Salih445
Süper Üye
- 21 Mar 2021
- 621
Yaklaşık 1 sene önce buzdolabı vakum yapıyor ve alt kısma su damlatıyor diye buzluğun arka kısmını söküp kanalın buz ile dolduğunu gördüm. Buzu eritip toparladım ve sorun çözüldü. Yaklaşık 1 sene geçtikten sonra tekrar aynı sorunla karşılaştım ve aynı işlemi tekrarladım, 1 aydır sıkıntı yok. Oluşan buz da karlanma gibi değil, bildiğiniz su buzu gibi, su kanala dolup donmuş gibi. Ölçü aletim yanımda değil ölçemiyorum rezistansı.
1-) Rezistans arızası ne zaman belli olur? 2-3 günde mi yoksa 2-3 hafta?
2-) Karlanma gibi değil de suyun birikip de donması gibi olması neyin belirtisi?
3-) Alt tarafa su damlatma sebebi rezistansın görevini yapmasından fakat kanalın tıkalı olmasından kaynaklanabilir mi?
4-) Buzlanma kanalın bağlı olduğu hortumun neredeyse 10cm'sine kadar inmişti, rezistans çalışıyor ise o kadar derine kadar buzu çözemediği için olabilir mi?
5-) Buzluğun kapağı hafif açık bir süre çalıştığı için yapmış olabilir mi?
Biliyorum sorularım fazla oldu, sırasıyla tecrübeye dayalı olarak cevaplarsanız sevinirim. Foruma girmeyeli de epey olmuştur, malum okul
1-) Rezistans arızası ne zaman belli olur? 2-3 günde mi yoksa 2-3 hafta?
2-) Karlanma gibi değil de suyun birikip de donması gibi olması neyin belirtisi?
3-) Alt tarafa su damlatma sebebi rezistansın görevini yapmasından fakat kanalın tıkalı olmasından kaynaklanabilir mi?
4-) Buzlanma kanalın bağlı olduğu hortumun neredeyse 10cm'sine kadar inmişti, rezistans çalışıyor ise o kadar derine kadar buzu çözemediği için olabilir mi?
5-) Buzluğun kapağı hafif açık bir süre çalıştığı için yapmış olabilir mi?
Biliyorum sorularım fazla oldu, sırasıyla tecrübeye dayalı olarak cevaplarsanız sevinirim. Foruma girmeyeli de epey olmuştur, malum okul