Regal 65R7040U Hakkında Bilgi_?

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Selamlar;

@Ado Hocam; malum, 65" tv arayışındayım (f/p ön planda olacak şekilde)

Gezinirken Regal 65R7040U modeline denk geldim,

3.275 tl gibi bir fiyata. Uygun bakıldığında ama detaya girmeden, derinliğini görmediğim suya girmek istemem açıkçası   =D

Sizlere ürün hakkında sormak istediğim sorular olacaktı;

* Panel tipi ?
* Anakart vers. ?
* Ölçüleri (sitesinde göremedim, en, boy, kalınlık) ?
* Genel hatları ile ürün/marka hakkındaki fikirler ?

Konularında siz ve diğer değerli forumdaşların fikirlerini rica ederim; 

Sitesinde bu ürün 4.499 tl. bir de regal 65R6080U modeli var, o 4.999 tl. bakıldığında o rakamlar seriyi belirtiyor ise;

bu ürün 7 serisi, daha pahallı olan 6 serisi; artı, 7 serisi 1200hz. daha pahallı olan 1000hz. ticari zeka burada ortaya çıkıyor sanırım  =)

saygılar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: Regal 65R7040U Hakkında Bilgi_?

trkkrsy' Alıntı:
Selamlar;

@Ado Hocam; malum, 65" tv arayışındayım (f/p ön planda olacak şekilde)

Gezinirken Regal 65R7040U modeline denk geldim,

3.275 tl gibi bir fiyata. Uygun bakıldığında ama detaya girmeden, derinliğini görmediğim suya girmek istemem açıkçası   =D

Sizlere ürün hakkında sormak istediğim sorular olacaktı;

* Panel tipi ?
* Anakart vers. ?
* Ölçüleri (sitesinde göremedim, en, boy, kalınlık) ?
* Genel hatları ile ürün/marka hakkındaki fikirler ?

Konularında siz ve diğer değerli forumdaşların fikirlerini rica ederim; 

Sitesinde bu ürün 4.499 tl. bir de regal 65R6080U modeli var, o 4.999 tl. bakıldığında o rakamlar seriyi belirtiyor ise;

bu ürün 7 serisi, daha pahallı olan 6 serisi; artı, 7 serisi 1200hz. daha pahallı olan 1000hz. ticari zeka burada ortaya çıkıyor sanırım  =)

saygılar.

Selamlar azizim;
Ürün SAMSUNG panelli ve MB130 anakartlıdır.
Belli başlı özelliklrini aşağıya size paylaşıyorum. Sormak istediğiniz başka şey var ise seve seve cevaplarım :ok:

HD DVB-T2/C/S2(HEVC)
SCART YOK
HDMI IN 3 
USB 2 
HDMI CEC_ARC VAR 
SPDIF OPTIC OUT VAR
ADV.SUBTITLE VAR 
DVD YOK 
INTERNAL SUBWOOFER VAR
PVR READY YOK 
PIXELLENCE NAME RealVision 
SOUND DTS TruSurround+DTS HD
HDR HDR10 
PANEL TYPE D-LED NB
100Hz YOK
CONNECTIVITY VAR 
DLNA/AVS VAR(AVS)
WIRELESS_DISPLAY VAR 
HBBTV VAR 
NETFLIX VAR 
WI FI VAR(INTERNAL) 
BLUETOOTH VAR

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43

Ado' Alıntı:

Selamlar azizim;
Belli başlı özelliklrini aşağıya size paylaşıyorum. Sormak istediğiniz başka şey var ise seve seve cevaplarım :ok:

HD DVB-T2/C/S2(HEVC)
SCART YOK
HDMI IN 3 
USB 2 
HDMI CEC_ARC VAR 
SPDIF OPTIC OUT VAR
ADV.SUBTITLE VAR 
DVD YOK 
INTERNAL SUBWOOFER VAR
PVR READY YOK 
HDR HDR10 
PANEL TYPE D-LED NB
100Hz YOK
CONNECTIVITY VAR 
DLNA/AVS VAR(AVS)
WIRELESS_DISPLAY VAR 
HBBTV VAR 
NETFLIX VAR 
WI FI VAR(INTERNAL) 
BLUETOOTH VAR
Bilgiler için çok teşekkürler;

* trt4k açar mı bu tv de ki dahili alıcı_?
* vestel de bulunan pixellence teknolojisini olumlu bulduğunuzu belirtmiştiniz yazılarınızda. 

