Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

naviga Çevrimdışı

naviga

Yeni Üye
27 Tem 2017
29
Klimanın katalog verileri şöyle:

kWpAmJ.jpg


Servis/Montaj:
11 Temmuz’da akşam 20:00’de montaja geldiler. Öncesinde aynı yerde mevcut klimayı tamamen sökmüş ve Samsung dış ünite konsolunu da yerine ölçüsünde monte etmiştim. Montaj için konsol, duvarda delik, elektrik hattı; her şey hazırdı. Gelen iki servis elemanı kurumsallıktan uzak, günlük kıyafetli, galoşu falan geçtim, uzatma kablosu, merdiveni dahi olmayan ve takım çantasını alıp gelmiş iki kişiydi. Montaj bölgesine bakıp, kolileri açmaya koyuldular. Vakum pompasını göremedim, yapmayacak mısınız diye sordum. Bildik yanıtlara geçti, yeni klimada gerek yok, hiç yapmıyoruz ki vs vs. Ben vakumsuz montaj yaptırmam dedim. O halde başka zaman gelelim, yanımızda yok dedi. Siz gelmişken montajı yapın, gazı vermeyin, daha sonra gelip vakum yapıp gazı salarsınız dedim. Böylece anlaştık. İş zaten mevcut şartlar dahilinde çok kolaydı. Montaj yapıldı. Merdivenleri olmadığından iç ünite montajını, ambalajındaki dış ünitenin üzerine çıkarak, dış ünite montajını ise sandalyenin üzerine takım çantası koyup onun üzerine çıkarak yaptılar. Giderken en ufak ama en ufak bir temizlik yapmadılar, kolileri dahi öylece bıraktılar. Ertesi gün söz verdiği gibi geldi ki bu bütün olumsuzlukları unutturdu bana. Vakum yapıldı, kaçak olup olmadığı gözlemlendi ve klima sorunsuzca devreye alındı. Bu esnada sohbet ederken yetkili servisin kullandığı taşeron servis olduklarını öğrendim. Tabi tanıtım falan hak getire. Şikayetvar’da günlerce montaj bekleyenlerin şikayetlerini okuyunca buna da şükür dedim.

Dış Ünite:
Teslim ile montajı beklerken geçen süre içinde bir gün dış ünitenin üst kapağını açarak içini fotoğrafladım.

jWp4ag.jpg


Kondenser tek sıra ve yaklaşık 28 mm kalınlıkta. Bunun için de ortalamalarda denilebilir. Zira 15 mm kalınlığında olanı da görmüştüm, toplam 35 mm çift sıralı olanı da.

ERNbaB.jpg


Normalde bakır olan kondenser evaparatör boruları bunda alüminyum. Ancak alüminyum boru yerine döküm alüminyum olarak ve kenardaki ana hat yukarıdan aşağı inen yekpare silindirik bir sütun şeklinde tasarlanmış. Umarım bu alüminyum kullanılmasının dezavantajını uzun vadede tolere eder.

dGDoYn.jpg


Üst kapak vidaları çelik, yan kapak vidaları ise boyalıydı. Boyalı vidayı sökersem, söküldüğü anlaşılır, servis tantana yapabilir diye sökmedim, kompresörü resimleyemedim. Bu arada yanında gelen boruların bakır olduğunu belirteyim. İzolasyonu keserek arada bir bölgeden üzerini hafif kazıyarak da test ettim, bakır.

y31PZa.jpg


İç Ünite:
Genel hatlarıyla Samsung’un son dönem üçgen tasarımında. Tek farkı flap üstünde kalan ön bölgenin 21,000 adet mikro ebatta hava deliğine sahip olması. Diğer üçgen tasarımlı Samsung klimalardan farklı olarak bu kısım temizlik amacıyla kullanıcı tarafından kolayca sökülecek bir yapıya sahip. Keza üst kısımda yer alan toz filtresi de kolayca çıkarılıp, takılabiliyor. Genel hatlarıyla bakıldığında orta sınıf bir klima görüntüsünde; çok kaliteli de görünmüyor, çok basit de.

PrN5Wv.jpg


Kumanda:
Şık ve zarif. Kumanda üzerindeki tuşlar da LCD ekran da Türkçe. İç üniteye çevirmek zorunda kalmıyorsunuz, odada herhangi bir yöne baksa da kumanda ediyor. Bir çok komut için ayarlar menüsüne girip, tuşlarla seçim yapmak gerekiyor. Bunun yerine daha iri ve daha çok butonlu olmasını tercih ederdim. Aydınlatma olmaması da bir eksiklik olarak sayılabilir.

