Samsung GQ55Q8DN Ekranda Siyahlanma

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Yeni bir sorunla merhaba,
televizyonumda eskiden olmayan bir sorun ortaya citki ilk basta ekranda toz filan var sandim ama tv ekranini temizledigim halde sorun gitmedi ve mebcuren yardim talep etmek gerekti sorunun tespiti ve cözümü hakkinda yardim gerekli.
öncelikle tv hakkinda bilgileri ekliyim
tv Samsung QLed 2018 model türkiyede sanirim pek satilmadi veya kodlari farkli bildigim kadariyla Direct Led/ full aray led olarak ( 40 bölge?) geciyor
tv nin servis menüsüne vs girecek kumanda yok fakat bulabildigim kodlar ve bilgiler:

Samsung GQ55Q8DN
GQ55Q8DNGTXZG
Modell
QE55Q8DN
Andere Codes
QE55Q8DNATXXC · QE55Q8DNATXXU

bilgisayarda kalibrasyon videosu actim ve sorunu mümkün oldugu kadar görünür hale getirmeye calistim fotograflarda biraz farkli görünsede belirgin olan sol üst kösedeki bölge
tozlanma olabilirmi diye düsündüm fakar ic kisimlarda olustugu icin bu ihtimali eledim evde zaten soba vs yok robot süpürge sürekli calisiyor cok tozlu bir degil isik ayari biraz fazla acik kullaniyorum o yüzden orasi isidan dolayi yandimi yada ledlerle ilgili bir problemmi var baska bir problem mi var bilmiyorum
tv 2018 model 2019 da aldim garantisi bitmistir.

333333aa419f40addc2a57.jpg

WhatsApp-Image-2023-02-12-at-13.13.152.jpg
WhatsApp-Image-2023-02-12-at-13.13.151.jpg
WhatsApp-Image-2023-02-12-at-13.13.15.jpg

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
tozlanma olsa kenarlardan filan olmazmiydi? daha ic kisimlarda oldugu icin ben o ihtimali düsünmedim pek :hmm fotograflarda sanki diger yerlerde de koyuluk var gibi ama ciplak gözle bakinca belli olmuyor isik acisindan veya fotodan öyleymis gibi görünüyor aksam karanliginda daha net bir foto cekmeye calisirim
bunlarin ledleri bozuksa degisiyormu yapabilirmiyim tozlanmayi kendi basima cözebilirmiyim bilmiyorum lokasyon alamanya simdi ben buna servis destegi istesem yeni bir tv parasi isterler muhtemelen

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
tozlanma olsa kenarlardan filan olmazmiydi? daha ic kisimlarda oldugu icin ben o ihtimali düsünmedim pek :hmm fotograflarda sanki diger yerlerde de koyuluk var gibi ama ciplak gözle bakinca belli olmuyor isik acisindan veya fotodan öyleymis gibi görünüyor aksam karanliginda daha net bir foto cekmeye calisirim
bunlarin ledleri bozuksa degisiyormu yapabilirmiyim tozlanmayi kendi basima cözebilirmiyim bilmiyorum lokasyon alamanya simdi ben buna servis destegi istesem yeni bir tv parasi isterler muhtemelen
Forumda panel temizlik konusu olacak.

ledlerin sıcaklığı nedeniyle üzerindeki merceklerin ısınıp is yapmışta olabilir

benim ev hep optimum sicakliktadır
kislari 23-24, yazları 25-26

eski tv 10 yilina geldi samsung marka
parlaklık olarak %70 kullaniyorum.

tozlanmadan eser yok.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Forumda panel temizlik konusu olacak.

ledlerin sıcaklığı nedeniyle üzerindeki merceklerin ısınıp is yapmışta olabilir

benim ev hep optimum sicakliktadır
kislari 23-24, yazları 25-26

eski tv 10 yilina geldi samsung marka
parlaklık olarak %70 kullaniyorum.

