Samsung 43RU7100 Vs Samsung 50RU7105

Freud09 Çevrimdışı

Freud09 

Aktif Üye
26 May 2020
64
25
Aragorn Aragorn Teşekkür ederim. Acaba panel de mi bir değişiklik var? Ya bir de bu yan açılardan parlamadan bahsetmişler oda küçük kare çok fazla yan açıdan izlenmez ama kafama takıldı bilgin var mı?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Aragorn Aragorn Teşekkür ederim. Acaba panel de mi bir değişiklik var? Ya bir de bu yan açılardan parlamadan bahsetmişler oda küçük kare çok fazla yan açıdan izlenmez ama kafama takıldı bilgin var mı?
İkisinin de paneli Va tiptir bir miktar yanlardan detay kaybı olabilir ama dikkate almaya değmez, hangisi uygunsa onu düşünün bence

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
İkisi de ebat dışında aynı gözüküyor

Odanın küçüklüğünden bahsetmişsiniz uydu izlemem sürekli netflix youtube vs kullanırım diyorsanız 50" olanı alın

Uydu yayınlarında yakın mesafede 50" sizi üzebilir

Freud09 Çevrimdışı

Freud09 

Aktif Üye
26 May 2020
64
25
Aragorn Aragorn En sonunda 6 taksitle vatandan Samsung 43RU7400 43" tv aldım kargoyu bekliyorum. SAMSUNG 43RU7100 43'' da PurColor varmış. Bunda Dynamic Crystal Color var. İyi mi yaptım bilemiyorum ama bakalım artık.

Freud09 Çevrimdışı

Freud09 

Aktif Üye
26 May 2020
64
25
teraspy teraspy Teşekkür ederim :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tv hakkında merak edilen veya herhangi bir soru sormak isteyen olursa yanıtlarım, yardımcı olmaya çalışırım.

Freud09 Çevrimdışı

Freud09 

Aktif Üye
26 May 2020
64
25
Merhabalar. Samsung 43RU7400 modelini 1 aydır kullanmaktayım. Deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Öncellikle cihaz fiyatına göre performansı gerçekten iyi. Almadan önce yan açılardan bakıldığında hafif renk tonunda beyazladığı ile ilgili yazılar okumuştum. Benim kendi deneyimim yan açılardan çok fazla renklerde açılma olmuyor. Çok fazla yan açıdan bakarsanız evet. Ama zaten o açılardan tv seyretmek çok da sağlıklı değil. Kendi görüntü modları kötü değil fakat dinamikte çok renkleri patlatıyor. Doğal modda da biraz karanlık gösteriyordu.
Dinamik mod çok canlı fakat mesela insan yüzlerinde aşırı beyazlama , gökyüzü olan sahnelerde bembeyaz gibi renkleri patlatıyordu. Benim canımı uzun süre sıktı. Uzun uğraşlar sonucunda araştırarak şu videoyu buldum.
(Bu arada ben Auto motion plus otomatikte bıraktım. Bir de kontrast iyileştirici düşük ayarında yaptım.)
Alacak olan arkadaşlara da tavsiyem uzman ayarlarında bu ayarları mutlaka yapmaları. Sorunum neredeyse çözüldü. Eksik bulduğum bir başka özelliği de aşırı hareketli sahnelerde titreme mevcut. (Survivor izlerken farkettim belki de çekimden de alakalı olabilir.) Başka kullanıcılar da titreme konusundan bahsetmişler. Çok rahatsız edici değil kafaya takmamak gerek. Uygulama geçişleri gerçekten beni çok şaşırttı aşırı hızlı. ( örneğin youtubeden netflixe ordan başka bir uygulamaya). Açılış kapanış hızı da güzel. Netflix de içerik izlerken hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ses konusuna gelirsek gayet tatmin edici. Tasarım konusunda tv ince. Kenar çerçevelerin malzemesi kötü değil belki daha iyi olabilirdi. Genel anlamda değerlendirecek olursam bu fiyata göre performası gayet iyi. Tavsiye ederim.

Geri
Üst Alt