1gBYPG.jpg


Performans:
24 m² odayı soğutmakta hiç zorlanmıyor. Üfleme derecesi ölçümü yaptım. Değerleri aşağıda bulabilirsiniz. 16 Temmuz Pazar günü yaptım ölçümü, hava pek sıcak değildi. Daha sıcak havada sanırım bu derecelerin birkaç derece altında değerler elde edilir. Klimanın enteresan bir yazılımı var. En soğuk üfleme değerlerini hızlı soğutma ve iki aşamalı soğutmanın birinci adımında veriyor; Dış ünite en üst frekansta ve iç ünite maksimum fanda. Fan hızını düşürürseniz üfleme derecesi artıyor. Deneme iki aşamalı soğutmada yapılmıştır. Dışarıda hava 28 ⁰C, evin içi 29 dereceydi. 10:36’da klimayı çalıştırdım:

vpVgjA.jpg


Ses Seviyesi:
Dış ünite, hızlı soğutma modu seçilip, en üst frekansta çalıştığında sesli ve vızıldıyor. Bir alt frekansa iner inmez gayet makul bir ses seviyesi var. Balkonda, bir-iki metre altında da rahatça oturabiliyorsunuz. İç ünite sessiz modda ve birinci fan kademesinde sessiz. Daha üst kademelerde artarak, sadece fan sesi duyuyorsunuz. Wind free moduna alındığında fan seviye ayarını otomatiğe alıyor, müdahale edemiyorsunuz. Bu konumda da oldukça sessiz.

Göze çarpan fonksiyonlar:
  • 2 Aşamalı, Hızlı, Konforlu, Tek kullanıcı, Sessiz, Keyifli serinlik, uyku gibi oldukça fazla soğutma-ısıtma modu var.
  • Flap yönü kumanda üzerinden hem dikey hem de yatay olarak ayarlanabiliyor.
  • Kumanda ayarlanan ısıyı gösterirken, klima iç ünite üzerindeki gösterge ise ortam ısısını gösteriyor.
  • Kumanda üzerinden birkaç tuşa basarak iç ünitedeki gösterge üzerinde klimanın açıldığı andan itibaren tükettiği enerji kWh olarak gösteriliyor. Tüketim ayrıca günlük, haftalık, aylık istatistiki olarak smart home uygulamasıyla telefondan da takip edilebiliyor.
  • Virüs doktoru işlevi. Pozitif iyon jeneratörüne Virüs doktoru adını vermişler. Ne kadar işe yarar bilemiyorum.
  • Kumandadaki tuşlara her basışta iç üniteden çıkan bip sesi ve iç ünitedeki ekran istenirse kapatılabiliyor.
  • Otomatik temizleme fonksiyonu var. İstenirse otomatik konuma alınarak soğutmada kullanım sonrası klimayı kapattığınızda fan moduna geçerek serpantini kurutup, mantar oluşumunu engelliyor. Yaklaşık 10 dakika süren bu işlem sonrası kendi kendine tamamen kapanıyor.
  • Filtre temizleme zamanı geldiğinde iç ünite ekranı üzerinde uyarı veriyor. Sıfırlama kumanda üzerinden yapılıyor.

Klimanın ayrı birer paragraf açmak gereken en önemli iki özelliği ise WiFi ve Wind Free;

WiFi:
Samsung Smart Home uygulaması ile klimanın kumandasındaki tüm işlevler sunulmuş. Hatta ilave fonksiyonlar da var. Kurulumu çok kolay. Telefona indirdiğiniz Smart Home uygulamasına klimanızı eklemek istediğinizde yapmanız gerekenleri adım adım belirtiyor. WPA şifreli kablosuz ev ağına birkaç dakika içerisinde sorunsuzca bağlandı. Nerede olduğunuz önemli değil, evden kilometrelerce uzakta da olsanız, telefonunuzda ve evde internet varsa klimanın tüm fonksiyonlarını kumanda edebiliyorsunuz.

