Merhabalar. Samsung 43RU7400 modelini 1 aydır kullanmaktayım. Deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Öncellikle cihaz fiyatına göre performansı gerçekten iyi. Almadan önce yan açılardan bakıldığında hafif renk tonunda beyazladığı ile ilgili yazılar okumuştum. Benim kendi deneyimim yan açılardan çok fazla renklerde açılma olmuyor. Çok fazla yan açıdan bakarsanız evet. Ama zaten o açılardan tv seyretmek çok da sağlıklı değil. Kendi görüntü modları kötü değil fakat dinamikte çok renkleri patlatıyor. Doğal modda da biraz karanlık gösteriyordu.
Dinamik mod çok canlı fakat mesela insan yüzlerinde aşırı beyazlama , gökyüzü olan sahnelerde bembeyaz gibi renkleri patlatıyordu. Benim canımı uzun süre sıktı. Uzun uğraşlar sonucunda araştırarak şu videoyu buldum.
(Bu arada ben Auto motion plus otomatikte bıraktım. Bir de kontrast iyileştirici düşük ayarında yaptım.)
Alacak olan arkadaşlara da tavsiyem uzman ayarlarında bu ayarları mutlaka yapmaları. Sorunum neredeyse çözüldü. Eksik bulduğum bir başka özelliği de aşırı hareketli sahnelerde titreme mevcut. (Survivor izlerken farkettim belki de çekimden de alakalı olabilir.) Başka kullanıcılar da titreme konusundan bahsetmişler. Çok rahatsız edici değil kafaya takmamak gerek. Uygulama geçişleri gerçekten beni çok şaşırttı aşırı hızlı. ( örneğin youtubeden netflixe ordan başka bir uygulamaya). Açılış kapanış hızı da güzel. Netflix de içerik izlerken hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ses konusuna gelirsek gayet tatmin edici. Tasarım konusunda tv ince. Kenar çerçevelerin malzemesi kötü değil belki daha iyi olabilirdi. Genel anlamda değerlendirecek olursam bu fiyata göre performası gayet iyi. Tavsiye ederim.