Porselen mi Kuvars mı.?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,550
daha önceki mesajlarımda bahsettiğim üzere evimi komple tadilata almıştım çok şükür sonuna yaklaştık fakat tezgah malzemesi konusunda kararsız kaldım.
Tezgah uzunluğu yaklaşık 8mt olacak.
Porselen mi, Kuvars mı tercih etmeyilim.? Siz ne kullanıyorsunuz memnun musunuz.?

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
554
42
Biz de bu ara tatilde mutfağı komple yeniledik. Hatta dolap kapakları bugün takıldı. Önce porselen beğendik ama eşimin uzun ömürlü olsun, kırılmasın, çatlamasın demesi üzerine, Mermerci arkadaşımın da onayıyla kuvars aldık. Kuvars porselene göre hem daha sağlam, hem daha esnek. Hatta kuvars o kadar sert ki, çizip zarar vermek mutfak eşyasıyla imkansız gibi. Anahtarla kuvarsı çizdik, üzerinde sürtme izi kaldı, ama parmağımızla silince geçti. Bu arada, aşınan şey kuvars değil, anahtardı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,550
Biz de bu ara tatilde mutfağı komple yeniledik. Hatta dolap kapakları bugün takıldı. Önce porselen beğendik ama eşimin uzun ömürlü olsun, kırılmasın, çatlamasın demesi üzerine, Mermerci arkadaşımın da onayıyla kuvars aldık. Kuvars porselene göre hem daha sağlam, hem daha esnek. Hatta kuvars o kadar sert ki, çizip zarar vermek mutfak eşyasıyla imkansız gibi. Anahtarla kuvarsı çizdik, üzerinde sürtme izi kaldı, ama parmağımızla silince geçti. Bu arada, aşınan şey kuvars değil, anahtardı.
kuvarsı inceledim güzel malzeme fakat internet ortamında malzemenin zamanla sararma yaptığına dair bolca yorum okudum. Bu durum beni kararsızlığa itti.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
946
51
Mermerit kullanıyorum ben. En ucuzu, en dadiği. Ve bunu bilerek sipariş vermiştirm.

Aslında çöp öğütücü (1,5 eviye) kullanacağım için ya eviyeyi üstten bindirmeliydim, ki bunu asla istemedik, ya da eviye ile birlikte döküldüğü için mermerit seçecektik. Eviye fiyatına tezgahı yaptırdık, bitti gitti. Yani görünüşten şundan bundan ziyade gereksinimleriniz çerçevesinde şekillendirmek daha doğru sanki.

Benim önceliğim çöp öğütücü ve tezgahın üstündeki dökülen saçılan ıslağı/suyu direk eviyeye kürüyebilmekti. Üstten bindirme eviyelerde kürüme işi olmayacaktı. Alttan yapıştırma olayında da sınırlı seçim sunuldu. Ben de mermerit döktürdüm, bitti gitti.

Ama pek bi keyifle kullanıyoruz. Başına bi şey gelirse de üzülme derdimiz yok. Yenisini döktürürüm.
Tek eksisi; sıcakla arasının çok kötü olması. Üstüne nihale kullanmadan sıcak bir şey koyulmamalı.

Serindalga Çevrimdışı

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
164
39
Kral kuvars hepsinden sağlam tabiki yenge beğenirmi beğenmezmi orası meçhul.onlar için şık ve güzel olsun sağlamlığına bakmaz :deli1 :deli1

bu arada bende mutfağı elden geçirecem ama artık kışa girdik..ilk baharı görürsek bende başlıcam granitle porseleni eledim çünkü kuvars hepsinden sağlam sararma önlemi içinde cila yaptırmak gerekliymiş

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,550
Kral kuvars hepsinden sağlam tabiki yenge beğenirmi beğenmezmi orası meçhul.onlar için şık ve güzel olsun sağlamlığına bakmaz :deli1 :deli1

bu arada bende mutfağı elden geçirecem ama artık kışa girdik..ilk baharı görürsek bende başlıcam granitle porseleni eledim çünkü kuvars hepsinden sağlam sararma önlemi içinde cila yaptırmak gerekliymiş
Elimde Polisaj makinası var sararmayı önleme açısından gerekliyse ara ara cila çekerim

Geri
Üst Alt