Z
zifir_plus
Yeni Üye
- 25 May 2020
- 6
- 48
Bu modeli almamdaki temel neden 7304 "the one" serisini internette öve öve bitiremeyen onlarca video izlememdi. 7354'ün daha iyi olduğunu duyunca düşünmeden aldım. Öte yandan içinde bulunduğumuz dönemden ötürü tüm tekno-marketlerin kapalı olması nedeniyle görsel olarak inceleme fırsatım olmadı. Bu TV, HDR10, Dolby Vision gibi üstünlükleri ile anlatılıyordu. Ancak geçtiğimiz gün Scroll.com'dan Kaan Kaya'nın inceleme/karşılaştırma videosunu izledim. The one serisindeki panelin nits değerinin 300 cd/m2 olduğunu ve gerçek HDR deneyimi için 1000 nits değerlerinde parlaklık olması gerektiğini anlatıyordu. Sonuç olarak, TV'nin söz konusu bu sinyalleri algılaması ile panele yansıtabilmek arasında fark olduğu düşüncesi bana mantıklı geldi.
Netlik ve parlaklık dışında benim bu TV ile ilgili ikinci sorunum: kenar ve köşelerden ışık sızdırması.
Parlak sahnelerde sorun olmasa da bu durum kanal değiştirirken gözünüze çarpıp keyif kaçırıyor. Ayrıca 16:9 bir film boyunca siyah şeridin üzerinde yada normal bir seyir sırasında tüm karanlık sahnelerde keyif kaçıran bir durum oluyor. Çoğu kişi bu durumu normal olarak tanımlasa da bence bu bütçelerde bir TV'de olmaması gereken bir sorun. Elimde 10 yıllık bir Samsung LED tv var ancak bu tarz bir problem kesinlikle yok. Acaba bu konuda daha az sorun olan bir marka, panel tipi öneriniz olabilir mi?
Teşekkürler
Netlik ve parlaklık dışında benim bu TV ile ilgili ikinci sorunum: kenar ve köşelerden ışık sızdırması.
Parlak sahnelerde sorun olmasa da bu durum kanal değiştirirken gözünüze çarpıp keyif kaçırıyor. Ayrıca 16:9 bir film boyunca siyah şeridin üzerinde yada normal bir seyir sırasında tüm karanlık sahnelerde keyif kaçıran bir durum oluyor. Çoğu kişi bu durumu normal olarak tanımlasa da bence bu bütçelerde bir TV'de olmaması gereken bir sorun. Elimde 10 yıllık bir Samsung LED tv var ancak bu tarz bir problem kesinlikle yok. Acaba bu konuda daha az sorun olan bir marka, panel tipi öneriniz olabilir mi?
Teşekkürler