O
ozgurguclu
Yeni Üye
- 8 Ocak 2020
- 49
- 35
Dostlar merhaba.
Tek yaşadığım evde temizliğe yardım etsin diye bi robot süpürge düşünmeye başladım.
Sizin fikirleriniz yorumlarınız nedir mantıklı bi icat mı?
Kafamdaki deli sorular şunlar.
Hangi özellik olmazsa olmaz olsun.
Benim gördüğüm bi kaç şey şunlar, hem onlar için hemde başka ekstralar için yorumlarınızı istiyorum.
Mesela haritalandırma olayı çok önemli mi (bana sanki iyi bi özellik gibi geldi)
Temizlik + mop özelliği işe yarar bişey mi (sadece tozdan ziyade ufakta olsa mop yapması bana yine iyi bi özellik gibi geldi)
Sert zemin ve halıda gidebilen modeller de bana mantıklı geldi
Engel atlama sanırım hali ve eşik çıtası için için 1 2cm atlar diye düşünüyorum ki gördüğüm bi kaç modelde püskülden bile geçenler var ( tabi halıda kafası karışıp dolap beygiri gibi kendi etrafında dönenide gördüm)
Emiş gücü minimum ne olmalı?
Şimdi gelelim benim evin durumuna
2+1 oda
Hol
Mutfak
Bunların toplamı en fazla 60 70m² falan yapar sanırım.
Salondaki koltuk altları halı ile 87mm sınır o yüzden halının yükselme ihtimali ile 85i geçmeyeyim diyorum.
Robotun enleri 32 33cm geneli sanırım. Bu ölçü en büyük sehpamda sorun yok ama küçük modellerin içine giremez. Ama masa ve sandalye bacak mesafeleri kurtarıyor. Duruma göre engel olacak eşyaları kaldıracaz artık.
Bu bilgiler dahilinde
Tikler: süpürge+mop , sert zemin+halı , 85mm Max yükseklik. İşaretli
Ucuzdan pahalı ya sıralama ile
İlk dikkat çeken model Dreame Mop F9 oldu.
2cm aşılabilir yüksekliği
2500pa emiş gücü
Wifi var
Haritalama var
VSLAM haritalama yöntemi
5200mah pil
150dk çalışma süresi
1 adet yan fırça (yeterlimi bilmiyorum)
600ml toz haznesi
200ml su haznesi
350mm en
80mm yükseklik
6500tl hb fiyatı
İlk dikkatimi çeken model bu oldu, bu veya onun yerine bunu al diyeceğiniz ne olur?
Daha detaylı bilgim olmadığı için sizlerden yorum bekliyorum.
Ucuzdan pahalı ilk 10 taneyi karşılaştırma yapınca ilk 3 bunlar oluyor. Diğerlerinde ya haritalandırma yok yada yada diğer özellikleriyle elendi.
1. Dreame Mop F9 6500tl ile özelliklerini yazdığım model çıkıyor.
2. Lydsto G1 6860tl / özellik farkı
+lar 3300pa, yan fırça 2 adet, 324mm en, 70mm yükseklik,
-ler 2600mah , 15mm engel atlama , 300ml toz haznesi
3. Xiaomi Robot Vacuum Mop 2C 7392tl / özellik farkı
+lar
-ler 2200pa, 3200mah,
Diğer özellikleri dreame ile aynı sayılır hatta tipi bile nerdeyse aynı. (Bazı yerlerde dreame için Xiaomi diyen var sanırım ya alt markası yada ayrılan bi marka)
Tek yaşadığım evde temizliğe yardım etsin diye bi robot süpürge düşünmeye başladım.
Sizin fikirleriniz yorumlarınız nedir mantıklı bi icat mı?
Kafamdaki deli sorular şunlar.
Hangi özellik olmazsa olmaz olsun.
Benim gördüğüm bi kaç şey şunlar, hem onlar için hemde başka ekstralar için yorumlarınızı istiyorum.
Mesela haritalandırma olayı çok önemli mi (bana sanki iyi bi özellik gibi geldi)
Temizlik + mop özelliği işe yarar bişey mi (sadece tozdan ziyade ufakta olsa mop yapması bana yine iyi bi özellik gibi geldi)
Sert zemin ve halıda gidebilen modeller de bana mantıklı geldi
Engel atlama sanırım hali ve eşik çıtası için için 1 2cm atlar diye düşünüyorum ki gördüğüm bi kaç modelde püskülden bile geçenler var ( tabi halıda kafası karışıp dolap beygiri gibi kendi etrafında dönenide gördüm)
Emiş gücü minimum ne olmalı?
Şimdi gelelim benim evin durumuna
2+1 oda
Hol
Mutfak
Bunların toplamı en fazla 60 70m² falan yapar sanırım.
Salondaki koltuk altları halı ile 87mm sınır o yüzden halının yükselme ihtimali ile 85i geçmeyeyim diyorum.
Robotun enleri 32 33cm geneli sanırım. Bu ölçü en büyük sehpamda sorun yok ama küçük modellerin içine giremez. Ama masa ve sandalye bacak mesafeleri kurtarıyor. Duruma göre engel olacak eşyaları kaldıracaz artık.
Bu bilgiler dahilinde
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
dan bi sıralama yaptım.Tikler: süpürge+mop , sert zemin+halı , 85mm Max yükseklik. İşaretli
Ucuzdan pahalı ya sıralama ile
İlk dikkat çeken model Dreame Mop F9 oldu.
2cm aşılabilir yüksekliği
2500pa emiş gücü
Wifi var
Haritalama var
VSLAM haritalama yöntemi
5200mah pil
150dk çalışma süresi
1 adet yan fırça (yeterlimi bilmiyorum)
600ml toz haznesi
200ml su haznesi
350mm en
80mm yükseklik
6500tl hb fiyatı
İlk dikkatimi çeken model bu oldu, bu veya onun yerine bunu al diyeceğiniz ne olur?
Daha detaylı bilgim olmadığı için sizlerden yorum bekliyorum.
Ucuzdan pahalı ilk 10 taneyi karşılaştırma yapınca ilk 3 bunlar oluyor. Diğerlerinde ya haritalandırma yok yada yada diğer özellikleriyle elendi.
1. Dreame Mop F9 6500tl ile özelliklerini yazdığım model çıkıyor.
2. Lydsto G1 6860tl / özellik farkı
+lar 3300pa, yan fırça 2 adet, 324mm en, 70mm yükseklik,
-ler 2600mah , 15mm engel atlama , 300ml toz haznesi
3. Xiaomi Robot Vacuum Mop 2C 7392tl / özellik farkı
+lar
-ler 2200pa, 3200mah,
Diğer özellikleri dreame ile aynı sayılır hatta tipi bile nerdeyse aynı. (Bazı yerlerde dreame için Xiaomi diyen var sanırım ya alt markası yada ayrılan bi marka)