Zorlu Grup bu markaya da aynı kalitede yazılım attı mı acaba  ? Siz ne dersiniz_? 

Teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

trkkrsy' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Selamlar azizim;

HD DVB-T2/C/S2(HEVC)
SCART YOK
HDMI IN 3 
USB 2 
HDMI CEC_ARC VAR 
SPDIF OPTIC OUT VAR
ADV.SUBTITLE VAR 
DVD YOK 
INTERNAL SUBWOOFER VAR
PVR READY YOK 
HDR HDR10 
PANEL TYPE D-LED NB
100Hz YOK
CONNECTIVITY VAR 
DLNA/AVS VAR(AVS)
WIRELESS_DISPLAY VAR 
HBBTV VAR 
NETFLIX VAR 
WI FI VAR(INTERNAL) 
BLUETOOTH VAR
Bilgiler için çok teşekkürler;

* trt4k açar mı bu tv de ki dahili alıcı_?
* vestel de bulunan pixellence teknolojisini olumlu bulduğunuzu belirtmiştiniz yazılarınızda. 

Zorlu Grup bu markaya da aynı kalitede yazılım attı mı acaba  ? Siz ne dersiniz_? 

Teşekkürler.

TRT4K dahili uydu alıcı ile açar HEVC desteği mevcuttur.
Yazılımlarda ASLA kalite ayırımı yok azizim. MARKA değil MODEL bazlı ayırım vardır o da kalite değil özellik farkıdır :ok:

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Ado hocam,

Usb 3.0 var mı bu üründe  ? Bilginiz var mıdır  ?

Bir de, dh 'de ub9100 'e yazılımla hdr özelliği geldiği yazılmıştı. Hdr, fabrika ayarlarında kapalı fakat sonradan katılan bir yazılım mıdır, donanımsal bir özellik mi  ?

Saygılar.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
trkkrsy' Alıntı:
Ado hocam,

Bir de, dh 'de ub9100 'e yazılımla hdr özelliği geldiği yazılmıştı. Hdr, fabrika ayarlarında kapalı fakat sonradan katılan bir yazılım mıdır, donanımsal bir özellik mi  ?

Saygılar.

Yazılımda kapatılmış olabilir. Fiyat politikası nedeniyle donanım yoluyla kapatılamayanlar yazılımla kapatılıyor. 

Yazılım basit bir yazılımla artık modifiye edilebiliyor. Ürünün donanımında gerçekten HDR desteği varsa, o yazılım modifikasyonuyla açılabilir. 

Ama HDR olmayan bir üründe HDR özelliğini açık hale getirecek şekilde modifikasyon yaparsanız, çakışan değerler veya karşılığı olmayan değerler nedeniyle televizyon kilitlenebilir veya açılışta sonsuz döngüye girerek kendini sürekli yeniden başlatır. Hatalı bir modifikasyon, bir donanıma zarar vermediği müddetçe, USB'den FULL yazılım atılarak kurtarılabilme ihtimali vardır. Ancak bu da kesin değildir.

Modifikasyon işlemi ve USB'den yazılım atma garanti kapsamı dışındadır. Oluşacak bir hasar tüketicinin sorumluluğundadır. 

Ado hocam modifikasyon konusunda pek konuşmak istemiyor, sebebi de tüketicinin bir zarar görmemesi için bence. 

İyi araştırmayla modifikasyon işinden başarıyla çıkılabilir. 

Eskiden .hwprofile dosyası doğrudan açılıp HEX değerleri bulup değiştirmekle uğraşılıyordu. 
O daha riskli, dikkat isteyen, çılgınca bir yöntemdi. 

Şimdi tek tıkla açılma imkanı verilen bir yazılım var internette. Onun sayesinde desteklenen özellikler tek tıkla açılabiliyor. 

Ama burada dikkat etmeniz gereken nokta ürünün açmak istediğiniz özelliği destekleyip desteklememesi. 

Mesela benim 2014'de aldığım televizyonda PVR güncelleme ile kapatılmıştı. 

Onu geri açtık. (Ben ürünü aldığımda açıktı fakat TV kurulduktan sonra menüden güncellemeleri denetleyip, yükle deyince kapandı.)

HbbTV bizim zamanımızda tamamen kapalı geliyordu ancak onun da desteklendiği halde kapalı tutulduğunu öğrendik. 

Onu da açtık.

Ama dediğim gibi, desteklenip kapatılmışsa açılabilir. Olmayan bir özelliği TV'de çalıştıramazsınız.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

trkkrsy' Alıntı:
Ado hocam,

Saygılar.

Selamlar;

Donanım Haber forumu, insanların (Ben dahil) gönlünde yer etmiş, oldukça bilinen, çok üyesi olan ve dolayısı ile bilgi sirkülasyonu oldukça yüksek bir forumdur.

Sorun şu ki kesinlikle kontrolsüz bir bilgi akışı var ve bu durum, yönetimi zerre kadar rahatsız etmiyor zira bu sirkülasyondan para kazanıyorlar. 

Kendileri ile ters düşmemin en önemli nedeni de bu dur zira doğru veya yanlış ne yazılırsa yazılsın YETER Kİ YAZILSIN düşüncesinde bir yönetimden bahsediyoruz.

Elbette burada en önemli etkenlerin başında da bu bilginin doğruluğunu teyit edecek BİLGİLERİ YOK, bilgi alabilecek kimseleri yok, güvenilir bilgi kaynakları yok.

Ukalalık etmek istemem lakin eskiden en azından bu anlamda ben destek verirdim, ben de ne kadar üye o kadar para mantıkları ile ters geldiğim için artık bilgi paylaşımında bulunmuyorum orada. Tabi ben bilgi paylaşmadığım için onlar da karşı salvo yapıp foruma girişimi engellediler o da ayrı konu  :haha:

Bu kadar yazıyı size şunun için yazdım;

DH, yukarıda saydığım vasıflarda GÜZEL ancak KİRLİ BİLGİ yuvasıdır. 9100 üründe HDR YOKTUR.

Bir üründe bir özelliğin hem donanımsal, hem yazılımsal hem de yayınsal karşılığı olmalıdır ki siz o özellikten tam anlamı ile faydalanabilesiniz.

HDR desteği olmayan bir panel kullanılan üründe, pasif olan HDR yi açsanız ne olur? Açmasanız ne olur?

Çok daha basit bir tabir ile size şu örneği vermeme izin verin.

MONO bir radyonuz olduğunu düşünün. MONO yani tek hoparlörlü bir radyo.
Fakat o kadar zeki ve bilge bir insansınız ki radyonun tm devrelerini kurcalayıp (Mecazi bilgidir) siz bu radyoyu stereo yaptınız.

Tamam güzel siz stereo (klasik anlamda İkili diyelim biz) yaptınız da hoparlör bir tane o ne olacak?

HDR de bundan farklı bir durum değildir.

Bir ürünün HDR olabilmesi için 

1-Panelde donanımsal HDR desteği olmalı
2-Yazılımsal olarak HDR desteği verilmeli
3-Yayınsal anlamda HDR çekim ile desteklenmeli

Bunu bir satşma olarak algılamayın lakin, Bakkal, manav, kasap, Teknoloji market severler, marka fanları, marka düşmanlarından oluşan bir kesimin tavsiye verdiği bir ortamdan alınan bilgiler ile lütfen hareket etmeyiniz.

Size bilgi verdiğini iddia eden kişilerin lütfen yetkinliği ve kaynaklarını sorgulayınız. :ok:

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43

Yok ustam, sormadan soruşturmadan, iyice netleştirmeden hareket etmem. Sonuçta kimi tecrübesini aktarıyor, kimi kulaktan dolma bilgiyi, kimisi de işkembeyi kübradan boş beleş bilgiyi.

