Ne zaman bir konunun ucu siyasete dokunsa konu kapatılıyor. Biz millet olarak bu işi beceremiyoruz. Ha sorsan özgür bir platform değil mi herkes fikrini belirtemez mi falan filan...
Cumhurbaşkanının müjdesi diye bir konu vardı ufaktan göz gezdirdim vay anam vay...
Yav vatana millete hayırlı olsun de geç ey forum ahalisi...
Belki şuan ucu siyasete dokunuyor diye benide taşa tutarlar ?
Böyle bir konuyu forum geçmişime dayanarak açtım içimden geldi.. Kıssadan hisse ?
Ülke tarihi boyunca, süre gelen olaylar; "olması gerektiği gibi" tartışılmadığı için;
*Matbaa bilmem kaç yüz yıl sonra geldi,
*Saraya harem kuruldu, olay dine dayandırıldı, dışarıdan kadın alındı, eş yapıldı olay miras hukuku ile açıklandı vs.
*Verilen kapitülasyonların yanlışlığı bilmem kaç yüz yıl sonra karşımıza çıktığında fark edildi, dönüş olmadı.
*Halk ile sarayın dili farklıydı ve kimse bunu ya fark etmedi, ya da sorgula(ya)madı
*Kurtuluş savaşında zafere etki etmeyen ancak, zafer sonrası çizilecek yol haritasında eksen kaymasına sebebiyet veren hatalar yapıldı
*Partizanlık, taraftarlık, adam kayırmacılık, kutsal değerleri kullanmak her devirde hoş karşılandı.
Vs. Vs.
Şahsen, tarihteki bütün olumsuzlukların, günümüze nasıl etki ettiğini okuyan, gören, bilen birisi için "olması gerektiği gibi" tartışılmasından yanayım, tartışmayı beceremiyoruz demek daha realite iken, "biz bu işi tartışamıyoruz" "siyaset olmasın, kalpler kırılmasın" diyoruz, bu söylemler de toplumu iyiye götürmüyor maalesef.
Ülke iyiye gidiyor olsaydı, haramiler; cebini doldurmakla, çalmakla, haram yemekle, yalan söylemekle meşgul olmaz, 18 yıl önceki yol haritasında, topluma ne vaat ettiklerini bir kez daha gözden geçirip onları yapmaya çalışırdı... Ama bu vaatleri ve ağızdan çıkan sözleri bırakın sorgulamayı hatırlayan bir toplum ortada olmadığı için haramzadeler de istedikleri gibi hikaye anlatıp, yol haritası çizip, perde arkasında parsayı toplamakta.
* * *
8 yıl önce açıklanmış bir haberi, balık hafızalı topluma, 8 yıl sonra; "müjde, müjde sana, parizyenden müjde sana"
diyerek tekrar açıklamanın neresi hayırlı olur bilemem ama, ben bu komediye pozitif bakamam... Lafa karnım doyalı çok oldu.
Not; alıntıyı senden yaptığım için, sözlerim, sitemim kesinlikle ve kesinlikle sana değildir. İlk mesajdan da alıntı yapmak teknik olarak mümkün değil ama ona da az emek verinde oldu... Selametle.