T
TamirciSedat
Yeni Üye
- 25 Eki 2025
- 9
Merhaba arkadaşlar.
Foruma yeni üye oldum.
Adım Sedat YILDIRIM
35 yıllık Elektronikçiyim. Son 6 yılım İstanbul Efor Elektronik firmasında Power Supply, ses sistemleri vesaire imalatında geçti.
2008'de emekli oldum. Kışları İstanbul'da, yazları memleketim Sivas/Suşehri'nin bir köyünde ikamet ediyorum. Elektronik mesleğimi çok sevdiğim için, köyde evimin yanında 5 metre karelik bir atölye yaptım, orda vakit geçiriyorum.
Konunun uzmanı arkadaşlardan bilgi yardımı rica ediyorum.
Anakart ve Besleme kartlarının resminide paylaştım.
Besleme devresinin çıkış voltajları normal.
Voltaj çıkış soketinde
2 adet 5 Volt
2 adet 24 Volt
2 adet 12 Volt mevcut.
Ana kartta ses bölümüne dokunduğumda bas sesi alıyorum.
Ancak Standby ışığı yanmıyor.
Kumanda alıcı gözüne 5 volt geliyor.
Gözün çıkış ayağından (R) 5 volt çıkıyor, kumandaya tıkladığımda bu voltaj 3,5 volta inip inip çıkıyor, yani tepki veriyor. Ama stanby düğmesine basınca Tv çalışmıyor. Stanby butonuda sağlam ama standby ışığı yanmıyor, Stanby ledide sağlam.
Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kendi televizyonum.
İnternet üzerinden ana kart almak istesemde, gelecek olan anakartlarda tamirli ve güvenemiyorum.
Acaba sıkıntı ana kartta mı, yinede beslenme devresinde mi yoksa en üstte bulunan ekran kartından mı bilemedim.
Lütfen uzman arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Foruma yeni üye oldum.
Adım Sedat YILDIRIM
35 yıllık Elektronikçiyim. Son 6 yılım İstanbul Efor Elektronik firmasında Power Supply, ses sistemleri vesaire imalatında geçti.
2008'de emekli oldum. Kışları İstanbul'da, yazları memleketim Sivas/Suşehri'nin bir köyünde ikamet ediyorum. Elektronik mesleğimi çok sevdiğim için, köyde evimin yanında 5 metre karelik bir atölye yaptım, orda vakit geçiriyorum.
Konunun uzmanı arkadaşlardan bilgi yardımı rica ediyorum.
Anakart ve Besleme kartlarının resminide paylaştım.
Besleme devresinin çıkış voltajları normal.
Voltaj çıkış soketinde
2 adet 5 Volt
2 adet 24 Volt
2 adet 12 Volt mevcut.
Ana kartta ses bölümüne dokunduğumda bas sesi alıyorum.
Ancak Standby ışığı yanmıyor.
Kumanda alıcı gözüne 5 volt geliyor.
Gözün çıkış ayağından (R) 5 volt çıkıyor, kumandaya tıkladığımda bu voltaj 3,5 volta inip inip çıkıyor, yani tepki veriyor. Ama stanby düğmesine basınca Tv çalışmıyor. Stanby butonuda sağlam ama standby ışığı yanmıyor, Stanby ledide sağlam.
Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kendi televizyonum.
İnternet üzerinden ana kart almak istesemde, gelecek olan anakartlarda tamirli ve güvenemiyorum.
Acaba sıkıntı ana kartta mı, yinede beslenme devresinde mi yoksa en üstte bulunan ekran kartından mı bilemedim.
Lütfen uzman arkadaşlar yardımcı olabilir mi?