"Sadece" TV Arıyorum - Tavsiye Lütfen

N Çevrimdışı

necropsie

Yeni Üye
1 Şub 2018
6
Merhaba,

BİM'de satılan JVC marka televizyonu almadım. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum, özellikle @ado da tavsiye ettikten sonra "keşke alsaydım" diye içimden geçiriyorum. Ancak neredeyse bir haftadan beri uygun bir TV ararken şuna karar verdim: Ben 4K çözünürlük, dahili uydu alıcı ve smart TV istemiyorum yahu. Bunların hiçbirine ihtiyacım yok. Smart TV gerekmiyor zira Android BOX kullanıyorum. 4K çözünürlükle işim yok zira doğru dürüst TV izlemiyorum, sadece dizi ve film izlemek için kullanıyorum ve onların çözünürlüğü de Full HD'yi geçmiyor. Dahili uydu alıcıya gerek yok zaten D-Smart kullanıyorum. 

Yani benim bu özelliklerin hiçbirine sahip olmayan, Full HD, çok sayıda görüntü modunu destekleyen (film, canlı, doğal, vs.) ve görüntü iyileştirme teknolojisi olan (Pixel Plus gibi) düz bir TV'ye ihtiyacım var. Ekran minimum 43 olmalı, bütçem de 2.000 TL. 

Sorun şu ki, bulamıyorum. Artık smart olmayan tv üretmiyorlar galiba! Reyonlarda deneme fırsatım oldu, hangi marka olursa olsun çok yavaş çalışıyor bu televizyonlar. İhtiyacım yok, gerek de yok. 

Bir tavsiyede bulunabilecek olan var mı? TV sadece full HD dizi ve film izlemek için kullanılacak. Bunlar da Android Box aracılığıyla oynatılacak. 

Tavsiye verebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Marka takıntım yok. Özellikle @ado tavsiyelerini bekliyorum.

Herkese iyi akşamlar,

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
A101, BİM, MİGROS gibi mağazalara bakın. 

Bir tane SEG, Axen, AWOX gibi bir ürün bulmaya çalışın.

Astragalus Çevrimdışı

Astragalus

Yeni Üye
4 Şub 2018
13
Cvp: "Sadece" TV Arıyorum - Tavsiye Lütfen

Madem üst düzey bir beklentin yok,  özellikle ucuz band da satış yapılan axen, sunny v.b tv leri, 5m Migroslar da teşhirlerde görüp al geç bence de, bunların arasından da smart, wifi, dahili uydu alıcısı bile olmayanlar mevcut, adamlar bütçeye göre özellik kısıyorlar,

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Astragalus' Alıntı:
Madem üst düzey bir beklentin yok,  özellikle ucuz band da satış yapılan axen, sunny v.b tv leri, 5m Migroslar da teşhirlerde görüp al geç bence de, bunların arasından da smart, wifi, dahili uydu alıcısı bile olmayanlar mevcut, adamlar bütçeye göre özellik kısıyorlar,
Vestel marka bunları bulabildim kendi sitesinde,

Dahili uydu alıcı ve USB medya oynatıcı özellikleri var maalesef. Sadece Smart TV özellikleri yok. 

Aslında Vestel'de diğer firmalar gibi "Monitor TV" şeklinde TV satsa daha güzel olur. 

Mesela hiçbir şekilde Tuner barındırmayan, USB portu ve medya oynatıcı özelliği olmayan büyük ekran paneller satsa güzel olur.

Hiç Tuner olmaması TRT bandrolü bedelini ortadan kaldırır. 

Sadece kaynak bağlayıp, görüntü almak isteyen arkadaşlara hitaben böyle ürünler hazırlanabilir.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
@necropsie arkadaşım şimdi sana bir kaç tv önereceğim n11 sitesinden uygun fiyata alabilirsin.

