Sağlam telefon Ulefone kullanan var mı? Yada haberi olan var mı?

L Çevrimdışı

Lost_NeBuLa

Yeni Üye
2 Tem 2020
23
31
43506.jpg

Çok güzel telefonlar termal kameradan telsiz özelliklerine çok seçenek var

Son düzenleme:
Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
935
Android tarafında samsungun stabilitesini yakalayabilen bir marka halazır yok. Lakin yeni yeni android kısıtlamaları sıkılaştıkça telefonlar tekdüzeliğe doğru ilerliyor.

Androidin asıl özelliği olan serbestlik azalmasına rağmen bunun getirisi olarak da stabilite ve güvenilirlik geliyor.

5 6 sene önce bilinmedik bir markadan telefon almak yazılım anlamında bazen çok zorlayıcı olabiliyorken şu an android daha kapalı ve stabil denilebilir.

Yani eğer kağıt üstündeki rakamlara bakarak telefon hoşunuza gidiyorsa hala daha bir samsungun orta seviye telefonundaki stabiliteyi yakalayabileceğini sanmıyorum.

Type c şeklinde Termal kameralar var o şekilde ihtiyacınız varsa ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Ben telefonun halen daha güvenilir ve stabil olmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Güvenilirlikten kastım cebinizden telefonu çıkarınca kapanmış olmasını, kilitlenmesini, onun bunun çalışmamasını istemezsiniz o anlamda söylüyorum

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
13
44
Android tarafında samsungun stabilitesini yakalayabilen bir marka halazır yok. Lakin yeni yeni android kısıtlamaları sıkılaştıkça telefonlar tekdüzeliğe doğru ilerliyor.

Androidin asıl özelliği olan serbestlik azalmasına rağmen bunun getirisi olarak da stabilite ve güvenilirlik geliyor.

5 6 sene önce bilinmedik bir markadan telefon almak yazılım anlamında bazen çok zorlayıcı olabiliyorken şu an android daha kapalı ve stabil denilebilir.

Yani eğer kağıt üstündeki rakamlara bakarak telefon hoşunuza gidiyorsa hala daha bir samsungun orta seviye telefonundaki stabiliteyi yakalayabileceğini sanmıyorum.

Type c şeklinde Termal kameralar var o şekilde ihtiyacınız varsa ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Ben telefonun halen daha güvenilir ve stabil olmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Güvenilirlikten kastım cebinizden telefonu çıkarınca kapanmış olmasını, kilitlenmesini, onun bunun çalışmamasını istemezsiniz o anlamda söylüyorum
Ben şu an tek düze gidişattan hiç memnun değiim.

Ben önde kamera istemiyorum mesela. Bir ara motorlu kameralar gelmişti onlarda yok artık. Bütün telefonların ön yüzünden bir delik. Hepsi tıpatıp aynı.
Görüşme kaydetmek istiyorum, oda yok artık.
kablolu kulaklık kullanmak istiyorum jack yok.
Arkasında kamera çıkıntısı olmasın istiyorum. Yok.
Kullanmayacağım abuk sabuk 4-5 kameraya para vermek istemiyorum. Oda yok.
Kutudan kulaklık, sarj aleti ,kablosu çıkmasını bekliyorum. Onlarda yok.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,539
Ben şu an tek düze gidişattan hiç memnun değiim.

Ben önde kamera istemiyorum mesela. Bir ara motorlu kameralar gelmişti onlarda yok artık. Bütün telefonların ön yüzünden bir delik. Hepsi tıpatıp aynı.
Görüşme kaydetmek istiyorum, oda yok artık.
kablolu kulaklık kullanmak istiyorum jack yok.
Arkasında kamera çıkıntısı olmasın istiyorum. Yok.
Kullanmayacağım abuk sabuk 4-5 kameraya para vermek istemiyorum. Oda yok.
Kutudan kulaklık, sarj aleti ,kablosu çıkmasını bekliyorum. Onlarda yok.
O devir bitti maalesef.
3.5 mm sırf incelik yarışından dolayı gitti.
Tip C kulaklıklar var ama elde kulaklık varsa niye alasınız o da var.
Önceden sadece Apple tarafında her şey para idi, şimdi Android tarafı da aynısı oldu.
Type C aslında güzel bir standart, seneler önce Apple tarafına getirilse iyiydi, yaygınlaşması zaman alacak.

