Samsung TV de sinyal sorunu

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,496
eskiden biz tam doğru ölçüm yapmak için harici uydu+çanak kontrolunda her zaman
efsane Humax 5400 Receiver kullanırdık yani o ne gösteriyorsa o dur:ok

siz harici uydu-alıcı dediğiniz hemen hepsi Karaköy işi yaw
bakın ne olur
Seviye 100 veya 90
Kalite de 80 filan gösterir
ancak bu değerler küllüm yalnıştır yaw!

yayınlar ya kırılır ya hiç gelmez ya da bozuk filan gelir bir şekilde
çünkü yazılımla bu değerlerle oynanır(bunu bilenler çok iyi bilir)

mesela o sistemi Humax la bir kontol etsek S.Seviyesi belki 60/70 anca çıkar
Kalite ki önemli olan değer budur bakacağınız o da en fazla 10/15 çıkar ve yayınları alamaz kırılır v.s

Bizim Apt. da geçmişte ben çok kontrol etmiştim komşuların sinyallerini,Receiver ların dandik
hatta öyle dandik ki Humaxı taktığım zaman anlıyordum,bu dandik bu çok daha dandik diye:haha1

adam geliyor abi yayın yok diyor,onunkini ölçüyorum seviye 80 de kalite de 50 de ama yayın inmiyor yaw
Humax la bir bakıyorum seviye 40/50 ama kalite 10/15 ve gelmez tabiki:hihi

Piyasa bu çakallığı hemen her üretici yapıyordu! kalite 100 çıkar seviye de 70 filan çıkar
ama palavra tabiki bu değerler

++

Merkezi sistemlerin adı merkezi dir yaw,eskiden de kötüydü hala kötü bana göre
adam gibi merkezi kurmak önce çok pahalı! malzemeler ya bulunmuyor yada yerli işi dandik
Alman sistemler olacak ama bunlar ateş pahası bir de "Usta" bulunacak ki bu da artık zor
Bizm Apt. da Müteahhit yaptırmış dı en başta ama rezalet idi! yani Merkezi varmı var hesabı!
sonra ben ve bazı daireler kendi çanaklarımızı koyduk olayı çözmüşdük++

D Çevrimdışı

dkms1907

Yeni Üye
1 Nis 2025
2
35
harici uydu alıcısında sorun yoksa tv'de donanımsal arıza olabilir. ( Tv ayarının tam olduğunu varsayıyorum)
Ayar dediğiniz nedir hocam frekans ayarları mı

eskiden biz tam doğru ölçüm yapmak için harici uydu+çanak kontrolunda her zaman
efsane Humax 5400 Receiver kullanırdık yani o ne gösteriyorsa o dur:ok

siz harici uydu-alıcı dediğiniz hemen hepsi Karaköy işi yaw
bakın ne olur
Seviye 100 veya 90
Kalite de 80 filan gösterir
ancak bu değerler küllüm yalnıştır yaw!

yayınlar ya kırılır ya hiç gelmez ya da bozuk filan gelir bir şekilde
çünkü yazılımla bu değerlerle oynanır(bunu bilenler çok iyi bilir)

mesela o sistemi Humax la bir kontol etsek S.Seviyesi belki 60/70 anca çıkar
Kalite ki önemli olan değer budur bakacağınız o da en fazla 10/15 çıkar ve yayınları alamaz kırılır v.s

Bizim Apt. da geçmişte ben çok kontrol etmiştim komşuların sinyallerini,Receiver ların dandik
hatta öyle dandik ki Humaxı taktığım zaman anlıyordum,bu dandik bu çok daha dandik diye:haha1

adam geliyor abi yayın yok diyor,onunkini ölçüyorum seviye 80 de kalite de 50 de ama yayın inmiyor yaw
Humax la bir bakıyorum seviye 40/50 ama kalite 10/15 ve gelmez tabiki:hihi

Piyasa bu çakallığı hemen her üretici yapıyordu! kalite 100 çıkar seviye de 70 filan çıkar
ama palavra tabiki bu değerler

++

Merkezi sistemlerin adı merkezi dir yaw,eskiden de kötüydü hala kötü bana göre
adam gibi merkezi kurmak önce çok pahalı! malzemeler ya bulunmuyor yada yerli işi dandik
Alman sistemler olacak ama bunlar ateş pahası bir de "Usta" bulunacak ki bu da artık zor
Bizm Apt. da Müteahhit yaptırmış dı en başta ama rezalet idi! yani Merkezi varmı var hesabı!
sonra ben ve bazı daireler kendi çanaklarımızı koyduk olayı çözmüşdük++
Normal tv alıcısında sorum yaşadığım kanalları harici uydu alıcısında açtım özellikle izledim bir sorun göremedim dahili uydu alıcılarında zaten genel bir kalite problemi oluyor ama bunda baya düşük en yüksek sinyal kalitesi %40

L Çevrimdışı

Led Zeppelin

Yeni Üye
23 Ocak 2020
4
35
Evdeyi eski tv yi deneyeyim. Uydu alıcı yok bende maalesef.
Ama eski tv de tam sonuc vermeyebilir bakalım.
Teşekkürler

Merhaba aynı tv ve aynı sinyal sorunu bende de var bazı kanallar ya hiç yok ya da bozuluyor ilk başta farklı kablo denedim sorun aynıydı sonra harici uydu alıcı ile denedim sorun yaşamadım tv yi alalı 3 hafta filan oluyor ayarlardan sinyal kalitesine baktığımda düşük önce bi elektrikci çağırıp sinyal kalitesini kontrol ettirmem mi gerekir yoksa direk servisi mi arayım
Hocam ne yaptı isem tgrt hd yi ekleyemedim normal uydu kanal listesine, sizden ricam kanal listesi yedeğini alıp benimle paylaşabilir misiniz? Show ve Star hd yi ekleyebildim ama ne yaptı isem tgrt nin diğer kanalları eklenebilirken HD si eklenmiyor.

L Çevrimdışı

Led Zeppelin

Yeni Üye
23 Ocak 2020
4
35
Samsung ların tunerleri zayıf, evdeki eski 2 farklı marka uydu alıcı ile aynı kablodan 90+ sinyal 80+ kalite aldığım kanal samsung ile 39 u geçmiyor. Tv de ilk açılışta kırılma oluyor sonrasında ne yağmur ne de rüzgarda sorun çıkmıyor, uydu alıcıda hiç bir zaman kırılma olmuyor. Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim kendi adıma konuşursam

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,337
Samsung ların tunerleri zayıf, evdeki eski 2 farklı marka uydu alıcı ile aynı kablodan 90+ sinyal 80+ kalite aldığım kanal samsung ile 39 u geçmiyor. Tv de ilk açılışta kırılma oluyor sonrasında ne yağmur ne de rüzgarda sorun çıkmıyor, uydu alıcıda hiç bir zaman kırılma olmuyor. Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim kendi adıma konuşursam
Uydu alıcılardaki değerler genelde sahteymiş öyle diyorlar.

L Çevrimdışı

Led Zeppelin

Yeni Üye
23 Ocak 2020
4
35
Uydu alıcılardaki değerler genelde sahteymiş öyle diyorlar.
Hocam sahte olmasına bir şey demiyorum ama samsung taki ilk açılıştaki kırılma sorunu yok. Bir de uydu alıcı ile direk kanal frekansından kanalı aratınca buluyor, samsung da bu olmuyor, şebeke modunda listeyi indirmesi ya da uzun uzun 10 kere aratmak gerekiyor. Ekleme: bir tane de sinyal bulucu aldım ince ayar için, evin içinde tv ye bağlanan kabloya bağladığımda bile frekansı yüzde 20 ye kadar indirdiğimde bile sinyal alıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,138
65
Hocam sahte olmasına bir şey demiyorum ama samsung taki ilk açılıştaki kırılma sorunu yok. Bir de uydu alıcı ile direk kanal frekansından kanalı aratınca buluyor, samsung da bu olmuyor, şebeke modunda listeyi indirmesi ya da uzun uzun 10 kere aratmak gerekiyor. Ekleme: bir tane de sinyal bulucu aldım ince ayar için, evin içinde tv ye bağlanan kabloya bağladığımda bile frekansı yüzde 20 ye kadar indirdiğimde bile sinyal alıyor.
1- Ayarsız çanak
2- Kalitesiz tuner devresi
3- Kötü cihaz yazılımı
4- Kötü kablolama
Tabii önce 1 ve 4 kontrol edilir,genelde sorun buralardan çıkar ama mutlaka kontrol şart :ok

L Çevrimdışı

Led Zeppelin

Yeni Üye
23 Ocak 2020
4
35
1- Ayarsız çanak
2- Kalitesiz tuner devresi
3- Kötü cihaz yazılımı
4- Kötü kablolama
Tabii önce 1 ve 4 kontrol edilir,genelde sorun buralardan çıkar ama mutlaka kontrol şart :ok
Genel olarak çanağı büyütmemi öneriyorlar, bulunduğum yerde 75cm üstü bulamadım, bir ara alıp deneyip sonucu yazarım.

IMG_0240.jpg
IMG_0239.jpg
IMG_023835db613d14c6d0d4.jpg
IMG_0237.jpg

Sinyal bulucu ile lnb de minimuma alıp 40/50 arasına aldım sinyali. Sonra eve çıkıp tv kablosuna taktım orada da 50 verdi. Biraz da bu yüzden çanak boyutunu büyüteyim diyorum, mevcut çanak 65cm.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,138
65
Genel olarak çanağı büyütmemi öneriyorlar, bulunduğum yerde 75cm üstü bulamadım, bir ara alıp deneyip sonucu yazarım.

Sinyal bulucu ile lnb de minimuma alıp 40/50 arasına aldım sinyali. Sonra eve çıkıp tv kablosuna taktım orada da 50 verdi. Biraz da bu yüzden çanak boyutunu büyüteyim diyorum, mevcut çanak 65cm.
Hımm,yeni uydularla çanak çapı küçüldü diye biliyorum fakat bazı kanallar ilk atılan uydularda kaldığından sinyal zayıf alınabilr ,çanak çapının büyük olması her zaman iyidir,hafif yağmurda bile sinyali yakalayabilir,sevgili Umut Barış Umut Barış ın dediği gibi 90 v üstünü tavsiye ederim ben de :ok

Geri
Üst Alt