kadar vardır. Fikrin üstünlüğünü ancak ondan daha üstün bir fikir geçersiz kılar. Aynı zamanda zayıf fikirler güçlü fikirlerin güçlülüğünü de doğrularlar. Fikirleri çarpıştırmak da anca diğer insanlara iletişimi daima açık tutmakla mümkündür. Bence devletlerin büyüklüğü insanların fikirlerinin toplamlarının büyüklüğü ile orantılıdır. Saygıyı esirgememek diyaloğu sürekli ve sürdürülebilir olmasını sağlayacaktır. Unutmayalım ki günümüzde sizin yapmadığınızı birileri sizsiz de olsa yapıyor.
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Tam hayırlı olsun deyip geçecekken, aynı müjdenin 8 yıl önce de verildiğini, benzerinin ise 1957 yılında verilip fos çıktığını görünce geçemiyor insan... Huyu kurusun.

Çoğu şeyi bilmiyorum, Rabbim muhakkak biliyor ve benim duam belli... "Allah iyileri korusun, kötülere fırsat vermesin inşallah"
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tam hayırlı olsun deyip geçecekken, aynı müjdenin 8 yıl önce de verildiğini, benzerinin ise 1957 yılında verilip fos çıktığını görünce geçemiyor insan... Huyu kurusun.

Çoğu şeyi bilmiyorum, Rabbim muhakkak biliyor ve benim duam belli... "Allah iyileri korusun, kötülere fırsat vermesin inşallah"
Duam belli, Duyan Belli :ok
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Ne zaman bir konunun ucu siyasete dokunsa konu kapatılıyor. Biz millet olarak bu işi beceremiyoruz. Ha sorsan özgür bir platform değil mi herkes fikrini belirtemez mi falan filan...
Cumhurbaşkanının müjdesi diye bir konu vardı ufaktan göz gezdirdim vay anam vay...
Yav vatana millete hayırlı olsun de geç ey forum ahalisi...
Belki şuan ucu siyasete dokunuyor diye benide taşa tutarlar ?
Böyle bir konuyu forum geçmişime dayanarak açtım içimden geldi.. Kıssadan hisse ?

Ülke tarihi boyunca, süre gelen olaylar; "olması gerektiği gibi" tartışılmadığı için;
*Matbaa bilmem kaç yüz yıl sonra geldi,
*Saraya harem kuruldu, olay dine dayandırıldı, dışarıdan kadın alındı, eş yapıldı olay miras hukuku ile açıklandı vs.
*Verilen kapitülasyonların yanlışlığı bilmem kaç yüz yıl sonra karşımıza çıktığında fark edildi, dönüş olmadı.
*Halk ile sarayın dili farklıydı ve kimse bunu ya fark etmedi, ya da sorgula(ya)madı
*Kurtuluş savaşında zafere etki etmeyen ancak, zafer sonrası çizilecek yol haritasında eksen kaymasına sebebiyet veren hatalar yapıldı
*Partizanlık, taraftarlık, adam kayırmacılık, kutsal değerleri kullanmak her devirde hoş karşılandı.

Vs. Vs.

Şahsen, tarihteki bütün olumsuzlukların, günümüze nasıl etki ettiğini okuyan, gören, bilen birisi için "olması gerektiği gibi" tartışılmasından yanayım, tartışmayı beceremiyoruz demek daha realite iken, "biz bu işi tartışamıyoruz" "siyaset olmasın, kalpler kırılmasın" diyoruz, bu söylemler de toplumu iyiye götürmüyor maalesef.

Ülke iyiye gidiyor olsaydı, haramiler; cebini doldurmakla, çalmakla, haram yemekle, yalan söylemekle meşgul olmaz, 18 yıl önceki yol haritasında, topluma ne vaat ettiklerini bir kez daha gözden geçirip onları yapmaya çalışırdı... Ama bu vaatleri ve ağızdan çıkan sözleri bırakın sorgulamayı hatırlayan bir toplum ortada olmadığı için haramzadeler de istedikleri gibi hikaye anlatıp, yol haritası çizip, perde arkasında parsayı toplamakta.

* * *

8 yıl önce açıklanmış bir haberi, balık hafızalı topluma, 8 yıl sonra; "müjde, müjde sana, parizyenden müjde sana" :sirit diyerek tekrar açıklamanın neresi hayırlı olur bilemem ama, ben bu komediye pozitif bakamam... Lafa karnım doyalı çok oldu.

Not; alıntıyı senden yaptığım için, sözlerim, sitemim kesinlikle ve kesinlikle sana değildir. İlk mesajdan da alıntı yapmak teknik olarak mümkün değil ama ona da az emek verinde oldu... Selametle.
 
Geri
Üst Alt