Merhaba dostlar, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Bilgisayarım garantisinin bitmesine 25 gün civarı kala bozuldu. Ürünü yetkili partner garanti servisine elden teslim ettim. Ürünü teslim ettiğim gün ile cumartesi günleri dahil olarak dokuzuncu iş gününde teslim alabilirsiniz mesajı geldikten sonra ertesi gün yani onuncu iş gününde teslim aldım. Garanti kapsamında parça değişimi olmuştu. Ürünü teslim aldım imzamı attım teslim belgemi aldım fakat aynı gün cihazın tamir olmadığını gördüm. Bundan ötürü cihazı aynı gün, aynı sorundan dolayı tekrardan servise verdim ve yeni bir dosya açıldı. Şu anda cihaz cumartesi günleri dahil on iş günüdür serviste. Bunlara ek olarak bu 25 günlük süreçte bilgisayarın garanti süresi de doldu. Garantiye teslim ettiğim günden beridir de 19 iş günü geçti ama tabii bu sırada cihazı birkaç saatliğine teslim almış da bulundum.
Şimdi benim sorum şu. Cihaz ola ki gene bazı parçalar değiştikten sonra tamir olmazsa anladığım kadarıyla seçimlik hakkım başlıyor. Çünkü cihazı aynı sorundan 2 kez tamir ettirdim ve 3. kez yine bozulmuş oluyor. Bu durumda ben ücret iadesi talep ederken nasıl bir şey yapmam gerekiyor? Bu ücreti, cihazı satın aldığım teknoloji market mi karşılayacak yoksa cihazın yetkili partner garanti servisinden mi istemem gerekiyor? Bir de cihazın şu anda garantisi doldu ama cihaz dün itibariyle 19 iş günüdür serviste. Bunun bir etkisi olur mu? Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
Şimdi benim sorum şu. Cihaz ola ki gene bazı parçalar değiştikten sonra tamir olmazsa anladığım kadarıyla seçimlik hakkım başlıyor. Çünkü cihazı aynı sorundan 2 kez tamir ettirdim ve 3. kez yine bozulmuş oluyor. Bu durumda ben ücret iadesi talep ederken nasıl bir şey yapmam gerekiyor? Bu ücreti, cihazı satın aldığım teknoloji market mi karşılayacak yoksa cihazın yetkili partner garanti servisinden mi istemem gerekiyor? Bir de cihazın şu anda garantisi doldu ama cihaz dün itibariyle 19 iş günüdür serviste. Bunun bir etkisi olur mu? Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.