Tamamdır kardeşim fotolardan anlıyoruz ki daha leb demeden leblebiyi anlamışız çok şükür.
Senin dükkan henüz boş, bu ciddi dezavantaj zira duvarlar o klimanın yapmaya çalıştığının tam tersini, onun yapabildiğinin 5 katı güç ile yapıyor yani burada konuyu sana termodinamik temel 2 numaralı yasa ile anlatabiliriz.
Kainatta ısı transferi her zaman sıcaktan soğuğa şeklindedir ve ASLA değişmez.
Yani sen klima ile havayı sıcak yapmaya çalışırken, Duvarlar havadaki o sıcağı emiyorlar, sen şu an bir nevi komşulara izolasyon yapıyorsun ama bu durum geçici merak etme.
Başta yazdım yine yazıyorum ki bu montaj tam bir iş bilmezlik, hele ki bu derece zorlu şartlarda kuzey cepheye dış ünite mi takılır hiç?
Duvarlar boş, ön cephe komple cam ve dış ünite kuzey cephe. Yani evet servis yaramaz, ürün zayıf ancak tek suçlu onlar da değil çevre faktörü de var.
Sana tavsiyem şu.
1- Öncelikle en az 3 gün boyunca klimayı kesinlikle kapatma
2- Klimayı DSÖ nün tavsiye ettiği doğrultuda 21 dereceye setle, böylece kompresörü sıkıştırmaya gerek kalmayacak.
3- Fan her şekilde en üst kademede olsun zira içerideki devinimi ne derece yüksek yaparsak transferi o derece çabuk bitiririz.
4- Dükkanın normal faaliyetlerine devam edin ve mümkün olduğunca erken şekilde duvarların önündeki o hazırlık yapan yerleri doldurun lütfen.
5- İlk gün gerekirse içeride ek bir ısı kaynağı da çalıştırabilirsin sen oradayken. Bu sadece bir kere için ihtiyaç duyacağın bir durum.
6- Göreceksin ki 2-3 günün sonunda iç ortam sıcaklığı değişecek ve dış ünite de eskisi kadar sıkıntı çıkartmayacak ancak kuzey cephe olması nedeniyle bu konuya garanti veremiyorum.
7- Bunu ekleme yapıyorum mesaja, İşi toparlayınca sakın klimayı kapatmaya kalkma kardeşim
EDİT: Ahmetim de mesaj atmış benden önce, aklın yolu bir olduğu için aynı şeyleri yazmışız neredeyse