Q7NRay.jpg


Wind Free - Rüzgarsız serinlik:
Yapmışlar ve olmuş! Nasıl rahat ettim anlatamam. Ben soğuğu severim. Hanım ise serine pek itiraz etmese de klima üflemesinden rahatsız hep. Bana üflüyor, kıs, kapat muhabbetinden gına gelmişti yıllardır. Kullanıldığı oda 24 m², güneydoğu cephe, dışarıya bakan cephe komple cam sayılır, bir de balkon kapısı var. Öğlene kadar direkt güneş alıyor. Çift kanatlı oda kapısı hep açıktır. Klimayı direkt Wind Free modunda açıp odayı serinletmeye çalışmak abesle iştigal olur, hiç denemedim bile. İki aşamalı mod var; İlk aşamada normal flap konumu vasıtasıyla oda ısısını istenen seviye getiriyor, ardından flabı kapatıp Wind Free modda çalışmaya devam ediyor. Bu işlemi kendiniz manuel olarak da yapabiliyorsunuz; Hızlı soğutma modunda klimayı 5-10 dakika çalıştırıp ortamda serinlemeyi sağladıktan sonra wind free moduna alabiliyorsunuz. Wind free modunda sessiz-sedasız, otomatik fan ayarında çalışarak ortam ısısını ayarladığınız seviyede muhafaza ediyor. Odada klima çalıştığına dair hiçbir emare hissetmiyorsunuz bu esnada.

Şimdilik sevmediğim tek yönü ise tüm Samsung üçgen tasarımlarda olduğu gibi ters flap. Tam dik konuma gelmiyor aşağıdaki şekilde gösterdiğim üzere. Wind Free modelinde bu bir sorun teşkil etmiyor ama AR5500 ve AR7500 serilerinde eğer klima yaşam alanına doğru bakıyorsa büyük sorun olur.

OLNRyn.jpg
 
9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

samsung servise söylenecek söz yok .

klima dış kondenser alüminyum olmasaydı keşe diyeceğiz ama bunada çare yok. İnsa Allah uzun süreler kullnırsınız. 

flap durumu doğru.. karşısında bulunmamak gerekir. 

konsorllar için keşke izolasyonu kesmeseydiniz uzun dübelleri araştırsaydınız hatta yarım saplam tij bile yapılabiliyor. içeriden çıkmayacak şekilde. şuan tarif et deseniz arayıp bulmam lazım o resimleri am avaktim yok bir ara el atalım o işe. =)


sonuç :
mükemmel inceleme (ve bilinçli tüketici)  elinize sağlık. güle güle kullanın klimanızı. :ok:
 
naviga Çevrimdışı

naviga

Yeni Üye
27 Tem 2017
29
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

9köy' Alıntı:
samsung servise söylenecek söz yok .

klima dış kondenser alüminyum olmasaydı keşe diyeceğiz ama bunada çare yok. İnsa Allah uzun süreler kullnırsınız. 

flap durumu doğru.. karşısında bulunmamak gerekir. 

konsorllar için keşke izolasyonu kesmeseydiniz uzun dübelleri araştırsaydınız hatta yarım saplam tij bile yapılabiliyor. içeriden çıkmayacak şekilde. şuan tarif et deseniz arayıp bulmam lazım o resimleri am avaktim yok bir ara el atalım o işe. =)


sonuç :
mükemmel inceleme (ve bilinçli tüketici)  elinize sağlık. güle güle kullanın klimanızı. :ok:

Sağolun hocam. Bugünkü aklım olsa kestirir miydim hiç mantolamayı? 10 yıl kadar önce ilk klimayı takarken yemişlerdi o haltı. Mantolamaya yeni aşina olduğumuz zamanlardı, neyin ne olduğunu bilmiyorduk.
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,253
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

Hayırlı Olsun Klımanız

Sahsım Adına Samsung Manyagı Olsamda Yenı Klımalarında Uzak Duruyorum

Dur Bakım Nereye Kadar Goturecek Bu Isı Durafın Denen Bır Kondenser Tıpını Gelıstırmeye Calısıp Duruyor

Evde 3 Klımanın 2 adetı Samsung Bendekıde ama Bakır  :boxin:

Cok Guzel Anlatmısınız Basınızdan Gecenlerı

Market Mallarında Servıscılık Anlayısı Anca Bukadar Oluyor

Sız Nekadar Bılırsenız Okadar Iyı Hızmet Alırsanız

Anneme Gecen Sene Aldıgım Samsung Buzdolabı Oncekı Gun Dondurucu Bolumu Icten Plastık Kısmı Catlamıs

Servıs Benı Bılıyor Zaten Geldı

Dırek Buzdolabına Degısım Yazdı Anca Bırseyler Bıldıgınızı Bılırlersen Yapılması Gerekenı Yapıyorlar Zaten

Tekrardan Hayırlı Olsun

Vıdeo Istıyoruz Haberın Olsun

Tuketım Bılgılerınıde Bızımle Paylas  :ok:
 
naviga Çevrimdışı

naviga

Yeni Üye
27 Tem 2017
29
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

Teşekkür ederim hocam.