Ama stabilite konusuna katılıyorum.
Bahsedilen telefonlar az buz para değil.
Yazılım bir gün sizi mağdur ederse, o zaman ne olacak bunu da düşünmek lazım.
En basiti size şunu söyleyeyim, kendi uygulaması çalışmayan Android telefonlar da var.
Yaşı olan telefonlardan bahsediyorum tabi. Telefonun kendi rehber uygulaması, ne yaparsak yapalım çalıştıramadık.
Sıfırlamaya rağmen. Gerisini siz düşünün. Marka da o dönemin bilindik Android markalarından.

Amaç sadece sağlamlıksa evet, bu telefonlar daha dayanıklı olabilir ama geriye kalan konularda ne kadar güvenilirler?
Bir sorun olduğunda araştırır, kurcalar ederim diyorsanız başka.
Ama sorununuza ait bir çözüm internette yoksa o zaman kendinizle baş başasınız.

Çalıştığım iş yeri de mesela özel bir Android tablet kullanıyor ama büyük bir şirket oldukları için IT birimleri vs var.
Dolayısıyla kendi uygulamalarını sorunsuzca çalıştırabiliyorlar.

Garantisi ve parça desteği belli belirsiz bir telefona bu parayı yatırırken iki kere düşünün derim.
Samsung, Apple vs aldığınızda piyasada her parçasını bulursunuz.

L Çevrimdışı

Lost_NeBuLa

Yeni Üye
2 Tem 2020
23
31
Aslında haklısınız. Zaten ülkece ekonomik buhran yaşıyoruz insanlarımızın böyle riskli cihazlara Hurra yönlenmesi iyi olmaz. O zaman sen neden paylaştın derseniz: ben dayanamadım Armor Mini 20t pro aldım heyecandan gelip buraya konu açmis bulundum. ama bir taraftan sağlam olduğu için uzun ömürlü olmasını düşünerek faydalı olacağını düşünüyorum.

Gelin biraz daha verilere dayanarak ciddileşelim:

Ben ulefone almadan bi kaç hafta önce resmi mail adreslerinden Android 15 güncellemesi için markaya spam mesajlar atarak baskı olusturdum; işte siz büyük bi şirket olmak istiyorsanız güncelleme yapmanız şart bakın rakiplerini 2-3 güncelleme veriyor falan. Aslında ben 27t proya karar kılmıştım ama bazı olumsuzluklardan vazgeçip neredeyse tıpa tıp aynı özelliklere sahip mini 20 aldım. Gel gelelim e postalar, sosyal hesaplar, YouTube yorumlarından falan darladın darladım sonunda şöyle bi e posta aldım ;)
43629.png

Şimdi baskı için kullandığım argümanlar dan biri; telefonlarınızda hatalar var bu güncellemeyle ancak toparlanabilir buna mecbursunuz falan falan.. bu gerçekten böyleydi yani muhtemelen marka bu konuda iyi değil yazılım donanım uyumu konusunda acemi, kusurları var. Şimdi ne mi oldu?

Burada yeni güncellemeyle bazı hataların kapatıldığı ama bazı yeni hataların türediğini okuyabilirsiniz. Trajikomik 🤣
Ben alır almaz 20t proyu 15e güncelledim olabildiğince hatadan kacabilmek için hiç kullanilmamış sistemden güncelleme yapmak en sağlıklısıdır ben böyle yaptım şimdilik şükür birşey yok ama korkmuyor değilim

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,923
Aslında haklısınız. Zaten ülkece ekonomik buhran yaşıyoruz insanlarımızın böyle riskli cihazlara Hurra yönlenmesi iyi olmaz. O zaman sen neden paylaştın derseniz: ben dayanamadım Armor Mini 20t pro aldım heyecandan gelip buraya konu açmis bulundum ama bir taraftan sağlam olduğu için uzun ömürlü olmasını düşünerek faydalı olacağını düşünüyorum.

