Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 23,700
Akşamda sabaha tuz ruhuna yatırdım banamısın demediBizdeki artık plastik gibi olmuş kaynar su falan işlemiyor.![]()

Akşamda sabaha tuz ruhuna yatırdım banamısın demediBizdeki artık plastik gibi olmuş kaynar su falan işlemiyor.![]()

Sol taraf deterjan kısmı ve o kapak sıvı deterjan kullanmak istiyorsanız kullanılıyor. Sıvı deterjan her türlü akıyor oradan en yeni halinde iken bile dolayısı ile ön yıkaması olan programlarda sıvı deterjan kullanımı önermem büyük ihtimal bütün deterjan ilk doldur boşalta makineyi terk etmiş olacak.yumuşatıcı bölümdeki kapak kapalı kardeş onu yukarı doğru kaldır sorunun çözülür
kapak bölümünüde kontrol et kapak bölümündeki delikte tıkanmıştır. bizdeki makinede aynı ve aynı sorunu yaşadım yaptım sorun düzeldi.aslında ayda bir bu bölümleri temizlemek lazım çünkü sadece yumuşatıcı değil toz olan haznedede toz deterjan kalıp çimento gibi sertleşip yapışıyor
ben komple hazneyi çıkartıp sıcak su ile yıkıyorum ve hazneyi yerine koymadan haznenin giren bölümünüde kontrol ediyorum oradada katılaşmış deterjan varsa orayıda temizleyip sonra hazneyi koyuyorum..Sol taraf deterjan kısmı ve o kapak sıvı deterjan kullanmak istiyorsanız kullanılıyor. Sıvı deterjan her türlü akıyor oradan en yeni halinde iken bile dolayısı ile ön yıkaması olan programlarda sıvı deterjan kullanımı önermem büyük ihtimal bütün deterjan ilk doldur boşalta makineyi terk etmiş olacak.
Hangi program nasıl çalışıyor daha çözebilmiş değilim kullanma klavuzunda da yazmıyor detaylı olarak.
Çimento deterjan konusuna çözüm bir kimyasal var mı?
Yo aynen çimento/beton gibi oluyor gerçekten, sıcak su fayda etmiyor. Tornavida benzeri aletlerde etki etmiyor. Daha sert bir alet kullansam bu sefer hazneye zarar gelecek.ben komple hazneyi çıkartıp sıcak su ile yıkıyorum ve hazneyi yerine koymadan haznenin giren bölümünüde kontrol ediyorum oradada katılaşmış deterjan varsa orayıda temizleyip sonra hazneyi koyuyorum..
bu arada çimento deterjan söylemem biraz komik olmuş yani beton gibi sertleşiyor demek istedim
Şimdi çamaşır bitti.Bizimki artık ne kadar süredir temizlenmiyorsa taş olmuş kazıdığım halde bazı kısımları çıkaramadım.
kapaktan kastınız soldaki kapakmı ?cekmeceyi soktum durum bu sekilde .yumuşatıcı bölümdeki kapak kapalı kardeş onu yukarı doğru kaldır sorunun çözülür
kapak bölümünüde kontrol et kapak bölümündeki delikte tıkanmıştır. bizdeki makinede aynı ve aynı sorunu yaşadım yaptım sorun düzeldi.aslında ayda bir bu bölümleri temizlemek lazım çünkü sadece yumuşatıcı değil toz olan haznedede toz deterjan kalıp çimento gibi sertleşip yapışıyor
kral bu şekilde geri tak yerine çamaşır varsa at yoksa yumuşatıcı biraz dök tekrar boş çalıştırsana kazan temizleme programında bakalım tekrar haznede kalacakmıkapaktan kastınız soldaki kapakmı ?cekmeceyi soktum durum bu sekilde .
![]()
![]()
![]()
tamam deneyecegimkral bu şekilde geri tak yerine çamaşır varsa at yoksa yumuşatıcı biraz dök tekrar boş çalıştırsana kazan temizleme programında bakalım tekrar haznede kalacakmı
hazne yerinden çıkıyor zaten boş büyük bir kaba sıcak su doldur hazneyi yarım saat 1 saat bekletsen kendisi çözülür zaten tornavida bıçak ile yaparsan çizme veya kırma ihtimali yüksekYo aynen çimento/beton gibi oluyor gerçekten, sıcak su fayda etmiyor. Tornavida benzeri aletlerde etki etmiyor. Daha sert bir alet kullansam bu sefer hazneye zarar gelecek.
Hocam makine ile işin yok. Orta gözü lavaboda yavas yavas dolduracaksın, belli bir seviyeye geldikten sonra kendisini TAMAMEN boşaltacak çekmecede bir sorun yoksa. Eğer taşana kadar boşaltmazsa o zaman o söktüğün mavi kapağın altında uzunca bir kapalı boru olacak onu kontrol edeceksin.tamam deneyecegim![]()
Hatalı yönlerdirme olmasın diye yazmak istedim; çekmiş olduğunuz resimdeki 3 gözlü deterjan çekmecesinin 1 göz toz deterjan/sıvı deterjan yeridir orda bulunan mavi kapak ise kapalı konumda sıvı deterjan açık konumda ise toz deterjan konması için ayırıcıdır.kapaktan kastınız soldaki kapakmı ?cekmeceyi soktum durum
kapaktan kastınız soldaki kapakmı ?cekmeceyi soktum durum bu sekilde .
![]()
![]()
![]()