Samsung fanı değilim, günün koşullarında ne yatarsa kafama alır geçerim, diğer klimalarım MHI SRK35ZS-S ve ME SF25. Bende de klima dışında Samsung markalı geçen yıl aldığım ve çok memnum olduğum TV ve 8 yıllık gardrop tipi buzdolabı var, tık demedi çok şükür.

Bu klimanın Windfree özelliği cidden çok işime yaradı. Öte yandan saat hediyesi vardı yanında, saati değerlendirince klimanın maliyeti 1,750 liraya gelecek. Bu fiyata alüminyum kondenser test pilotluğu yaparım ben dedim, gittiği yere kadar artık.

Tüketimi gayet iyi, İstanbul'da sabah 11:00, gece 11:00 arası 24 dereceye ayarlı kullanımda toplam tüketim 3.8 kWh. Klimanın kendi tüketim göstergesi değeridir, harici bir alet ile ölçmedim

Video olarak nesini çekeyim ki hocam?
 
S Çevrimdışı

Serhan01

Yeni Üye
23 Tem 2017
13
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

naviga' Alıntı:
Teşekkür ederim hocam.

Samsung fanı değilim, günün koşullarında ne yatarsa kafama alır geçerim, diğer klimalarım MHI SRK35ZS-S ve ME SF25. Bende de klima dışında Samsung markalı geçen yıl aldığım ve çok memnum olduğum TV ve 8 yıllık gardrop tipi buzdolabı var, tık demedi çok şükür.

Bu klimanın Windfree özelliği cidden çok işime yaradı. Öte yandan saat hediyesi vardı yanında, saati değerlendirince klimanın maliyeti 1,750 liraya gelecek. Bu fiyata alüminyum kondenser test pilotluğu yaparım ben dedim, gittiği yere kadar artık.

Tüketimi gayet iyi, İstanbul'da sabah 11:00, gece 11:00 arası 24 dereceye ayarlı kullanımda toplam tüketim 3.8 kWh. Klimanın kendi tüketim göstergesi değeridir, harici bir alet ile ölçmedim

Video olarak nesini çekeyim ki hocam?
Hayırlı uğurlu olsun kardesim allah uzun ömürler sorunsuz kullanmayı nasip eder inşallah klima nasıl bir sıkıntısı varmı gözlemlediğiniz kadarı ile memnun görünüyorsunuz aslına bakarsan elektronik şans işi birazda
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,253
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

naviga' Alıntı:
Teşekkür ederim hocam.

Samsung fanı değilim, günün koşullarında ne yatarsa kafama alır geçerim, diğer klimalarım MHI SRK35ZS-S ve ME SF25. Bende de klima dışında Samsung markalı geçen yıl aldığım ve çok memnum olduğum TV ve 8 yıllık gardrop tipi buzdolabı var, tık demedi çok şükür.

Bu klimanın Windfree özelliği cidden çok işime yaradı. Öte yandan saat hediyesi vardı yanında, saati değerlendirince klimanın maliyeti 1,750 liraya gelecek. Bu fiyata alüminyum kondenser test pilotluğu yaparım ben dedim, gittiği yere kadar artık.

Tüketimi gayet iyi, İstanbul'da sabah 11:00, gece 11:00 arası 24 dereceye ayarlı kullanımda toplam tüketim 3.8 kWh. Klimanın kendi tüketim göstergesi değeridir, harici bir alet ile ölçmedim

Video olarak nesini çekeyim ki hocam?

Ic dis unite Ses Durumunu
Ozelliklerini Tanit Sana Zahmet Olmazsa
Windfree gercekten merak ediyorum
Calisirken gormek nasip olmadi henuz  :)uvar:
 
I Çevrimdışı

ismtzkdmr

Yeni Üye
9 Mar 2018
3
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

Arakadaşlar bu klimayı kışın ısıtmak amacıyla kullanan oldu mu? performans nasıl?  herhangi bir soru yaşadınız mı?
 
BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,938
32
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

ismtzkdmr' Alıntı:
Arakadaşlar bu klimayı kışın ısıtmak amacıyla kullanan oldu mu? performans nasıl?  herhangi bir soru yaşadınız mı?

Öncelikle merhaba foruma hoşgeldiniz. Tek bir model üstünde değil de klima tavsiyesi konusuna hem bu modeli hemde başka model tavsiyesi şeklinde yazarsanız m2 ve oda durumuyla birlikte çok daha sağlıklı bir öneri ve yorum alabilirsiniz konu linki aşağıdadır . 