43'' yani 109 ekran tv önerilerim

447cf3362a8aaee312f73e9086739459.jpg

642bb499b77e56a2b5506a771d86ebc0.jpg

9c828a71780b618680071764d1f7421f.jpg

970f6b17a40b68491ada957e66b6cc7b.jpg

b209ce68532d095e941038636db4b568.jpg

5640b9a34d3286e8519f270722345632.jpg

49'' ve 48 '' yani 124 ve 122 ekran tv önerilerim

45980515113cd9f437d1a4a862a5c915.jpg

d88f388f3c619c5a9b3474176b0c50b7.jpg

T Çevrimdışı

taturs

Yeni Üye
2 Şub 2018
4
Kardeş ben jvc yı aldım.bence fıyatıfıyatına göre eşsiz bir TV.görüntü kalitesi lg kadar olmasa da nefsımızı koreltiyor işte

Astragalus Çevrimdışı

Astragalus

Yeni Üye
4 Şub 2018
13
Televizyon işi tam bir çıkmaz aslında, belkide bizim doyumsuz bireylere dönüşmemiz ile alakalı, giriş seviyelerde niyetlendiğimiz alımları, araştırma yaptıkça arttırıyoruz, şu özellik olsun, o olmuşken bu da olsun v.b. Sağolsun firmalarda bize yardımcı olmamak istercesine kodlarından kolaylıkla özelliklerini anlayamayacağımız onlarca ürün çıkartıyorlar.  :)ark:

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Astragalus' Alıntı:
Televizyon işi tam bir çıkmaz aslında, belkide bizim doyumsuz bireylere dönüşmemiz ile alakalı, giriş seviyelerde niyetlendiğimiz alımları, araştırma yaptıkça arttırıyoruz, şu özellik olsun, o olmuşken bu da olsun v.b. Sağolsun firmalarda bize yardımcı olmamak istercesine kodlarından kolaylıkla özelliklerini anlayamayacağımız onlarca ürün çıkartıyorlar.  :)ark:

Ses ve görüntü işi görecelidir. Firmalar da kapitalist düzene ayak uydurduğundan dolayı bunu bir güzel kullanıyorlar.  :jeo:

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
@necropsie

Bulunduğunuz şehirde mağaza mağaza gezin, ürünlere bakın. En iyi fikir edinme yolu tecrübe etmekten geçiyor. 

Bana güzel gelen bir panel size berbat gelebilir. Biz burada bütçenize göre modeller sunarız, kullanan arkadaşlar da ürünleriyle ilgili fikir beyanında bulunurlar. Yapabileceğimiz bu. 

Siz Televizyonu Android Box üzerinden film izlemek için kullanacaksınız sanırım? :alala:

N Çevrimdışı

necropsie

Yeni Üye
1 Şub 2018
6

Umut Barış' Alıntı:
@necropsie

Bulunduğunuz şehirde mağaza mağaza gezin, ürünlere bakın. En iyi fikir edinme yolu tecrübe etmekten geçiyor. 

Bana güzel gelen bir panel size berbat gelebilir. Biz burada bütçenize göre modeller sunarız, kullanan arkadaşlar da ürünleriyle ilgili fikir beyanında bulunurlar. Yapabileceğimiz bu. 

Siz Televizyonu Android Box üzerinden film izlemek için kullanacaksınız sanırım? :alala:

Merhaba,

Herkese tavsiyeleri için teşekkür ediyorum. Az önce, 1.499 TL'ye Philips 43BDL4012N satın aldım.   Tüm isteklerimi karşılıyor. Bu akşam kullanmaya başlayacağım inşallah. İhtiyaçları benimle aynı olan kişilere bir fikir vermesi için, tecrübelerimi paylaşırım buradan.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
necropsie' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
@necropsie

Merhaba,

Herkese tavsiyeleri için teşekkür ediyorum. Az önce, 1.499 TL'ye Philips 43BDL4012N satın aldım.   Tüm isteklerimi karşılıyor. Bu akşam kullanmaya başlayacağım inşallah. İhtiyaçları benimle aynı olan kişilere bir fikir vermesi için, tecrübelerimi paylaşırım buradan.

