Aynen hocam daha fazlaydı belkide 5 yıldır var ancak gittikçe azaldı.Sanki çizgi sorunu da var gibi? Adem Helvacı
Adem hocam LED’leri değişsek çizgi dursa yine de sorunlar büyür mü?Çok iyi bildiğim, çok sevdiğim, tabiri caiz ise DAŞŞŞ KİBİN televizyondur ancak yaşı geldi kısmını geçeli çok olduk.
Bu model artık bizim piyango dediğimiz modellerden. Açık belirtmek gerekirse onarımına masraf edilmesi taraftarı olmuyorum bu tarz ürünlerde çünkü onarılmak istendiğinde ek sıkıntılar ortaya çıkardığını da biliyorum.
O çizgi zaten panelin ben gidiciyim demeye başlamasının bir işareti.Adem hocam LED’leri değişsek çizgi dursa yine de sorunlar büyür mü?
Korkum şu; COF lar fazlasıyla gevrek oluyor bu yaşlarında, Ledleri değiştirecek dostumuz ne kadar ehil olsa da ledleri değiştirmek için paneli yerinden almak istediğinde BUFFER dediğiğimiz boardları yerinden kaldırmak zorunda. işte gevremiş olan COF üzerindeki hatlar bu esnada kendisini bırakıyor.Adem hocam LED’leri değişsek çizgi dursa yine de sorunlar büyür mü?
Bu farklı, bu tamir edilmeli. ledler Direct led ve maviye dönmüş yani kelvin değerleri değişmiş.
Aşağıdaki görsellere bak da öğren acemi tamirci. Kendini geliştir biraz. Gözünde o kadar büyüttüğün BUFFER kelimesi TAMPON anlamında kullanılır.Buffer nedir yahu plazma tv mi tamir ediyorsunuz pcb desek daha doğru olur
Kıymetli kardeşim görmedim inanın. Kusura bakmayınız yoksa size de GÜVENİLİR ve gerçek emekçi ustalarımızın numarasını seve seve ulaştırırdık.Ben de parça temini talebimi ilgili başlığa yazmıştım ama sanırım başlık açmak daha fazla yardım almayı sağlıyor. Yine de hali hazırda bilgili kişiler buraya da yazmışken bildirim giderse belki ben de yararlanabilirim.
Bana da 49 pus 7503 led barları gerekli. Güvenilir bir yerden temin etmek adına tavsiyelerinizi bekliyorum.
TELEVİZYON Yedek Parça Tedarik Konusu
Forumdaşlar Hepinize Merhaba; Farkındayım bu aralar sizleri ihmal ediyorum lakin her şeyin bir sebebi var merak etmeyin sizler için hayırlı olacak bu ayrılığın sonucunda :ok Kısa zaman içerisinde tüm planladığım işlemleri bitirip sizlere hem bilgi vereceğim, hem de güzel haberler paylaşacağım...tavsiyeforumu.com