Konunun üzerinden 5 yıl geçmiş. Ben bu sene çoook eski olan 24000BTU'luk Arçelik klimamı değiştirmeye karar verdim. Valla en az 15-16 senelik vardır. Normalde klimamı sadece yazın gerektiğinde soğutmada ve kışın acil/hızlı ısıtma yada ısıtma demeyelim de odanın sıcaklığını kırabilmek için kullanıyordum. Normal ısınma şeklim odun sobasıydı. Fakat artık odun sobasının masrafının (öncesi/anı/sonrası) fazla olmaya başlaması ve kullanabilmek için özel bir zaman ayırmanızın gerekmesinden (odun al, depola, her gün boşalt ve tekrar kullanabilmek için doldur, vs.) dolayı ısınma işimide klima ile yapmaya karar verdim. Hangi klima diye araştırırken Adem beyin videolarına denk geldim ve oradan da forumunuzu buldum. Klimaların teknik verileri ve kullanımlarında benden daha deneyimli olduğunuz için sizlere sormak istiyorum:
Evim Bodrum Turgutreis'te, mantolaması yok, ikinci katta çatısı yok (buradaki evlere çatı yapılmıyor), açık mutfak ama mutfak salon geçisi 1,5/2metre köşelerinden birbirine birleştirilmiş gibi düşünebilirsiniz
, yaklaşık 35 metrekare civarı standart tavan yüksekliğinde, güneygüneybatı yönünden kuzeybatı yönüne kadar cephesi var, günün büyük bölümünde güneş alıyor. Bulunduğu bölgenin mevsim koşulları yılın büyük bölümünde sıcak yada ılıman. Kış mevsiminin birkaç ayında soğuk oluyor. Bu bilgiler ışığında hem soğutma hem de ısıtma için kullanmak istediğim ve tabii ki işletme maliyetinin de görece uygun olduğunu düşündüğünüz klima önerilerinizi öğrenmek isterim.
Kendi araştırmalarımdan (basit bir kullanıcı olarak) çıkardığım markalar Samsung, Midea, Mitsubishi. Sizce bu markalar (ayrıca tavsiye edeceğiniz diğer markalar) fiyat/performans, uzun süreli kullanım, yedek parça ve satış sonrası hizmetler, teknolojik olarak verdiği destekler (wifi ile uzaktan kontrol, bilmiyorum var mı örneğin yazılım güncelleme) gibi faktörleri karşılaştırdığınızda nasıl bir sıralamaya sahip olurlar?
Bu ay içinde klima yada klimaları (diğer odalara da (15 metrekare civarı çocuk odası ve 20 metrekare civarı yatak odası) belki koyabilirim) değerlendirip satın almak istiyorum. Lütfen artılarıyla ve eksileriyle birlikte tavsiyeler ve bilgiler paylaşırsanız çok sevinirim.
Evim Bodrum Turgutreis'te, mantolaması yok, ikinci katta çatısı yok (buradaki evlere çatı yapılmıyor), açık mutfak ama mutfak salon geçisi 1,5/2metre köşelerinden birbirine birleştirilmiş gibi düşünebilirsiniz

Kendi araştırmalarımdan (basit bir kullanıcı olarak) çıkardığım markalar Samsung, Midea, Mitsubishi. Sizce bu markalar (ayrıca tavsiye edeceğiniz diğer markalar) fiyat/performans, uzun süreli kullanım, yedek parça ve satış sonrası hizmetler, teknolojik olarak verdiği destekler (wifi ile uzaktan kontrol, bilmiyorum var mı örneğin yazılım güncelleme) gibi faktörleri karşılaştırdığınızda nasıl bir sıralamaya sahip olurlar?
Bu ay içinde klima yada klimaları (diğer odalara da (15 metrekare civarı çocuk odası ve 20 metrekare civarı yatak odası) belki koyabilirim) değerlendirip satın almak istiyorum. Lütfen artılarıyla ve eksileriyle birlikte tavsiyeler ve bilgiler paylaşırsanız çok sevinirim.