Cvp: Rus Uçağı Düşürüldü (Vol 2.0)
KOSOVALI' Alıntı:
Uçağı şu omuzdan atılan füze ile vuruyorlar. Normalde pilotun o füzenin vuramayacağı irtifada uçup hedefini vurması lazım zaten genelde öyle uçarlar her gün bombalıyor adamlar oraları. Bu olayda da ne olmuşsa artık alçak irtifada uçmuş vurulmuş işte. Pilotun öldürülmesine gelince de savaş bu ne yapacaksın yani. Öyle havacılık saygısıdır falan filan anlamaz bunlar adamlar cihatçı radikal örgüt zaten ne bilsin havacılık tarihini geçmişini. Ayrıca Ruslarda ak kaşık değil zaten habire sivil çocuk dinlemeden vuruyor her yeri. Bizde bombalıyoruz işidi btö yü habire çocuk mu öldürüyoruz. Düşmandan saygı görmek istiyorsan saygı göstermen lazım.
Fatih kardeşim öldürmenin her türlüsüne karşıyız o ayrı konu. Elbette ki çoluk çocuk genç yaşlı kimse zulüm görmesin, kimse eziyet çekmesin, poitik oyunlar ve siyasi hırs, iktidar sarhoşluğundan başı dönenler yüzünden kimse açlık çekmesin, çatışma bölgeleri olmasın, savaş ilan edilmesin.
Tabii ki ilk temennimiz bunlar, ancak bir de gerçek dünya var biliyorsun. Hatta en yakından yaşıyoruz şu an. Sorun şu ki olay buralara gelene kadar izlenen YANLIŞ dış politikaların ve kişisel hırsların sonucu bu bataklığa çocuklarımızı, kardeşlerimizi, abilerimizi, babalarımızı yollamadık mı biz şimdi?
Olay bu derece çıkmaza girdi, bu kadar şehitimiz var, dünya kadar (Hiç bahsetmiyorlar ama) bütçe ayırıldı bu harekat için, peki bunlarıns onunda olay gelip gelip suriye rejimi ile görüşmeye dayanmadımı?
Peki bu kadar kayıp sonucu bu görüşme yapılıyorsa, hiç kayıp yaşamadan, kimsenin burnu kanamadan bu diyalog kurulamazmıydı?
Bakınız ne güzel açıklamalar var yazılarınızın içerisinde. Diyorsunuz ki ''yahu bu adamlar cihatçı, adikal guruplar, ne bilsin savaş kültürünü?''
Haklısınız kardeşlerim ben de bundan bahsediyorum işte, yahu bu adamların bir devlet kültürü yok zira bir devlet değiller, kültürü, insana saygısı olmayanlardan kimseye hayır gelmez. Savaşıyor olabilirsin (Çatışma diyelim) ancak karşılıklı saygı hiç bir zaman elden bırakılmamalı. İstiklal harbimiz, 1 ve 2 inci dünya savaşları ve daha nice savaşlar, savaşan ancak karşılıklı kültürel diyaloğun elden bırakılmadığı binlerce örnek ile doludur.
O pilot seni öldürmek için orada evet, Sen de onu öldürmek için onun ülkesindesin o ne olacak?
Dyeceksin ki ''O benim topraklarımda, onların burada ne işi var?''
Haklısın, sonuna kadar haklısın da o devletleri onbinlerce km uzaktan kim çağırdı o topraklara? bölgenin rejim sahipleri değil mi?
O zaman ANA SORUN aslında senin topraklarında olan yabancı güçlerden ziyade, Koltuk sevdası ve iktidar hırsı nedeniyle onları davet eden yöneticiler değil mi? Bu durumda asıl çözülmesi gereken sorun, toprak sahiplerinin kendi arasındayken, '''Biz çözemiyoruz gel sen çöz'' denilerek çağırılmadımı bu ruslar, amerikalılar, ingilizler vs
Din ve mezhep üzerinden yürüyen bu çözülmezliklerin temelinde artık ortaokul öğrencilerinin dahi bildiği böl parçala yönet stratejisi olduğunu bu koca koca adamlar bilmiyormu sanki?
Ben o pilotun ÖLDÜRÜLMEMESİ gerektiğini savunuyorum. Savaş, karşılıklı anlaşmazlıkların sonucudur, Savaşta yapılanlar ise insanlığın sonucu.