Sıfır JVC AndroidTV kendi kendine kapanıp donma yapıyor (Özellikle geceleri belli saatlerde)

R Çevrimiçi

radyoaktif

Yeni Üye
22 Ocak 2025
1
35
İyi günler dilerim üstatlar. Geçen senenin Eylül ayında bir siteye taşındığımız için yıllanmış eski ufak TV'mizi değiştirme vakti geldi deyip onu ufak odaya koyup yerine sıfır bir şekilde ve çok uyguna 65 inç Vestel 65U9700 SmartTV almıştım ama kumandasında sesli yazma özelliği ve çeşitliliği olmadığı için pişman olup (ailem ara sıra Youtube'u açıp bir şey aramak istediğinde kumandadan yazamayıp sesli olarak söyleyip açarlar diye düşündüğümden) 2 ay kullandıktan sonra aldığım tanış yere onu geri verip yerine, ücret farkı ile yine sıfır 65 inç JVC LT-65VA7405T AndroidTV aldım ve ilk AndroidTV'miz oldu. Lakin aldıktan kısa bir süre sonra ve özellikle geceleri haber seyrederken birden ekran kararıyor ve TV donuyor. Bazen bir kaç dakika sonra kendi kendine yayın geliyor, bazen de donduğu için TV'nin fişini çekip geri takınca baştan başlayıp düzeliyor. Vestel gibi bu JVC'yi de dahili uydu alıcısından kullanıyoruz. Uyku modu vs aktif değil özellikle belirtmek isterim, bu tür zamanlayıcı ayarlarına tek tek bakıp hepsini kapalı konuma getirdim. Fabrika ayarlarına bile alıp denedim ama nafile.

En son dayanamayıp geçen ay aldığım tanış yere götürdüm, 4 gün boyunca TV'yi açıp bıraktıklarını ve herhangi bir kapanma, donma, gitme gelme olmadığını, TV'ye virüs girdiğini, yazılım atıp çözdüklerini söylediler. Oturduğum sitedeki voltaj dengesizliğinin ya da daire içinde birden fazla TV var ise (ki salondaki yıllanmış TV'yi ufak odaya koyup orada kullanıyoruz ama onda bir kapanma donma vs olmuyor) uydu kablosundaki sinyal bozulmalarının da bu soruna yol açabileceğini belirttiler. Ama yine kendilerinden satın aldığım Vestel TV'de bir kere bile böyle bir sorun olmadığını, bu JVC'nin niye bu kadar hassas olduğunu anlayamadığımı söyledim. Ayrıca tarayıcısı ile bazen film ve maç vs (cinsel içerikli sitelere girmediğimi özellikle belirtmek isterim) izlemek için çeşitli sitelere girdiğimde buralardan da virüs bulaşıp bu soruna sebep olabileceğini söylediler ama sonuçta bu sitelerden uygulama yüklemiyorum, apk indirmiyorum, herhangi bir izin vermiyorum ve üstelik tarayıcının da popup, reklam vs özelliği olduğu için bu kapanıp açılma sorununun sebebinin bu olmaması gerektiğini, eğer öyle ise de AndroidTV kullanmamın bir esprisinin olmadığını, sırf sesli yazma kumanda özelliği için Subwoofer'lı Vestel'i gerip verip üstüne fark koyup bu TV'yi almamın akıllıca olmayacağını söyleyerek JVC TV'yi söylene söylene geri aldım ama aynı kapanma sorunu devam ederse geri getireceğimi özellikle belirttim. Sonuçta JVC TV'deki gibi Android telefonumun tarayıcısından da film, maç vs izleme sitelerine giriyorum ama telefon hiç kapanıp açılmıyor.

Misal dün sabah 8'den gece 11'e kadar TV'yi rastgele bir TV kanalında açık bıraktırdım, tam 11.30 gibi TV yine kendin kendine karardı ama bu sefer 10 saniye sonra geri açıldı, yayın geri geldikten sonra TV biraz donmuş sersemlemiş gibiydi ve kumandaya tepki vermiyordu ama bir 10 saniye sonra kendine geldi, başka kanalı açınca o kanalda bir 5 saniye açılmadı sonra açıldı. Yaklaşık 30 saniye sonra TV toparladı gibi yani. Bu sefer komple fişini çekip takmama gerek kalmadı mesela ama bu gece gerek kalabilir. Çünkü bu sorun bir kere başladı mı, her gece bu saatlerde kendini tekrarlıyor. Bu yüzden bina grubundan aynı sorunu yaşayan başka komşu var mı diye özellikle sordum, 60 kişilik binada sadece 1 kişi bizde de bazen yayın gündüz bile kararıp bir kaç saniye sonra açılıyor dedi o kadar. Ayrıca binada voltaj dengesizliği olsa sadece TV'yi ve beni mi etkiler. Her komşunun TV'sini etkilerdi, hepsi şikayet ederdi, ben de önceki Vestel'de de yaşardım ama sorunun JVC ile alakalı olduğu aşikar.

Yani buraya 4-5 ay önce taşınır taşınmaz yine aynı yerden alıp bir kaç ay kullandığımız o Vestel 65U9700 SmartTV'de bir kere bile böyle kendi kendine kapanıp açılma, donma, kasma sorunu yokken, sırf sesli yazma özelliği ve Android çeşitliliği ile tanışalım diye yine aynı yerden farkını vererek değiştirip aldığım JVC LT-65VA7405T AndroidTV'de neden özellikle geceleri böyle bir kendi kendine kapanma, açılma, donma sorunu yaşanır ki? İlk aldığımız o SmartTV Vestel mi çok dayanıklıydı yoksa bu AndroidTV JVC mi çok dandik anlamadım. Sonuçta voltaj dengesiz ise, uydu sisteminde sorun var ise Vestel'de de böyle sorunlar yaşatması gerekmiyor muydu bize? Üstelik JVC Japon malı diye daha da güvenmiştim ama JVC ürünlerinin Vestel garantisi altında satışa sunulduğunu öğrendim. JVC TV'ler direkt Japonya'dan mı ülkemize ithal ediliyor yoksa Vestel fabrikalarında mı üretiliyor ona tam emin olamadım. Yani Vestel'de yaşanmayan sorun JVC'de nasıl yaşanıyor orası da garip. Sizce sorun tam olarak nedir? Ona göre aldığım yer ile görüşüp bu JVC'yi yine geri verip bu sefer uygun bir fiyat farkı ile aynı boyutta WebOS'lu bir LG ver diyeceğim artık ne yapayım. Çünkü benim 2017'den beri kullandığım ufak bir LG WebOS TV var ve gayet memnunum ama onda anten kablosu bağlı değil çünkü eve sadece 2 tane uydu kablosu geliyor. Biri salondaki bu JVC TV'ye bağlı, diğeri de diğer odaya koyduğumuz eski emektar TV'ye bağlı.

Son olarak şikayetvar'da tam da benim JVC'deki soruna benzer bir sorun yaşayan kişinin yorumu ile karşılaştım, yani ben yazsam tam da bunları yazardım.

WhatsApp-Image-2025-01-22-at-10.59.19.jpg

Geri
Üst Alt