SEG TV İlk 5 Saniye Görüntü Var ?

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
Herkese cümleten iyi akşamlar.
Elimde SEG 42SD6100 model 17MB96 anakarta sahip bir tv var. Televizyon ilk başlarda arka led ışıkları 2 dk çalıştıktan sonra kapanıyordu. Görüntü var fakat ledler gidiyor. Tvyi tekrar başlatınca ledler tekrar çalışıyor 2 dk sonra tekrar sönüyor. Besleme kartı arızasıdır diye düşündüm. Eğer led olsa komple gider bir çalışıp bir çalışmamazlık yapmaz dedim. Yeni bir besleme kartı (17IPS71) aldım değiştirdim. Tvyi denemeye başladım. Görüntü tekrar geldi.
Bu sefer 10 dk hiçbir problem olmadı. 10 dk sonra tv 2 kere kendine reset attı. Açıldığında ise ekranda sadece led ışık var yukarıdan aşağı ince rengarenk renkler iniyor. Tamirciye götürdüm. Cihazın içini hiç açmadan panel cofları arızalı bunun 500 lira tutar dedi. Besleme kartını sökerken panele temas etmedim bile. Tamirciden alıp eve geldim. Tcon kartını ve anakartı güzelce temizledim tekrar denedim. Görüntü geldi. Fakat bu sefer görüntü 5-10 saniye duruyor sonra yine çizikleniyor ve kayboluyor. Fakat her yediden başlatmamda SEG markası reklamını görüyorum orda problem yok. Panelim arızalı olsa bu yazıyı ilk açılışta dahi göremem heralde. Sanki anakart yazılımı devreye girince problem başlıyor. Sizce problem ne olabilir ? MB96 full yazılımını güncellemek istedim fakat forumdan kaldırılmış sanırım. Kendi fikrimce sorun anakartta veya tcon kartında. Bundan nasıl emin olabilirim ?

İkinci sorum ise aynı marka ve modelde ekran paneli kırık tvyi 220 liraya letgoda buldum. Eğer bunu alır besleme kartını anakartı ve tcon kartını değiştirirsem panel yazılımına gerek kalır mı? Ekranda ters dönmeler yaşar mıyım? Marka ve modeli benim tv ile aynı.

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
Tv açıldıktan 10 saniye sonraki görüntüsü:

p5aPrr.jpg

Bu da görüntü gitmeden zar zor alabildiğim yazılım bilgileri :)

kMavqq.jpg

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
Ona bakmayı akıl edemedim hocam aklıma gelmedi. Ama tcon kartında birkaç voltaj ölçümü denedim sigorta çıkışında 11 volt değer aldım. Normal değerleri bilmiyorum. Bu bilgi belki işinize yarar. Ayrıca yarın tekrar açabilirim tvyi. Özel istediğiniz değerler varsa onlara da bakarım hocam

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
O zaman sorun anakartta mı hocam. Çünkü kartın direk sigorta kısmında ölçtüm 11 voltu. O da sanırım anakarttan direk gelir sigortadan geçer kartın geneline yayılır. Anakarttan gelen voltaj hatalı anladığım kadarıyla ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
TCON kartı 12 voltu kartın beslemesidir.

Kart da içerisindeki inverter sistem sayesinde hücrenin besleme voltajını üretir. Önemli olan görüntü gittiğinde bu voltajın da kesilip kesilmediğidir.

12 volt sonrası VCOM voltajı almanız gerekir. Panel boyutuna göre değişen voltajları bunlar.

DC16 DC27 DC30volt gibi değerler. :ok

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
Bilgi için teşekkürler hocam onları da kontrol edeceğim. Peki dediğim gibi aynı marka model paneli kırık tv var alsam değiştirsem panel uyumsuzluğu vs olur mu ? Ve şuanki durumun yazılımsal olma ihtimali var mıdır full yazılım atsam düzelme ihtimali var mıdır acaba ?