BURAYA TIKLAYINIZ
 
I Çevrimdışı

ismtzkdmr

Yeni Üye
9 Mar 2018
3
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

clearidas' Alıntı:
ismtzkdmr' Alıntı:
Arakadaşlar bu klimayı kışın ısıtmak amacıyla kullanan oldu mu? performans nasıl?  herhangi bir soru yaşadınız mı?

Öncelikle merhaba foruma hoşgeldiniz. Tek bir model üstünde değil de klima tavsiyesi konusuna hem bu modeli hemde başka model tavsiyesi şeklinde yazarsanız m2 ve oda durumuyla birlikte çok daha sağlıklı bir öneri ve yorum alabilirsiniz konu linki aşağıdadır . 

BURAYA TIKLAYINIZ
Teşekkür ederim, 
Antalyada oturuyoruz ,guney dogu cephe yaklaşık 22m2 odamız var, 2 ara kapılı . Ayrica buraya yazdığım sebebi ise küçük çocuğumuz olduğu için eşim bu wind free modeli kafaya taktı. Fakat daha geçen sene çıktığı için ısıtma konusunda pek fazla yorum bulamadım yardimci olan olursa cok sevinirim
 
BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,938
32
ismtzkdmr' Alıntı:
Teşekkür ederim, 
Antalyada oturuyoruz ,guney dogu cephe yaklaşık 22m2 odamız var, 2 ara kapılı . Ayrica buraya yazdığım sebebi ise küçük çocuğumuz olduğu için eşim bu wind free modeli kafaya taktı. Fakat daha geçen sene çıktığı için ısıtma konusunda pek fazla yorum bulamadım yardimci olan olursa cok sevinirim




@sota hocam samsung konusunda size yardımcı olacaktır o zaman.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

ismtzkdmr' Alıntı:
clearidas' Alıntı:
Öncelikle merhaba foruma hoşgeldiniz. Tek bir model üstünde değil de klima tavsiyesi konusuna hem bu modeli hemde başka model tavsiyesi şeklinde yazarsanız m2 ve oda durumuyla birlikte çok daha sağlıklı bir öneri ve yorum alabilirsiniz konu linki aşağıdadır . 

BURAYA TIKLAYINIZ
Teşekkür ederim, 
Antalyada oturuyoruz ,guney dogu cephe yaklaşık 22m2 odamız var, 2 ara kapılı . Ayrica buraya yazdığım sebebi ise küçük çocuğumuz olduğu için eşim bu wind free modeli kafaya taktı. Fakat daha geçen sene çıktığı için ısıtma konusunda pek fazla yorum bulamadım yardimci olan olursa cok sevinirim

Wiind free bir üründe wind free özelliğini kullanarak ısıtmada verrm almanız bence mümkün değil zira ürünün tasarımı zaten soğutmada sessizliği sağlamak üzere yapılmış.

Teknolojisi gereği wind free desteği ile sizi ısıtabilmesi mümkün değil.

Serinleme modunda dahi önce soutmada çalıştırıp, ortam isenen değere geldiğinde WF ye geçmeniz gerekiyor zaten.

Ben SAMSUNG klimalarını severim ancak bu bence gereksiz bir özellik.

Ancak yatak odasında sessiz sedasız ve serin uyumak isteyenlere ideal olabilir :ok:
 
I Çevrimdışı

ismtzkdmr

Yeni Üye
9 Mar 2018
3
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

Sanırım beni yanlış anlamıştınız, tabi ki bu wind free özelliği yazın soğutmada kullanacağız fakat her  mevsim klima değiştiremeyiz o yüzden  bu modelin kışın ısıtma performansı nasıl acaba öğrenmeye çalışıyorum
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,253
Cvp: Samsung AR12MSPXBWK/SK AR9500 Wind Free klima kullanıcı incelemesi

ismtzkdmr' Alıntı:
Sanırım beni yanlış anlamıştınız, tabi ki bu wind free özelliği yazın soğutmada kullanacağız fakat her  mevsim klima değiştiremeyiz o yüzden  bu modelin kışın ısıtma performansı nasıl acaba öğrenmeye çalışıyorum

Merhaba , Samsung Fanı Olsamsa Malasef Sıze Samsung Klıma Almanızı Tavsıye Edemıyecegım

Malum Samsung Urettıgı Klımaları Alumınyum Kondensere Sahıp

Alumınyum Kondenserde Uzun Vadede Delınmeler Yasanılmasının Kacınılmaz Olması Nedenıyle

Sızlere Tavsıyle Bakır Kondenser Olan


Mıtsubısh Electrıc, Mıtsubısh Heavy , Panasonic , LG , Midea Üretimleri Cihazlara Bakmanız Daha Yerınde Olacaktır...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri