Set üstü ocak mı alınmalı ocaklı fırın mı?

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
20 yıllık (marka hoşseven) bir ocaklı fırın var ancak bazı gözlerinden artık gaz çok az geliyor (tüp kullanıyoruz) ocağı kullanamıyoruz. Fırını da çalışmıyor. İçerisine bir şey sokup tıkanıklığı açarken gaz kaçağına sebep olmak istemiyorum bu yüzden yeni bir ocak veya ocaklı fırın almayı düşünüyorum. Şuan fırın olarak luxell börekçiyi kullanıyoruz. Eğer ocaklı fırınlar bu fırından daha tasarruflu ise ocaklı fırın almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Yeriniz müsaitse olabilir.Tassaruf konusu luxell watt değeri ile ocak fırın watt değeri aynı değildir.Ocak fırın watt değeri yüksektir ama izolasyonu luxell göre iyidir.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu fırınlı ocaklar eskiden alınıyordu şimdi pek alan olmuyor fazla yer kaplıyor diye tercih edilmiyor..

Normal 4 ocak daha kullanışlı pratik oluyor rezistansın olduğu yerde tasarruf olmaz hepsi aynı..

1500-2000 watt aralığında güç çeker bütün fırınlar..

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Belki saçma gelebilir ama bizim ocakta tıkanıyor hiç gaz çıkmıyor alıyorum kürdanı gaz çıkan deliğe sokup çıkarıyorum tamamen açılıyor
Evet enjektör zamanla tıkanabiliyor.
Yağ çözücü de sıkılabilir.
Ya da az miktar kaynar su dökülebilir.
İğne ile de enjektörü iyice temizlemek işe yarıyor.
Genelde düzenli temizlik yapılırsa enjektör zor tıkanır diye düşünüyorum.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Evet enjektör zamanla tıkanabiliyor.
Yağ çözücü de sıkılabilir.
Ya da az miktar kaynar su dökülebilir.
İğne ile de enjektörü iyice temizlemek işe yarıyor.
Genelde düzenli temizlik yapılırsa enjektör zor tıkanır diye düşünüyorum.
Enjektör yok olsa yapardım kara delik düşünün içerisinde enjektör veya benzeri bir şey yok.

Birde piyasa malı mı? A101 e gelen mi alınır?

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Tasarruf demişken şu yeni çıkan malzemesine göre fiyatı aşırı pahalı olan ama yine de tatminkar olan Airfryer'leri öneririm. Philipsin şu çok satan modelinden aldım ve evde artık kızartma yapmaz olduk. Fırında tavuk gibi fırında çok enerji tüketerek uzun sürede yapılan yemekleri 10 dakika gibi kısa bir sürede yapabildiğinden enerji tüketimi neredeyse 10 kat azalmış oluyor. Mikrodalgadan sonra en müthiş fikir olabilir.

Tabi her şeyi yapamıyorsunuz ama genel olarak fırında et türevlerini sık tüketen biriyseniz öneririm. Şahsen bizde şu an normal fırın olmasa eksikliğini hissetmeyiz. Hatta hanım onun içinde kupa kekler bile yapıyor ki bu da normal fırında yapılıyor normalde.

Tabi yine de bunca övgüye rağmen klasik fırınla aynı prensibi daha küçük alanda turbo fan takviyesiyle yapıyor diye fiyatının koca fırının 2-3 katı olması iç karartıyor.

SenolEker Çevrimdışı

SenolEker 

Aktif Üye
31 Tem 2021
127
60
Tasarruf demişken şu yeni çıkan malzemesine göre fiyatı aşırı pahalı olan ama yine de tatminkar olan Airfryer'leri öneririm. Philipsin şu çok satan modelinden aldım ve evde artık kızartma yapmaz olduk. Fırında tavuk gibi fırında çok enerji tüketerek uzun sürede yapılan yemekleri 10 dakika gibi kısa bir sürede yapabildiğinden enerji tüketimi neredeyse 10 kat azalmış oluyor. Mikrodalgadan sonra en müthiş fikir olabilir.

Tabi her şeyi yapamıyorsunuz ama genel olarak fırında et türevlerini sık tüketen biriyseniz öneririm. Şahsen bizde şu an normal fırın olmasa eksikliğini hissetmeyiz. Hatta hanım onun içinde kupa kekler bile yapıyor ki bu da normal fırında yapılıyor normalde.

Tabi yine de bunca övgüye rağmen klasik fırınla aynı prensibi daha küçük alanda turbo fan takviyesiyle yapıyor diye fiyatının koca fırının 2-3 katı olması iç karartıyor.
Airfryer konusunda sormak isterim:
Gayet güzel bir fırınım varsa, airfryer almak mantıklı olur mu?
Airfryer'da yapılabilecek ama fırında yapılamayacak ne gibi şeyler var?
Bir de bu alet çalışırken ısınıyor mu? Malum ısınmak = enerji kaybı.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Airfryer konusunda sormak isterim:
Gayet güzel bir fırınım varsa, airfryer almak mantıklı olur mu?
Airfryer'da yapılabilecek ama fırında yapılamayacak ne gibi şeyler var?
Bir de bu alet çalışırken ısınıyor mu? Malum ısınmak = enerji kaybı.
Eşime sorarak cevapladım.

Airfryerde yapabilip fırında yapamayacağınız bir şey yok. Ama airfryrda 10 dakikada yapılıyorsa fırında 20-25 dakikada yapılır. Ama tabi daha fazla porsiyonlar da yapılabilir bu sürede.

Fırında muhtemelen bir tek kırmızı et bu kadar güzel olmayabilir. Hem de 6 dakika gibi bir sürede.

Enerji konusuna gelirsek, sadece zaman için bile fırından çok daha tasarruflu olacağını garanti edebilirim. Hem de öyle %40-50 değil.

Geri
Üst Alt