Araştırmadan asla.

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43

Bilgilendirme için teşekkürler. Fiyat / faydayı tespit ediyoruz böyle böyle.

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
* Smart performansı iyi olsun, performanstan kastım; youtubeyi açınca, çalarken söylerken donmasın, kapanmasın vs. (Donmadan kasıt internet hızı değil, yazılımsal sıkıntı çıkarmasın)

* app, apk artık neyse uygulama yüklenebilsin (iptv izlenebilecek uygulama)

Gözü kararttım açıkçası. Video ve resimli incelemeye adım adım ilerliyoruz  =D

Kasa kalınlığı yaklaşık 14,5 cm verilmiş. Tuğla gibi yukarıdan aşşağı bu şekilde değildir sanırım  ?!??   :) 6 bin tl olan lg de de aynı kalınlık var. Kağıt kadar ince tv için önünde bol Atatürk resmi olan kağıtlardan vermek gerekli, bunu anladım  :)

Va panelin ihtiyaçlarımı karşılayacağını tahmin ediyorum, genellikle karanlıkta tv izliyorum (sanırım mezara alıştırıyorum kendimi  =D  )

Kıyaslama videolarına bakıyorum. Tn, va, ips hepsinin farklı özellikleri ön plana çıkıyor. Ado hocamın paneller konusunu videoları izledikçe tekrardan arada okuyorum. İhtiyaçlarımı biliyorum, çözümü arıyorum. 

Dediğim gibi, karanlıkta izliyorum, kontrast olayı va panelde çok çok iyi.

Beyaz zemin ve hareketli görüntü (futbol) performansı nasıldır acaba  ?  Yok ki inceleyebilecek bir yer, gidip bakabilsem  :/

A Çevrimdışı

atillakaragulle

Yeni Üye
30 Mar 2018
1
38
Merhabalar,

diğer markalar ile kıyaslandığında bir hayli yüksek.
Samsung , Lg, Arçelik, Vestel vs. gibi markalar ile kıyasladığımızda hangi marka ve model ile değerlendirebiliriz.

Düz tüketici bakış açısından soruyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Atilla karagülle

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar,

diğer markalar ile kıyaslandığında bir hayli yüksek.
Samsung , Lg, Arçelik, Vestel vs. gibi markalar ile kıyasladığımızda hangi marka ve model ile değerlendirebiliriz.

Düz tüketici bakış açısından soruyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Atilla karagülle

Belli bir bakış açısına göre aslında şu markaların arasında uçan kaçan fark yok artık.

ARTIK diyorum zira üretim teknolojileri ve otomasyon sistemleri öyle bir hal aldı ki, Aslında aynı materyali kozmetiği değiştirilmiş ve servis hizmetleri farklılaştırılmış haleriyle değişik fiyatlara satın alıyoruz marka sevdamıza göre değişecek şekilde.

Bu nedenle biz aslında marka tamponlamak yerine ihtiyaç karşılayacak ürünlere yönlendirmeye çalışıyoruz.

Örnek, Vatandaş sadece büyük ekran arıyordur ve başka hiç bir özelliğe ihtiuyacı yoktur, o zaman ''AWOX al kardeşim'' deriz, ucuz ve sağlam üründür, ama özellik bulamazsınız.

AWOX CMO panel kullanır, önünde AWOX yazdığı için 1000TL dir
ALTUS CMO panel kullanır, Önünde ALTUS yazdığı için 1300TL dir
VESTEL CMO panel kullanır, Önünde VESTEL yazdığı için 1500TL dir

gibi

Geriye anakart üzerindeki mühendsilik farkı ve servis hizmet uygulamalarındaki değişiklikler kalır başka zerre kadar fark olmaz desem çok da abartmış olmam sanırım. (İstisnai üretimleri bu yorumumun dışında tutuyorum)

Geri
Üst Alt