Tabiki herkes özgürce kendi fikrini beyan eder lakin gözde olan insanların buna dikkat edip ihtisas alanlarına göre insanlara bilgi vermesi daha uygun olur. Bir ekonomistin din üzerine bu şekilde tweet atması ne kadar abes bir durumsa imamında bunu yapması o kadar abestir benim ve ben gibi düşünenler için.
Hay ağzın bal yesin, Hassasiyetlere önem vermek gerekir hocam zaten milletin canı yanmış, canı burnunda.
Ben şimdi kalkıp da nasıl ki Fıkıh İlmi üzerinden ahkam kesemezsem, asla ve kat-a haddim bile değil ise, Bu dostumuzun, kardeşimizin de İŞİNE BAKMASI gerekir. Böyle yalakavari söylemlere hele ki şöyle bir zaman diliminde hiç gerek yok.
Biz halkız; Sükunet isteriz, refah isteriz, çoluk çocuğumuz için EŞİT eğitim hakkı isteriz, kimse kimseyi ötekileştirmesin, pazara gidince domatesimi alabileyim, ticaret yaptıysam ADİL şekilde vergimi ödeyeyim, HUKUK sistemi ülkemde olması gerektiği gibi işlesin, ADALET kavramının tüm zümrelere eşit olgu ile dağıldığını görmek isteriz.
Bu nedenledir ki bir İmamın tam da sizin tespitinizde olduğu gibi yaranmak şirin görünmek için verdiği beyanlar, X başka yetkin olmayan vereceği beyan kadar tepki çekecektir bizim tarafımızdan.
Gece yatarken TL olan paramın, sabah kalktığımda 0,84tl ettiğini görmek istemeyen birisi olarak diyorum ki ''İmam ekonomistlik yapıyorsa İmamlığı kim yapıyor?' İşte güzel ülkemde kimsenin işini yapmadığı gibi artık imamlar da işini yapmadığı için DİN olgusu da yanlış ellerde yanlış şekilde yönetiliyor olabilir mi acaba? diye sorgulanmasına neden vesile olunuyor ki?
Neyse, konunun oldukça dışına çıktık. Güzel sohbet oldu teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum ?