Anladığım kadar tamirat işlerini seviyorsun. Kimse böyle uğraşmaz. Yeni bir TV alır. Kolay gelsin sanaDAha önce 3 defa servisinde değişti diğerlerini kendim degiştim en sonuncuyu değişirken temiz bir besleme kartı bulup değiştik ondada aynı sorunu yaşadık.Gerilim konusunu bilmiyorum genelde enerji tüketiminin en düşük olduğu saatlerde gitmiş tv yi ailem kullanıyor. Haklısınız tv değişmek mantıklı ledler 500 tl olunca çokta umursamadık tv den de vazgeçmek istemedik açıkçası.Bu konuyla alakalı bir şey bulamadım forumda.Hala bu konuda desteğe ihtiyacım var serviste fiyatlar malum tv parasına çıkar.
Biraz elimizden geliyor tabi işin teknik kısmında yardım gerekebiliyor.Servisede götürsek surekli led degişimi yapılıyor her şey normal deniyor.Tecrübeli arkadaşların desteği her zaman lazım tabi.Anladığım kadar tamirat işlerini seviyorsun. Kimse böyle uğraşmaz. Yeni bir TV alır. Kolay gelsin sana
AI also said this, but dimming the backlight wouldn't be enough; lowering the amperage would save the LEDs. We're just repeating what it said, but I'll evaluate this as well.Most Samsung TVs have a setting in the menu to reduce the backlight. There is no need to remove any resistors.
Direnç akımı kısıtlar, direnci sökerseniz daha fazla akım geçişine izin verirsiniz.AI also said this, but dimming the backlight wouldn't be enough; lowering the amperage would save the LEDs. We're just repeating what it said, but I'll evaluate this as well.
Hangi marka model alınmalı satın almak için bir link veya firma ismi verebilirmisin ? 6 parça olduğunu hiç gormedim ilk degişimleri servis yaptı yani orjinal led gorüntüsünüde markasınıda bilmiyoruz.olasılıklar ; metalle temas eden yerlerin izolasyonu iyi değildir ve zamanla ısıdan dolayı şaseyle iletime geçip ledleri bozuyordur. Eski ledlerin temas noktalarını kontrol edin.
Ledlerin orijinalleri geçmeli 6 parça olabilir. Yanlışlıkla tek parça olan muadilini kullanmışsınızdır.
Yan sanayi ledlerde kullanılan diyotlar orijinalden daha düşük dayanıma sahiptir (amperi düşüktür) 24x5v 120v akım çeker ledler ama beslemede 130v yazıyor. Ledler kalitesiz olduğu için kısa zamanda bozulabilir.