Philips 75pus7354 ışık sızması hakkında yardım..

E Çevrimdışı

Emin Çalışkan

Yeni Üye
8 Ara 2020
8
48
Merhabalar Arkadaşlar,

Yaklaşık 10 gün önce 75pus7354 modelini Ankara Ankamallda bulunan teknosa mağazasından aldım..

1 hafta öncede servis geldi kurulumu yaptı, televizyonu kurcalamak için vaktim olmadı fakat hafta sonu biraz inceledim ve ışık sızması problemi olduğunu öğrendim,

Servisi aradım ve bu durumun normal olduğunu, başka model de alsanız aynı problem ile karşılaşacağımı söyledi, bende bunu alın başka aynı modelden verin, aynı problem çıkarsa eğer kabul edeceğimi dediğimde kesinlikle böyle birşey yapılamayacağını söyledi,

piksel problemi olduğunuda söylediğimde ben 1 adet gördüm, 12 adet e kadar normal olduğunu söyledi vs...

Akabinde aldığım mağazayı aradım,durumu anlattım ve isterseniz 1 ay içinde enaz 1 tl üstüne fark vererek başka bir televizyonla değişim yapabiliriz cevabını aldım,

ben bu televizyonu amblight özelliği için ve android olduğu için aldım, ve aynısını 100 tl üzerine fark vererek almak istediğimi söyledim,aynı durum olursa eğer sineye çekeceğimi ve kabul edeceğimi söyledim.. maalesef mağaza politikası gereği bu durumun olmayacağını ama fark vererek aynı markanın başka modelini bile alabileceğimi söylediler..

Bundan başka model bir televizyon alırsam eğer 4500 tl gibi üzerine fark vererek

almam gerekiyor,ve buda benim bütçemi aşıyor ( bu arada 75 inç tavsiyeleride alabilirim)

Siz arkadaşlardan neler yapmam gerektiğini, nasıl yol izlemem gerektiğini,yada siz olsaydınız ne yapardınız ? vs.. gibi tavsiyeler bekliyorum..

Ben normal kanal izleyen birisi değilim, genelde netfliks sinama vs izliyorum.. bu yüzden tvden gelen kabul edemeyeceğim bir sızma var..

Kanal geçişi yaparken sağ üst köşede ve altta sızmalar belli oluyor, alttaki sızmaları pek kafama takmıyorum fakat üsttekini her gördüğümde maallesef cinlerim tepeme çıkıyor

video linki

Teşekkürler,s aygılar..

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba.Görüntü ayarlarında gelişmiş seçeneğinde video kontrastı biraz kısın mesela 100 ise 80 yapın belki biraz azaltmış olursunuz.

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
bu tv bariz sorunlu. film izlenmez bu televizyonla. değiştirmeye çalış başka bir modelle hocam.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Işık sızması durumu Philips TV'lerde bayağı yaygın galiba.. Birazda şans işi ama servisinde geçiştirmesi normal değil.. 12 ölü piksel nedir yaw.. Led TV'ler genel olarak hep sorunlu ne olacak böyle bakalım..

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Bu ışık sızması üretim kalitesini de ortaya koyuyor bence

Hadi 40" falan olsa dersinki zaten piyasa ürünü ama 75" gibi büyük bir panelde bunun kutulanıp satılması bile kalitesizliktir

E Çevrimdışı

Emin Çalışkan

Yeni Üye
8 Ara 2020
8
48
Merhaba.Görüntü ayarlarında gelişmiş seçeneğinde video kontrastı biraz kısın mesela 100 ise 80 yapın belki biraz azaltmış olursunuz.
Merhaba,dediğinizi yaptım ama sanki kendi kendimi kandırıyormuş gibi hissettim..gözüm hep oraya takılıyor..çok az bir etkisi oldu..

bendeki işık sızması sanki 2 bölgede çok fazla ve orayı ne yaparsak yapalım absürt edemeyiz..

Benim düşüncem şöyle,ışık sızmasının çok yoğun olduğu bölgeleri,hatalı olarak fazla baskı uygulamışlar gibi geliyor,

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba,dediğinizi yaptım ama sanki kendi kendimi kandırıyormuş gibi hissettim..gözüm hep oraya takılıyor..çok az bir etkisi oldu..

bendeki işık sızması sanki 2 bölgede çok fazla ve orayı ne yaparsak yapalım absürt edemeyiz..

Benim düşüncem şöyle,ışık sızmasının çok yoğun olduğu bölgeleri,hatalı olarak fazla baskı uygulamışlar gibi geliyor,
Tv niz direct led va panel o yüzden bu kusur kabul edilemez.Değiştirmek veya para iadesi için yasal yola başvurun.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
satan arkadaş ıps panel dedi hocam,yanlış olmasın ?
Bana da IPS gibi görünüyor o ekran ama buradaki bilgilerde VA olarak yazılmış.

Yandan baktığınızda görüntüde ve renklerde soluklaşma olmuyorsa IPS dir.

Screenshot-2020-12-10-12.34.57.png

Geri
Üst Alt