İnan bilmiyorlar,kaç kez şahit oldum bir çok şeyi bilmediklerine,aslında babadan gördüklerini yapsalar(dı) böyle olmazdı.Sene 90'lar, Ege Ziraatte hocalarla lakırdarken, "sultaniyeler tıra yüklenirken ddvp sıkıyolar yolda gelene kadar sararsın diye" demişlerdi.
DDVP.!!!!
Çiftçi bu kadar cahil ve bir o kadar gaddardır. Nokta.
Adana ve civarında, çoğunun zulasında halen temik durur...
Ve işin komik yanı bu zımbırtıların fiyatları da görece kallavi. Öyle pek ucuz şeyler değil yani. Demek ki over doz kullanmak keseye de zarar...???Arkadaşlar, bizim en bilinçli üreticilerimiz yurt dışına ihraç yapan çiftçilerimizdir . Onların ürünlerinde yüksek oranda pestisit çıktığına göre, sadece iç piyasaya ana-babam usulü üretim yapan çiftçinin kullandığı dozajı düşünemiyorum.
Sorun işte tam da orada başlıyor. doz aşımı yaptığını bilmeden anam-babam usulü 5 kapak dök tamamdır kafasını yaşıyorlar.Ve işin komik yanı bu zımbırtıların fiyatları da görece kallavi. Öyle pek ucuz şeyler değil yani. Demek ki over doz kullanmak keseye de zarar...???
İnan bilmiyorlar,kaç kez şahit oldum bir çok şeyi bilmediklerine,aslında babadan gördüklerini yapsalar(dı) böyle olmazdı.
Arkadaşlar, bizim en bilinçli üreticilerimiz yurt dışına ihraç yapan çiftçilerimizdir . Onların ürünlerinde yüksek oranda pestisit çıktığına göre, sadece iç piyasaya ana-babam usulü üretim yapan çiftçinin kullandığı dozajı düşünemiyorum.
İçlerinde 12 yıl durdum,ürünleri tırlarla alıyorlardı üreticilerden ,geldiklerinde olgunlaşmış ne kadar ürün varsa topluyorlardı (ayrı ayrı üreticiden), bir tır şöförü çay muhabbetinde bana "abi bu adamın ürünleri bir numara,bak aynı toprakta yetişiyor ama bunlar bambaşka "demişti, ben de biraz fazla meraklıyım ya ," sen şöförsün ne biliyorsun mübarek" demiştim,bana "abi tüccar öyle diyor,ramazanın ürününü ayırın diyor" dedi.Ramazan abiye sordum ,bana "alattin aga hakkı neyse onu vereceksin ,ben sana şu ağaca 5 kova gübre at dedim mi hiç, yakar 5 kova " dedi ve anlattıSorun işte tam da orada başlıyor. doz aşımı yaptığını bilmeden anam-babam usulü 5 kapak dök tamamdır kafasını yaşıyorlar.
Hatta bir çiftçi muhabire biz kendimize ayrı ekiyoruz diyerek pişkinlikte zirve yapmıştı.