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
paneli kırık tv var alsam değiştirsem
Televizyonunuzun modeli ayni olmasina ragmen, almayi düsündügünüz Tv ayni ürün serisine ait olmadigi zaman uyumsuzluk cikabilmektedir.Bunlardan en cok gördügüm problem; kablo baglantilarinin uyumsuzlugunda ortaya cikiyor.Hatta tcon olmayan bir Panel bile kullanilmis bile olabilir(basima geldi).Arka kapagi acip kontrol etme durumunuz varsa gözle kontrol ediniz.Yazilim konusunda problem cikma ihtimalide tabiiki var ,sizin durumunuz icin gecerli olabilir mi bilemeyecegim ama buradaki sorumlu arkadaslarin panel yazilimi icin sorunu olan arkadaslara yardimci ollabildigini biliyorum.Elinizde saglam calisir durumda bir Panel var ,eger merakiniz zamaniniz ve buna ayiracak bütceniz varsa daha iyi bir anakart ve diger ünitelerden olusan bir tv de ortaya cikarabilirsiniz;bu da mümkün ama deneme yanilma yöntemiyle oldugu icin hem uzun sürüyor ,parcaya ulasim ucuz olmasi gerek. Burada 10-30€ arasi degisiyor 50-55" tv icin .200 tl biraz fazla gibi deneme yanilma icin..

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
Hocam tcon kartını inceledim. İlk önce öyle el değmeyecek kadar fazla bir sıcaklığa rastlamadım. Fakat sıcaklık her açıp kapatmamda elle hissedilir derecede değişiyor. En son baktığımda ise üzerindeki çip bayağı ısınmıştı. Uzun süre el tutsam yakar gibi. Kart üzerindeki voltaj değerlerini tekrar ölçtüm.

VIN = 12.11
VCOM = 6.55 (Görüntü varken ve yokken sabit geliyor.)
VCOMR_FB = 6.50
VST = -4.94
VGL = -4.96
VGL-I = -4.97
VGH = 16 - 17 (Voltaj sürekli gidip geliyor sabit değil. Önce 0 volt saha sonra 16 - 17 civarlarında.)
VGH_EVEN = -4.96 (Voltaj sürekli gidip geliyor sabit değil. Önce 0 volt daha sonra -4.96 geliyor.)
VGH_ODO = 4.96 (Voltaj sürekli gidip geliyor sabit değil. Önce 0 volt daha sonra 4.96 geliyor.)
CLK_6 =7.90
CLK_5 = 7.86
CLK_4 = 7.90
CLK_3 = 7.90
CLK_2 = 7.90
CLK_1 = 7.86
HVDD = 8.39

Bu arada yardımlarınız için teşekkürler @teknovest @fikoloji @Adem Helvacı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam tcon kartını inceledim. İlk önce öyle el değmeyecek kadar fazla bir sıcaklığa rastlamadım. Fakat sıcaklık her açıp kapatmamda elle hissedilir derecede değişiyor. En son baktığımda ise üzerindeki çip bayağı ısınmıştı. Uzun süre el tutsam yakar gibi. Kart üzerindeki voltaj değerlerini tekrar ölçtüm.

VIN = 12.11
VCOM = 6.55 (Görüntü varken ve yokken sabit geliyor.)
VCOMR_FB = 6.50
VST = -4.94
VGL = -4.96
VGL-I = -4.97
VGH = 16 - 17 (Voltaj sürekli gidip geliyor sabit değil. Önce 0 volt saha sonra 16 - 17 civarlarında.)
VGH_EVEN = -4.96 (Voltaj sürekli gidip geliyor sabit değil. Önce 0 volt daha sonra -4.96 geliyor.)
VGH_ODO = 4.96 (Voltaj sürekli gidip geliyor sabit değil. Önce 0 volt daha sonra 4.96 geliyor.)
CLK_6 =7.90
CLK_5 = 7.86
CLK_4 = 7.90
CLK_3 = 7.90
CLK_2 = 7.90
CLK_1 = 7.86
HVDD = 8.39

Bu arada yardımlarınız için teşekkürler @teknovest @fikoloji @Adem Helvacı
Tcon un tüm değerleri %100 sağlıklı ve normal çalışıyor.
Eğer görüntüyü anakart kesmiyor ise, gerisi hücreye kalır.

Fatih33 Çevrimdışı

Fatih33

Yeni Üye
19 Eki 2019
8
28
Peki elinizde full yazılım dosyası var mıdır hocam rica etsem birde yazılım güncellemeyi deneyeyim. Forumda paylaşımı durdurulmuş linkler kaldırılmış malesef

Geri
Üst Alt