M
mehmetaliarslan
Yeni Üye
- 8 Ocak 2021
- 4
- 46
Merhaba
Yaklaşık 10 gün önce Philips 70PUS8505/12 tv aldım.
Televizyonla alakalı düşüncelerimi maddeler halinde not alıyorum ve burada paylaşmayı planlıyorum ama aşamadığım bir kaç sorunum var.
Bunlardan ilki Dolby Vision ve HDR+ ile ilgili.
Netflix aboneliğim ULTRA HD ve internetim 50 mb lakin Dolby Vision özellikli bir videoyu izlerken sisli bir havada araba sürüyor gibi ve görüş mesafesi sıfır sanki.
Tüm görüntü ayarlarına baktım tüm kombinasyonları denedim.
Sorunun sağlamasını yapmak için Youtube'deki Dolby Vision ve HDR+destekli videolarda denedim, görüntü mükemmel ve neredeyse hiç sorun yok.
Bu sorun yazılımsal mıdır yoksa Philips'in donanımıyla mı alakalı...
Dolby Vision ve HDR+ sorununun çözümü var mı?
Diğer bir konu da
Youtube de 4K videolardaki inanılmaz görüntü kalitesi malesef canlı yayında (TRT 4K) veya Netflix Ultra Hd videolarda aynı değil.
Uydu olarak Philips'in dahili uydu alıcısını ve Netfilix'in kendi arayüzündeki uygulamasını kullanıyorum....
Defalarca fabrika ayarlarına döndüm ve defalarca görüntü ayarlarıyla alakalı her türlü kombinasyonu denedim.
Bu iki konudaki çözüm önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
Yaklaşık 10 gün önce Philips 70PUS8505/12 tv aldım.
Televizyonla alakalı düşüncelerimi maddeler halinde not alıyorum ve burada paylaşmayı planlıyorum ama aşamadığım bir kaç sorunum var.
Bunlardan ilki Dolby Vision ve HDR+ ile ilgili.
Netflix aboneliğim ULTRA HD ve internetim 50 mb lakin Dolby Vision özellikli bir videoyu izlerken sisli bir havada araba sürüyor gibi ve görüş mesafesi sıfır sanki.
Tüm görüntü ayarlarına baktım tüm kombinasyonları denedim.
Sorunun sağlamasını yapmak için Youtube'deki Dolby Vision ve HDR+destekli videolarda denedim, görüntü mükemmel ve neredeyse hiç sorun yok.
Bu sorun yazılımsal mıdır yoksa Philips'in donanımıyla mı alakalı...
Dolby Vision ve HDR+ sorununun çözümü var mı?
Diğer bir konu da
Youtube de 4K videolardaki inanılmaz görüntü kalitesi malesef canlı yayında (TRT 4K) veya Netflix Ultra Hd videolarda aynı değil.
Uydu olarak Philips'in dahili uydu alıcısını ve Netfilix'in kendi arayüzündeki uygulamasını kullanıyorum....
Defalarca fabrika ayarlarına döndüm ve defalarca görüntü ayarlarıyla alakalı her türlü kombinasyonu denedim.
Bu iki konudaki çözüm önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
Son düzenleme: