Samsung Smart TV ile Logitech Maus Klavye Baglanti Problemi

M Çevrimdışı

M. 0244

Yeni Üye
26 Kas 2018
3
35
Samsung tv de ı ş gibi harfleri yazamıyorum bi çözüm yolu var mı

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Hepsi de öyle görünüyor gibi :)
Aslında alıcı kısmı taktığında klavye veya fare çalışması lazım normalde...
Bence bir dene sevgili Bratan ;)

bi ara denerim deneyecek cok sey var :)

EK:
Mesela internete girip,klavyeyle bir şeyler yazabilirsin denemek için...
Samsung tv de ı ş gibi harfleri yazamıyorum bi çözüm yolu var mı
tv de türkce secenegi varsa ekran klavyesi ayarlarindan dilin türkce oldugundan emin olup s harfinin yada i harifinin üstünde basili tutarsan kücük bir secenek listesi cikiyor ordan tr karakterleri secersin sanirim ayni telefonlardaki gibi bendeki tv de türkce yok o yüzden kesin bisey diyemem

A Çevrimdışı

ahmet k.

Yeni Üye
22 Kas 2019
1
55
Sayın Bratan logitech mause ve klavye ile samsung smart tv ye bağlanma sorununu çözebildiniz mi...

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
ALINTI
H serisinden (2014) sonraki tüm harici klavyeleri destekler. Bunu, örneğin web tarayıcısında karmaşık olmayan metin girişi için kullanabilirsiniz.

Standart USB ve Bluetooth klavyeleri kullanabilirsiniz.
Önemli : Televizyona kurmanın bir yolu olmadığından, yalnızca özel sürücüler gerektirmeyen harici aygıtların kullanılabileceğini lütfen unutmayın . Bu cihazları, ürün üzerindeki HID (İnsan Arayüz Cihazı) tanımlayıcısından veya ürün özelliklerinden tanıyabilirsiniz.

Bir Bluetooth klavye eklemek için lütfen seriye bağlı olarak aşağıdaki menüyü açın:

R / Q ve N / Q serisi akıllı TV'ler (2019/2018)
Ana Sayfa> Ayarlar> Genel> Harici cihaz yönetimi> Giriş cihazı yönetimi - Bluetooth cihaz listesi

Q / M serisinin Akıllı TV'leri (2017'den itibaren)
Ana Sayfa> Ayarlar> Genel> Harici cihaz yönetimi> Klavye yöneticisi> Bluetooth klavye ekle

K Serisi Akıllı TV'ler (2016)
Ana Sayfa> Ayarlar> Sistem> Giriş Cihazı Yönetimi> Bluetooth Klavye Ekle

H ve J serisinin Akıllı TV'leri (
2014/2015 ) Menü> Sistem> Cihaz yöneticisi> Klavye ayarları. > Bluetooth klavye ekle

Smart TV'deki Bluetooth modülü artık etkindir ve harici cihazınız Bluetooth aramasını başlatabilir. İki cihaz bağlanır bağlanmaz, ekranda bir mesaj alacaksınız ve harici giriş cihazını kullanabilirsiniz.
Size bir not : Tüm Smart TV'ler Bluetooth klavyeleri desteklemez. Televizyonunuzda yukarıda belirtilen menü öğeleri yoksa, piyasada satılan bir USB klavye kullanabilirsiniz.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Boyle bir sorun yaşayan ve çözebilen varmi acaba.kac tane mouse denedim kablolularda dahil bluetooth cihaz listesinde görünmüyor.58tu7000 tv buarada
aradan gecen zaman ragmen halen denemedim :)
ALINTI
H serisinden (2014) sonraki tüm harici klavyeleri destekler. Bunu, örneğin web tarayıcısında karmaşık olmayan metin girişi için kullanabilirsiniz.

Standart USB ve Bluetooth klavyeleri kullanabilirsiniz.
Önemli : Televizyona kurmanın bir yolu olmadığından, yalnızca özel sürücüler gerektirmeyen harici aygıtların kullanılabileceğini lütfen unutmayın . Bu cihazları, ürün üzerindeki HID (İnsan Arayüz Cihazı) tanımlayıcısından veya ürün özelliklerinden tanıyabilirsiniz.

Bir Bluetooth klavye eklemek için lütfen seriye bağlı olarak aşağıdaki menüyü açın:

R / Q ve N / Q serisi akıllı TV'ler (2019/2018)
Ana Sayfa> Ayarlar> Genel> Harici cihaz yönetimi> Giriş cihazı yönetimi - Bluetooth cihaz listesi

Q / M serisinin Akıllı TV'leri (2017'den itibaren)
Ana Sayfa> Ayarlar> Genel> Harici cihaz yönetimi> Klavye yöneticisi> Bluetooth klavye ekle

K Serisi Akıllı TV'ler (2016)
Ana Sayfa> Ayarlar> Sistem> Giriş Cihazı Yönetimi> Bluetooth Klavye Ekle

H ve J serisinin Akıllı TV'leri (
2014/2015 ) Menü> Sistem> Cihaz yöneticisi> Klavye ayarları. > Bluetooth klavye ekle

Smart TV'deki Bluetooth modülü artık etkindir ve harici cihazınız Bluetooth aramasını başlatabilir. İki cihaz bağlanır bağlanmaz, ekranda bir mesaj alacaksınız ve harici giriş cihazını kullanabilirsiniz.
Size bir not : Tüm Smart TV'ler Bluetooth klavyeleri desteklemez. Televizyonunuzda yukarıda belirtilen menü öğeleri yoksa, piyasada satılan bir USB klavye kullanabilirsiniz.
anlatim icin tesekkürler fakat en azindan kendi adima bu konuyu acma sebebim o yönergelere ragmen tv ile tanistiramadigim klavye fare sorunuydu

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
konu tekrar gündeme gelince birdaha deniyim sunu bakalim ne olacak dedim bu sefer calisti :haha

öncelikle kullandigim cihazlar yine ayni cihazlar
Logitech g602 maus(500 hz alici )
Logitech K520 klavye (Unifying alici)
ikisinin alicisini da tv deki 2 farkli usb soketine taktim
gördügüm kadariyla ekranda cihaz baglandi kullanima hazir vs bir uyari gelmedi
tv kumandasindan kapatma/acma butonuna basili tutarak tamamen yeniden baslattim
yani demek istedigim normalde kapatma acma tusuna bastiginda ekran sadece kapaniyor veya aciliyor ama benim tv (samsung QLED GQ55Q8DN) de butona basili tutunca ekran kapanip aciliyor ve acilirken QLED yazisi vs cikiyor sanirim normal kapatma acma islemi sadece bekleme moduna alirken bu islem cihazi yeniden baslatiyor. (bunun faydasi olmus olabilir )

klavye neyse ama maus tv menüsünde calismiyor mausun calistigi tek yer internet tarayicisi bölümü
klavye netflix uygulamasinda internet tarayicisinda ve arama bölümünde calisiyor
yazilim versiyonu xxxxx 1310,4
tv yi aldikdan sonra benim bildigim 3-5 tane güncelleme oldu belki sorunu yeni sürümlerde cözdüler
veya tamamen kapatma acma olayi ise yaradi ( o dönemde tv yi bu sekilde yeniden baslatmayi bilmiyordum sanirim)
veya ben birseyler beceremedim

sorun cözülmesine ragmen tamamen gereksiz buluyorum tv menüsünde maus ile secim yapamiyorum yine de tv nin kumandasina ihtiyacim var
netflix de maus ile secim vs yapamiyorum
tek klavye maus kombinasyonunun kullanildigi yer internet tarayicisi bölümü onu da zaten kullanmam reklam engelleme uygulamasi vs kurulmuyor tv ye internette dolasmak icin mantikli birsey degil bir tek onun icin ortada fazladan bir klavye maus dolandirmanin anlami yok

Geri
Üst Alt