Samsung çamaşır makinesi almayın, aldırmayın da. Yeni serilerinin alayı hatalı üretim. İnsanlar aldıktan sonra araştırıyor ve şikayetleri o zaman görüyor maalesef. Ben de araştırırken kapak itme sorunu diye bir şey hiç bilmiyordum başıma gelince öğrendim. Her türlü farklı çamaşır yıkamamızda kazan ileri geri haeket ediyor saçma şekilde ve kapağa vuruyor sürekli.
Kapak vurma şikayeti diye arayınca samsung markalı bir sürü şikayete ulaştım. Eski alt modellerde bile varmış ama en çok yeni ve kocaman kapaklı olan ve yüksek kg olan ürünlerde çok var. SAnırım iki tane amortisör koyup geçiştirdikleri için oluyor. Benimki 2022 sonunda çıkan
WW11BBA046ABAH modeli.
Ne meşhur ekonomik köpükleri görüyoruz ne de kazan yerinde sabit duruyor, sabitten kastım amotisörler salınımı absorbe edemiyor.
Kısacası artık samsung çamaşır makinesi önerilmez.
Yetkili servis işi ise tam bir dolandırıcı mantığına dönmüş. Geliriz ama 250 lira ateşlemeniz lazım deniyor sorun bulamazsak ve genelde sorun bulunmuyor ne hikmetse. 30 senelik makinede olmayan kazan salınımı bunda var. Yıkarken sessiz ama sıkarken dizel motor gibi, sıkmaya geçme aşaması ise çekiç gibi ses var. Ama servise göre bu normalmiş. Kardeşim üretim hatası olan ürünü sen bildirmek zorundasın. Senin işin o, firmaya feedback yapacaksın ki tasarım değişsin. Normal diye diye geçiyorlar bu kronik sorunu. Fabrikada sorunsuz model herhalde diye sürekli üretiyor.
Kısacası Türkiyedeki adı yetkili ama bilgisiz işinden bezgin insanlar sayesinde kıytırık yetkisiz servisler gibi hizmet vermesinden dolayı hep olumlu geri dönüş varmış gibi lanse edilliyor. Hep kullanıcı hatalı.
Az çamaşır atma, çok da atma, şunu bununla atma bunu da şununla atma. Makineye çamaşır atarken soğuk terler döküyoruz acaba makinenin zoruna mı gider diye

Ulan böyle bir anlayış mı olur ? Nevresim programında sadece nevresim attık diyoruz ama çok atmadık diyoruz. İşte bak ondan diyor, ama nevresimler 5 parça biraz da yastık kılıfı var, su çekince zaten 11kg olacak diyoruz. Bir şey diyemiyor.
Hem bu amortisörler salınımı absorbe edemeyecekse ne diye takılıyor ? TEk parça ürün atılmaz eyvallah, bir kot bir tshirt atılmaz eyvallah, üniversite okuduk, teknik okul da okuduk cahil değiliz. Ama bizi aptal yerine koyan servisler yüzünden deliriyorum her seferinde.
Yine dediğim gibi, bir süre samsung makine almayın arkadaşlar.