Samsung TV de sinyal sorunu

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,483
eskiden biz tam doğru ölçüm yapmak için harici uydu+çanak kontrolunda her zaman
efsane Humax 5400 Receiver kullanırdık yani o ne gösteriyorsa o dur:ok

siz harici uydu-alıcı dediğiniz hemen hepsi Karaköy işi yaw
bakın ne olur
Seviye 100 veya 90
Kalite de 80 filan gösterir
ancak bu değerler küllüm yalnıştır yaw!

yayınlar ya kırılır ya hiç gelmez ya da bozuk filan gelir bir şekilde
çünkü yazılımla bu değerlerle oynanır(bunu bilenler çok iyi bilir)

mesela o sistemi Humax la bir kontol etsek S.Seviyesi belki 60/70 anca çıkar
Kalite ki önemli olan değer budur bakacağınız o da en fazla 10/15 çıkar ve yayınları alamaz kırılır v.s

Bizim Apt. da geçmişte ben çok kontrol etmiştim komşuların sinyallerini,Receiver ların dandik
hatta öyle dandik ki Humaxı taktığım zaman anlıyordum,bu dandik bu çok daha dandik diye:haha1

adam geliyor abi yayın yok diyor,onunkini ölçüyorum seviye 80 de kalite de 50 de ama yayın inmiyor yaw
Humax la bir bakıyorum seviye 40/50 ama kalite 10/15 ve gelmez tabiki:hihi

Piyasa bu çakallığı hemen her üretici yapıyordu! kalite 100 çıkar seviye de 70 filan çıkar
ama palavra tabiki bu değerler

++

Merkezi sistemlerin adı merkezi dir yaw,eskiden de kötüydü hala kötü bana göre
adam gibi merkezi kurmak önce çok pahalı! malzemeler ya bulunmuyor yada yerli işi dandik
Alman sistemler olacak ama bunlar ateş pahası bir de "Usta" bulunacak ki bu da artık zor
Bizm Apt. da Müteahhit yaptırmış dı en başta ama rezalet idi! yani Merkezi varmı var hesabı!
sonra ben ve bazı daireler kendi çanaklarımızı koyduk olayı çözmüşdük++

D Çevrimdışı

dkms1907

Yeni Üye
1 Nis 2025
2
35
harici uydu alıcısında sorun yoksa tv'de donanımsal arıza olabilir. ( Tv ayarının tam olduğunu varsayıyorum)
Ayar dediğiniz nedir hocam frekans ayarları mı

eskiden biz tam doğru ölçüm yapmak için harici uydu+çanak kontrolunda her zaman
efsane Humax 5400 Receiver kullanırdık yani o ne gösteriyorsa o dur:ok

siz harici uydu-alıcı dediğiniz hemen hepsi Karaköy işi yaw
bakın ne olur
Seviye 100 veya 90
Kalite de 80 filan gösterir
ancak bu değerler küllüm yalnıştır yaw!

yayınlar ya kırılır ya hiç gelmez ya da bozuk filan gelir bir şekilde
çünkü yazılımla bu değerlerle oynanır(bunu bilenler çok iyi bilir)

mesela o sistemi Humax la bir kontol etsek S.Seviyesi belki 60/70 anca çıkar
Kalite ki önemli olan değer budur bakacağınız o da en fazla 10/15 çıkar ve yayınları alamaz kırılır v.s

Bizim Apt. da geçmişte ben çok kontrol etmiştim komşuların sinyallerini,Receiver ların dandik
hatta öyle dandik ki Humaxı taktığım zaman anlıyordum,bu dandik bu çok daha dandik diye:haha1

adam geliyor abi yayın yok diyor,onunkini ölçüyorum seviye 80 de kalite de 50 de ama yayın inmiyor yaw
Humax la bir bakıyorum seviye 40/50 ama kalite 10/15 ve gelmez tabiki:hihi

Piyasa bu çakallığı hemen her üretici yapıyordu! kalite 100 çıkar seviye de 70 filan çıkar
ama palavra tabiki bu değerler

++

Merkezi sistemlerin adı merkezi dir yaw,eskiden de kötüydü hala kötü bana göre
adam gibi merkezi kurmak önce çok pahalı! malzemeler ya bulunmuyor yada yerli işi dandik
Alman sistemler olacak ama bunlar ateş pahası bir de "Usta" bulunacak ki bu da artık zor
Bizm Apt. da Müteahhit yaptırmış dı en başta ama rezalet idi! yani Merkezi varmı var hesabı!
sonra ben ve bazı daireler kendi çanaklarımızı koyduk olayı çözmüşdük++
Normal tv alıcısında sorum yaşadığım kanalları harici uydu alıcısında açtım özellikle izledim bir sorun göremedim dahili uydu alıcılarında zaten genel bir kalite problemi oluyor ama bunda baya düşük en yüksek sinyal kalitesi %40

Geri
Üst Alt