Samsung 40j5270ss sürekli led patlatıyor

S Çevrimiçi

sukhoi

Yeni Üye
16 Şub 2026
5
37
40j5270 bir tvmiz var 1 2 ayda bir led patlatıyor.6-7 defa falan led değiştik en son yuxin takıp denedik ve güç kartıda değişti yine 2 ayda ledler gitti.Bu tv ye ne yapmalıyım? Tv çok iyi ama ledler sürekli gidiyor.Yardımlarınızı rica ederim.

Screenshot_20260216_223940_Gallery.jpg

E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
183
22
Aratınca aynı sorunu yaşayan kişiler çıkıyor. Kronik sorunlu bir panel olması muhtemel. Bu arada 7 kere LED değiştirme parasıtla yeni televizyon alırdınız.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,977
Şebeke voltajınız temiz mi?
Anakart kontrol edildi mi?
Besleme kartı kim tarafından değiştirildi?

S Çevrimiçi

sukhoi

Yeni Üye
16 Şub 2026
5
37
DAha önce 3 defa servisinde değişti diğerlerini kendim degiştim en sonuncuyu değişirken temiz bir besleme kartı bulup değiştik ondada aynı sorunu yaşadık.Gerilim konusunu bilmiyorum genelde enerji tüketiminin en düşük olduğu saatlerde gitmiş tv yi ailem kullanıyor. Haklısınız tv değişmek mantıklı ledler 500 tl olunca çokta umursamadık tv den de vazgeçmek istemedik açıkçası.Bu konuyla alakalı bir şey bulamadım forumda.Hala bu konuda desteğe ihtiyacım var serviste fiyatlar malum tv parasına çıkar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,497
DAha önce 3 defa servisinde değişti diğerlerini kendim degiştim en sonuncuyu değişirken temiz bir besleme kartı bulup değiştik ondada aynı sorunu yaşadık.Gerilim konusunu bilmiyorum genelde enerji tüketiminin en düşük olduğu saatlerde gitmiş tv yi ailem kullanıyor. Haklısınız tv değişmek mantıklı ledler 500 tl olunca çokta umursamadık tv den de vazgeçmek istemedik açıkçası.Bu konuyla alakalı bir şey bulamadım forumda.Hala bu konuda desteğe ihtiyacım var serviste fiyatlar malum tv parasına çıkar.
Anladığım kadar tamirat işlerini seviyorsun. Kimse böyle uğraşmaz. Yeni bir TV alır. Kolay gelsin sana

S Çevrimiçi

sukhoi

Yeni Üye
16 Şub 2026
5
37
Anladığım kadar tamirat işlerini seviyorsun. Kimse böyle uğraşmaz. Yeni bir TV alır. Kolay gelsin sana
Biraz elimizden geliyor tabi işin teknik kısmında yardım gerekebiliyor.Servisede götürsek surekli led degişimi yapılıyor her şey normal deniyor.Tecrübeli arkadaşların desteği her zaman lazım tabi.
Bu arada konuyu yapay zekaya sordum; besleme kartındaki led sürücülerin yüksek amperde verdigini buda ledleri çok hızlı şekilde bozdugunu söyledi.Çözümün ise ; sürücü çıkışında amperin düşürülmesi gerektigini,sürücü dirençlerinden yeşil olanı karttan ayırırsak yüksek amper durumunun %30 azalacagını ve ledlerdeki hızlı bozulmanın önüne geçeceğini ,görüntüde gözle görülür bir fark olmayacağını söylüyor.Elimde 2 tane besleme kartı oldugundan bu yöntemi deneyecegim.Yeni led barlar ile bakalım ne kadar gidecek.Şimdilik plan bu gibi farkli tecrübe veya tavsiyeler varsa her zaman açığız.Herkese teşekkürler.

unnamedd35704f791a1a92e.jpg

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
3,360
74
Most Samsung TVs have a setting in the menu to reduce the backlight. There is no need to remove any resistors.

S Çevrimiçi

sukhoi

Yeni Üye
16 Şub 2026
5
37
Most Samsung TVs have a setting in the menu to reduce the backlight. There is no need to remove any resistors.
AI also said this, but dimming the backlight wouldn't be enough; lowering the amperage would save the LEDs. We're just repeating what it said, but I'll evaluate this as well.

Ömer Genç Çevrimiçi
24 May 2018
294
45
olasılıklar ; metalle temas eden yerlerin izolasyonu iyi değildir ve zamanla ısıdan dolayı şaseyle iletime geçip ledleri bozuyordur. Eski ledlerin temas noktalarını kontrol edin.

Ledlerin orijinalleri geçmeli 6 parça olabilir. Yanlışlıkla tek parça olan muadilini kullanmışsınızdır.

Yan sanayi ledlerde kullanılan diyotlar orijinalden daha düşük dayanıma sahiptir (amperi düşüktür) 24x5v 120v akım çeker ledler ama beslemede 130v yazıyor. Ledler kalitesiz olduğu için kısa zamanda bozulabilir.

S Çevrimiçi

sukhoi

Yeni Üye
16 Şub 2026
5
37
olasılıklar ; metalle temas eden yerlerin izolasyonu iyi değildir ve zamanla ısıdan dolayı şaseyle iletime geçip ledleri bozuyordur. Eski ledlerin temas noktalarını kontrol edin.

Ledlerin orijinalleri geçmeli 6 parça olabilir. Yanlışlıkla tek parça olan muadilini kullanmışsınızdır.

Yan sanayi ledlerde kullanılan diyotlar orijinalden daha düşük dayanıma sahiptir (amperi düşüktür) 24x5v 120v akım çeker ledler ama beslemede 130v yazıyor. Ledler kalitesiz olduğu için kısa zamanda bozulabilir.
Hangi marka model alınmalı satın almak için bir link veya firma ismi verebilirmisin ? 6 parça olduğunu hiç gormedim ilk degişimleri servis yaptı yani orjinal led gorüntüsünüde markasınıda bilmiyoruz.

Geri
Üst Alt