Hayırlı olsun. Sorunsuz günlerde kullanmanız dileğiyle.

Crystal Clear panel güzeldir, akrabama verdiğim Vestel 22" TV de Crystal Clear paneldi. 

Philips, ses ve görüntü yönünden üzecek bir firma değil. 

Philips tv'lerde yazılımın yavaş çalıştığı, menü geçişlerinin yavaş olduğundan şikayetçi olanlar vardı.

Umarım bu modelde sizi üzecek bir sıkıntı yaşanmaz. 

Güle güle kullanın.  :anlastık:

N Çevrimdışı

necropsie

Yeni Üye
1 Şub 2018
6

Umut Barış' Alıntı:
necropsie' Alıntı:
Merhaba,

Crystal Clear panel güzeldir, akrabama verdiğim Vestel 22" TV de Crystal Clear paneldi. 

Philips tv'lerde yazılımın yavaş çalıştığı, menü geçişlerinin yavaş olduğundan şikayetçi olanlar vardı.

Bu modelde yazılım falan yok üstat, hatta monitör olarak geçiyor :) Smart, uydu alıcı vs. hiçbir şey yok - ben de öyle istiyordum zaten. Full HD panel sadece. Menü değiştirme hızını test ettim reyonda, hiçbir sorun göremedim zira ciddiye alınabilecek bir menüsü yok zaten. Kanal değiştirme hızı da benim receiver ile ilgili olacak, o da yeterince iyiydi.

Aynı fiyata 48 SEG Smart TV vardı, ancak bu modelin görüntü kalitesi ve akıcılığı daha iyi geldi bana. Ancak ben de bir tavsiyede bulunayım, fiyatı dikkate alındığında Smart + dahili uydu alıcı + 48 inç bir model arayan birileri varsa, SEG'in bahsettiğim o modeli de gayet yeterli düzeyde bir görüntü kalitesine sahip diye düşünüyorum. Elbette bu sadece reyonda yarım saat boyunca kumanda ile yapılabilecek her türlü atraksiyonu gerçekleştirmiş birinin tavsiyesi, uzun süreli kullanıma dayanmıyor :)

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Öncelikle hayırlı olsun , bence fiyatına ve özelliklerine göre pahalı bir tv almışsınız ne bilryim görüntü tarama hızı bile 60hz , philips tv'ler artık eski günlerini arar oldu adı kaldı desek yeridir. Bir büyük eksiklikte bu tv'nin sadece mp4 ve mpeg video formatlarını desteklediği yazıyor sitesinde , avi ve mkv formatlarını desteklememesi büyük eksiklik olacak.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
necropsie' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Bu modelde yazılım falan yok üstat, hatta monitör olarak geçiyor :) Smart, uydu alıcı vs. hiçbir şey yok - ben de öyle istiyordum zaten. Full HD panel sadece. Menü değiştirme hızını test ettim reyonda, hiçbir sorun göremedim zira ciddiye alınabilecek bir menüsü yok zaten. Kanal değiştirme hızı da benim receiver ile ilgili olacak, o da yeterince iyiydi.

Aynı fiyata 48 SEG Smart TV vardı, ancak bu modelin görüntü kalitesi ve akıcılığı daha iyi geldi bana. Ancak ben de bir tavsiyede bulunayım, fiyatı dikkate alındığında Smart + dahili uydu alıcı + 48 inç bir model arayan birileri varsa, SEG'in bahsettiğim o modeli de gayet yeterli düzeyde bir görüntü kalitesine sahip diye düşünüyorum. Elbette bu sadece reyonda yarım saat boyunca kumanda ile yapılabilecek her türlü atraksiyonu gerçekleştirmiş birinin tavsiyesi, uzun süreli kullanıma dayanmıyor :)

Bahsettiğiniz SEG modeli hangi mağazada? Migros'da mı?

Geri
Üst Alt