Seg 42" 42sd6100 bir süre sonra kapanıyor.

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
TEK ÇANAK O DA SİZİN DİMİ ?
BAŞKA CİHAZ DENEDİNİZMİ O KABLODA ?
4lü lnb var biri bu odaya geliyor ama normalde burada tüplü tv ve harici uydu cihazı var. ben sadece denemek amaçlı buraya takıyorum.
yani çalışıyor hatta bende burarnın arızalı olduğunu düşünüp başka bir odaya taktım yine olmadı
kaldıki yayın olan tv ydi ve kanallar eskiden kalma diye sıfırlayıp yeni kanal yükleyecektim sinyal yok

G Çevrimdışı

GS1881

Yeni Üye
17 Şub 2019
23
40
anten kablosunun ucundaki f konnektörü sök yeni kablo ucunu yenile resimde kablo bağlantı sorunu olduğu görünüyor sorun kablo ucunda

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
4lü lnb var biri bu odaya geliyor ama normalde burada tüplü tv ve harici uydu cihazı var. ben sadece denemek amaçlı buraya takıyorum.
yani çalışıyor hatta bende burarnın arızalı olduğunu düşünüp başka bir odaya taktım yine olmadı
kaldıki yayın olan tv ydi ve kanallar eskiden kalma diye sıfırlayıp yeni kanal yükleyecektim sinyal yok
o zaman ana kart arızalı gibi

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
o zaman ana kart arızalı gibi
peki anakart arızalı olasa yazılım yüklerken veya menülerde gezinirken hiç bir sorun yok bir bellekten video izlemedim onuda deneyeceğim
aklımda deli sorular tabi birde yayın varkende kendiliğinden görüntünün gitmesi vardı ses arka planda devam ediyordu yani çalışıyor bir süre sonra ekran gidiyor kapatıp açıyorum daha az çalışıyor gidiyor ama ses vardı
çıldırmamak elde değil bu yoklukta tv parası vermekte istemiyorum

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
tv tarafını kontrol et kablo sorunu değilse besleme kartının kapasatörlerini değiştir sorunun %99 düzelecek
uzun zaman önce 10 yıldan fazla elektronik tv tamircisinin yanında çalışıyorum biri cihaz getirdi kanallar çalışmıyor ustam dediki tunerin yanındaki kondansatörleri değiştir düzelir beslemede ki kondansatör lerdede sanki içi akmış gibiydi her ihtimale karşı hepsini değiştirdik düzelmişti şimdi siz böyle deyince o anlar aklıma geldi denemekte fayda var işten güçten vakit bulup mazlemeleri alıp değiştirecem eliöden geldiğince ucuza mal etmeye çalışacağım

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
Tv normal çalışıyordu ama kanal lar eskiydi kapanan kanal isimleri mevcuttu bende önce tkgs ile güncellemek istedim olmadı sonra ilk kurulum yaptım sinyal yok ne kalite var ne sinyal seviyesi ikiside '0' ilk kurulum aşamasındaki her ihtimale karşı tüm seçenekleri denedim olmadı
discq doğru seçili mi ?
kablo direk geliyor ama yinede her ihtimale karşı tüm seçenekleri denedim
anladım,

full yazılım deneyiniz
Arkadaşlar kondansatörleri değiştirdim fakat sinyal gelmedi. Sonra kart alıpta uyumsuz çıkma ihtimaline karşın bende tv tamircisine götürdüm fakat led değişiminden başka bişey yapmıyor tv adına neyse ilk kurulum menüsüne geldi benim denediğim gibi hiç fark yok direk olarak değilde discg 1 olarak seçim yaptı sinyal geldi ve kanallar yüklendi. Ben tabi şokk :) neyse dedimki bu tv nin bir zaman sonra kapanma sorunu var ona bakalım neyse tmm dedi 2 gün kaldı hiç kapanmadı dedi ben yine şokkk geldi eve bağladım 5dk anca çalıştı kapandı ben 3. şokumu yaşadım kapatıyorum açıyorum geliyor 5dk sonra yine gidiyor. ama telefonun fenerini tutunca görüntü var ışık yok ses arkadan devam ediyor. ledler bozuk olsa dicem hiç açılmaz ama kapat aç yapınca geliyor sonra gidiyor.
Bu terste bir işvar ama anlamadım gittii..

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Arkadaşlar kondansatörleri değiştirdim fakat sinyal gelmedi. Sonra kart alıpta uyumsuz çıkma ihtimaline karşın bende tv tamircisine götürdüm fakat led değişiminden başka bişey yapmıyor tv adına neyse ilk kurulum menüsüne geldi benim denediğim gibi hiç fark yok direk olarak değilde discg 1 olarak seçim yaptı sinyal geldi ve kanallar yüklendi. Ben tabi şokk :) neyse dedimki bu tv nin bir zaman sonra kapanma sorunu var ona bakalım neyse tmm dedi 2 gün kaldı hiç kapanmadı dedi ben yine şokkk geldi eve bağladım 5dk anca çalıştı kapandı ben 3. şokumu yaşadım kapatıyorum açıyorum geliyor 5dk sonra yine gidiyor. ama telefonun fenerini tutunca görüntü var ışık yok ses arkadan devam ediyor. ledler bozuk olsa dicem hiç açılmaz ama kapat aç yapınca geliyor sonra gidiyor.
Ya güç kartı yada takılan LED kaynaklı sorun olabilir.zaten arızayı çözmüş sunuz.
Kurulumla alakalı sorun olabileceğini belirtmiştim

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
2 gün kapanmadı dediyse birde bunu dene tv,nin arkasından anten kablosunu sök bağlı olmasın usb ye film at aç bakalım kapanacak mı anten kablosu takılı olmadan dene anten kablosunda bazen hasar olabiliyor buda tv ye reset yada kapanma yapıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1-anten kablosu hasarlı
2-f kornektör bağlantısı kablo ucu doğru yapılmamış
3-lnb arızalı
4- tv nin arkasına anten kablosu takılı olmadan anten kablosunu sök çıkar usb içine film at aç tv yi izle kapanmaz ise anten kablosu yada lnb sorunlu demek
5. yine kapanıyor ise yeni bir anakart alman şart anakart arızalı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt