selam , bilerek arızalı almış olduğum projektör satıcının söylemesine göre çalışırken birden kapanmıştı , güç kartı ağrızası olduğunu tahmin etmiştim ki öylede oldu , güç kartını söktüm optolardan birinin bacakları yollardan ayrılmıştı ve pcb de sararmış gibi belli ki ısıdan dolayı kopmuştu , bacaklarını lehimledim güç kartı çıkış verdi daha sonra anakarta güç verdim pwr led yanmadı ve pwr butona hiç tepki alamadım , anakart üzerinde bobinlerde 5v-3.3v-1.8v gördüm fakat ana işlemci yanındaki 2 bobinden değer alamadım geriye doğru kontrol yaptım ve voltaj giriş soketinin yanındaki anahtarlama transistörünün 16v kollektöre geçirmediğini gördüm (b1204) bunu söktüm yerine bc308 taktım ve bobinlerden birinden 1.2v diğerinden 0.3v gördüm fakat cihaz yine açmadı , cihazı toplayıp denemek istedim o sırada anakartı yere düşürdüm ve çıkış vermeyen bobinlerdeki voltajların ikiside 0.3v vermeye başladı bu halde cihazı topladım ve sonuç yine değişmedi
gözlemlediğim kadarıyla
1. anakartta herhangibir kısa devre yok
2. pw190 (pixelworks) ana işlemci 50 derecelere kadar ısınıyor diğer işlemcilerde ısı yok
3. lambada herhangibir omaj alamadım diyot modunda da değer okuyamadım acaba kesilmiş mi? nasıl anlayabilirim
girişteki arızalı transistörün devre şeması bu:
girişteki transistörün beslediği buck con. bu:
gözlemlediğim kadarıyla
1. anakartta herhangibir kısa devre yok
2. pw190 (pixelworks) ana işlemci 50 derecelere kadar ısınıyor diğer işlemcilerde ısı yok
3. lambada herhangibir omaj alamadım diyot modunda da değer okuyamadım acaba kesilmiş mi? nasıl anlayabilirim
girişteki arızalı transistörün devre şeması bu:
Ekran görüntüsü 2022 06 28 145224
Resim Ekran görüntüsü 2022 06 28 145224 kaydedildi Tavsiye FORUMU
resim.tavsiyeforumu.com