Ama gelin biraz daha verilere dayanarak ciddileşelim:

Ben ulefone almadan bu kaç hafta önce resmi mail adreslerinden Android 15 güncellemesi için güncelleme için spam mesajlar atarak baskı olusturdum; işte siz büyük bi şirket olmak istiyorsanız güncelleme yapmanız şart bakın rakiplerini 2-3 güncelleme veriyor falan. Aslında ben 27t proya karar kılmıştım ama bazı olumsuzluklardan vazgeçip neredeyse tıpa tıp aynı özelliklere sahip mini 20 aldım. Gel gelelim e postalar, sosyal hesaplar, YouTube yorumlarından falan darladın darladım sonunda şöyle bi e posta aldım ;)
43629.png

Şimdi baskı için kullandığım argümanlar dan biri; telefonlarınızda hatalar var bu güncellemeyle ancak toparlanabilir buna mecbursunuz falan falan.. şimdi bu gerçekten böyleydi yani muhtemelen marka bu konuda iyi değil yazılım donanım uyumu konusunda acemi, kusurları var. Şimdi ne mi oldu?

Burada yeni güncellemeyle bazı hataların kapatıldığı ama bazı yeni hataların türediğini okuyabilirsiniz. Trajikomik 🤣
Ben alır almaz 20t proyu 15e güncelledim olabildiğince hatadan kacabilmek için hiç kullanilmamış sistemden güncelleme yapmak en sağlıklısıdır ben böyle yaptım şimdilik şükür birşey yok ama korkmuyor değilim
tencerenin dibini sıyıran insanları seviyorum ❤️

L Çevrimdışı

Lost_NeBuLa

Yeni Üye
2 Tem 2020
23
31
Bu markadan cihaz almak isteyen zor ekonomili insanlara tavsiyem: yeni modelleri takip edin elbet bi yerden sonra uzmanlaşıp hatasız cihazlar yapmaya başlayacaklardır hehe.
İsterseniz hali hazırdaki modelleri deneyebilirsiniz tabi biraz riskli
Ama böylesi özellikleri de hiç bi yerde bulamazsınız o gerçek

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,923
Bu markadan cihaz almak isteyen zor ekonomili insanlara tavsiyem: yeni modelleri takip edin elbet bi yerden sonra uzmanlaşıp hatasız cihazlar yapmaya başlayacaklardır hehe.
İsterseniz hali hazırdaki modelleri deneyebilirsiniz tabi biraz riskli
Ama böylesi özellikleri de hiç bi yerde bulamazsınız o gerçek
termal özelliğini kullandınız mı.? Mesela yerdeki sıcak, soğuk su borularını gösterebiliyor mu.?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
935
Şöyle de bir şey var, orjinal yazılım diyelim ki çok yormaya başladı (samsung gibi markada genelde olmaz bu) bilindik telefon olsa farklı rom seçenekleriniz bolca olur, ve stabil hale getirmek için uğraşılır. Bilinmedik markanın romu bile piyasada bulunmuyor.

Sony m4 aqua sahibiydim, telefon çok yeterli bir orta seviye telefondu. Tek kusur 8gb hafızası vardı ve boş alan 2 3 gbydi. Sd kart yeri var, android 5ti sanırım, android 6nın temel özelliği de sd kartı ana hafıza gibi kullanabilmekti, sony telefona android 6 gelecek dedi.

Bekle babam bekle, 1 sene 2 sene bekledik. Bu arada telefona wp insta 2 3 uygulama yükleyince hafıza uyarısı veriyor. Neyse sonunda geldi. Bilin bakalım hangi özellik yok? Sd kart hafıza olmuyor arkadaş. Onlarca rom denedim hiçbirisi stabil değildi. Başıma bela almışım haberim yok. Bi sabah uyanıyorsun telefon uygulamaları görmüyor, olmadı düzelmedi.

Sony Xperia z2 z3 var o zamanda dehşet telefonlar. Romlar dolu, zaten roma gerek yok da. Yani anlayacağınız bilindik markanın bile üst seviyesi olması lazım ki başınız ağrımasın

Geri
Üst Alt