tozlanmadan eser yok.
bende bu sicaklik konusu oldugunu tahmin ediyorum aslinda bunu düsünmem icin de 2 gerekce var
1. tv yi dinamik mod da gendel yüksek isikda kullaniyorum
2. son dönemde hava degisimi dikkatsizlik filan derken üsüttüm onun gaziyla kaloriferi acik tutarak evi sicak tuttum
dediginiz gibi ledlerlde is yaptiysa bunun bir cözümü varmi?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
bende bu sicaklik konusu oldugunu tahmin ediyorum aslinda bunu düsünmem icin de 2 gerekce var
1. tv yi dinamik mod da gendel yüksek isikda kullaniyorum
2. son dönemde hava degisimi dikkatsizlik filan derken üsüttüm onun gaziyla kaloriferi acik tutarak evi sicak tuttum
dediginiz gibi ledlerlde is yaptiysa bunun bir cözümü varmi?
linketeki konu sana yardımcı olabilir

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
linketeki konu sana yardımcı olabilir

o konuyu ilk üye oldugum zamanlarda bile izlemistim zaten sen hatirlatinc tekrar izledim tesekkürler
fakat seninde söyledigin gibi "ledlerin sıcaklığı nedeniyle üzerindeki merceklerin ısınıp is yapmışta olabilir" ise ozaman o da temizlenerek giderilebilirmi?
birde o tv vestel benim tv samsung tv yi söküp takma isi farkli olacaktir üstesinden gelebilirmiyim onu anlamaya calisiyorum midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
o konuyu ilk üye oldugum zamanlarda bile izlemistim zaten sen hatirlatinc tekrar izledim tesekkürler
fakat seninde söyledigin gibi "ledlerin sıcaklığı nedeniyle üzerindeki merceklerin ısınıp is yapmışta olabilir" ise ozaman o da temizlenerek giderilebilirmi?
birde o tv vestel benim tv samsung tv yi söküp takma isi farkli olacaktir üstesinden gelebilirmiyim onu anlamaya calisiyorum midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalim
Yanlış hatırlamıyorum görsellere bakarak yurtdışından bir bayan kendi 65" panelini temizlemisti.

mesaja bakındım bulamadım.

elinden geliyorsa eyvallah ama gelmiyorsa hiç bulaşma
temiz oda şart sökerken kayıt alırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Yanlış hatırlamıyorum görsellere bakarak yurtdışından bir bayan kendi 65" panelini temizlemisti.

mesaja bakındım bulamadım.

elinden geliyorsa eyvallah ama gelmiyorsa hiç bulaşma
temiz oda şart sökerken kayıt alırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum.
ev genelde temiiz zaten öyle olmasi icin robot süpürge aldim sürekli calistiriyorum tv ye o toz nasil geldi bilmiyorum ekranin materyali fazla toz tutmuyor sürekli temizleme geregi duymuyordum arkasini özellikle kontrol ettim hem ergonomisi sebebiyle toz tutacak fazla bi yer yok hemde dedigim gibi ev temiz genel olarak o yüzden tozlanmanin sebebini anlayamadim.
tv yi söker denerim tozlanmayi videodaki gibi yapmaya calisirim fakat isidan kaynakli yanik/is gibi seyleride silerek giderebilirmiyim?
ve sorun baska birseyden kaynaklaniyor olabilirmi? ledler vs? bosuna acmis olmak istemem

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Elektrikli cihazlar da genel olan birşey statik elektrik kaynaklı olabilir artı ev içinde bizim fark etmediğimiz ısı köprüleri mevcut buda tozlanma ve ise sebep oluyor qled ve paneli siz sökecekseniz kuantum katmana dikkat edin

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Gözlüklerim takılı ama ben çok fark edemedim doğrusu,bu nedenle ben de "tozlanma" yönünde fikrimi belirteyim.Sanırım 55'' tv,paneli ayırmak zor olur , hosbulduk hosbulduk buralarda olsaydı yardımı dokunurdu sana :)

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Gözlüklerim takılı ama ben çok fark edemedim doğrusu,bu nedenle ben de "tozlanma" yönünde fikrimi belirteyim.Sanırım 55'' tv,paneli ayırmak zor olur , hosbulduk hosbulduk buralarda olsaydı yardımı dokunurdu sana :)
aslinda cok belli olmuyor hatta simdi aksam karanligi bir foto daha yapayim dedim gözlerimmi alisti yoksa o leke gitmismi ordan anlamadim

4fc86972154a63d33.jpg

sol üst kösede gündüz belirgin olan leke gitmis gibi ama ekranda yer yer dikey izler var gibi görünüyor anlamadim gitti
video ile göstermeye calistim

Geri
Üst Alt